fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από μια 70's κατοικία στην California που μας φέρνει πιο κοντά στην άνοιξη
INTERIORS

Εμπνευστείτε από μια 70's κατοικία στην California που μας φέρνει πιο κοντά στην άνοιξη

Σχεδιασμένη από τον Γερμανό interior designer, Frank Gehry


Όταν, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, μια νεαρή filmmaker από το Los Angeles, ονόματι Jane Spiller, ανέθεσε στον Frank Gehry να σχεδιάσει το σπίτι της στη Βενετία της California, ήταν μια πρώιμη αλλά ρηξικέλευθη περίοδος της καριέρας της. Είχε αρχίσει να σημειώνει σημαντικά βήματα στη δουλειά, με τη φήμη της ολοένα και να ανεβαίνει. Εκείνη την περίοδο, αυτό που ήθελε ήταν να ανοίξει το δικό της σπίτι, να το διαμορφώσει βάσει της αισθητικής της και να το κάνει «καταφύγιό» της. 

Από τότε, έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη, τα γλυπτά και τις έντονες γεωμετρίες - στοιχεία που ήθελε οπωσδήποτε να πρωταγωνιστούν στους προσωπικούς της χώρους. Κάπως έτσι, η αγάπη της για το interior design συναντήθηκε με το πάθος τού Frank Gehry για την artistic διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Θαυμάζοντας τη δουλειά του, πήρε την απόφαση να επικοινωνήσει μαζί του και να τον εμπιστευτεί στο έπακρο. «Η Jane Spiller ήταν μια από τις μεγαλύτερες και αξέχαστες πελάτισσές μου», θυμάται στο βιβλίο του ο σχεδιαστής, που έγραψε το 2009, με τίτλο "Frank Gehry: The Houses (Rizzoli)". 

Από τα 70's έως σήμερα, η κατοικία αυτή μοιάζει να εξελίσσεται σχεδιαστικά μέσα στο πέρασμα του χρόνου, διατηρώντας την αρχική της αίγλη, η οποία έχει τον τρόπο να μας εμπνέει, να διαμορφώνει της τάσεις της εποχής και να μας δίνει ιδέες για ένα σκηνικό βγαλμένο από σελίδες περιοδικού.

Peek inside!
edc030123marquardt-003-1675197212.jpg


Πρόκειται για ένα indoor σκηνικό που δε θυμίζει σε τίποτα την κλασική έννοια της αρχιτεκτονικής, ποντάροντας στη δύναμη του μοντερνισμού και των μαξιμαλιστικών γραμμών. Βλέπουμε χαρακτηριστικά πως ο κάθε χώρος απαρτίζεται από πινελιές τέχνης και από στοιχεία που εντυπωσιάζουν με την πρώτη κιόλας ματιά. Με μια γρήγορη ματιά, παρατηρούμε πως οι earthy αποχρώσεις έχουν λειτουργήσει σαν καμβάς, με τις funky λεπτομέρειες να κάνουν το σπίτι αξιοθαύμαστο, απόλυτα διαχρονικό όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν τα design trends αναδιαμορφωθούν και δώσουν τη θέση τους σε φρέσκες ιδέες.

Το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, εκπέμπει ζωντάνια και ξεχωρίζει για την αρμονία που το διακατέχει. Βλέπουμε πως κάθε χώρος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία, χάρη στα μοναδικά αγαλματίδια και τις εμβληματικές φιγούρες που συνθέτουν τον όλο διάκοσμο, αλλά και τις πινελιές που αποδεικνύουν περίτρανα τη λατρεία της ιδιοκτήτριας για τη μαγεία της τέχνης - παλαιότερης και σύγχρονης.

edc030123cover-marquardt-gehry-001-1675200783.jpg


Το ξύλο μετατρέπεται στον βασικό πρωταγωνιστεί σε πολλά σημεία. Οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις στους χρωματισμούς έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον που μπορεί κανείς να εντοπίσει μέσα σε αυτό το διαμέρισμα, που ανταποκρίνεται με τον πιο stylish τρόπο στις τρέχουσες τάσεις του design, αλλά και σε αυτές που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Πέρα από τις επιφάνειες από ξύλο, βλέπουμε πως κυριαρχεί εξίσου το μάρμαρο. Ως διαχρονικό κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά υλικά, έχει τον τρόπο να προσδίδει έναν super elegant χαρακτήρα στα σημεία όπου έχει τοποθετεί, όπως στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο.

edc030123gehry-web-002-1676408012.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την έντονη παρουσία φυτών εσωτερικού χώρου που δημιουργούν extra νότες φρεσκάδας μέσα στην κατοικία. Παράλληλα, τα πολύχρωμα λουλούδια τόσο στους living χώρους όσο και στο εξωτερικό σκηνικό μάς χαρίζουν έμπνευση για ανοιξιάτικη διακόσμηση, ποντάροντας στην αισιοδοξία και στη δύναμη της φυσικής ομορφιάς.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Elle Decor