fbpixel

Search icon
Search
Emma Raducanu: Ποια είναι η 18χρονη, νέα ambassador του οίκου Dior;
FASHION NEWS

Emma Raducanu: Ποια είναι η 18χρονη, νέα ambassador του οίκου Dior;

Ένα πολλά υποσχόμενο πρόσωπο που πρόκειται να απασχολήσει τον fashion world


Δίνοντας την ευκαιρία σε νέα, πολλά υποσχόμενα πρόσωπα που θριαμβεύουν στο είδος τους, ο οίκος Dior παρουσιάζει τη Emma Raducanu ως τη νέα ambassador των συλλογών του. Η 18χρονη Βρετανίδα πρόκειται να γίνει το πρόσωπο του εμβληματικού brand και πιο συγκεκριμένα στις γυναικείες συλλογές, καθώς και στη skincare & makeup line.

Get to know her

1-aZGnD.jpg

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες τενίστριες της γενιάς της, η οποία ένα μήνα πριν κέρδισε το βαρύτιμο τρόπαιο του US Open χωρίς να χάσει σετ. Η 18χρονη έγινε η πρώτη Βρετανίδα που κατακτά τον τίτλο μετά την Βιρτζίνια Γουέιντ το 1968 και η πρώτη που προέρχεται από τα προκριματικά και παίρνει την πρωτιά.

Αν και μικρή, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους πάντες με το ταλέντο και την επιμονή της, ακόμα και συμπαίκτες της. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά στις 13 Νοεμβρίου του 2002. Ο πατέρας της είναι από τη Ρουμανία και η μητέρα της από την Κίνα. Και οι δύο ασχολούνται με τα οικονομικά. Μόλις στα δύο της χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο και τρία χρόνια αργότερα άρχισε να ασχολείται με το τένις.

Από νωρίς κατάλαβε πως ήταν αυτό με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί μεγαλώνοντας. Εκπαιδεύτηκε στο tennis center στο Μπρόμλεϊ από τα 10 έως τα 16 της χρόνια. Επέλεξε αυτό το κέντρο γιατί ήταν δίπλα στο σχολείο της και μπορούσε να μεταβεί σε αυτό πριν, κατά και μετά το τέλος των μαθημάτων. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε το 2018. Εκείνη τη χρονιά, έφτασε στα προημιτελικά του Roland Garros αλλά ηττήθηκε λόγω τραυματισμού και σχολικών εργασιών. Ωστόσο, ποτέ δεν τα έβαλε κάτω!

Το bullying που την έκανε πιο δυνατή

raducanu-indian-wells-2021.jpg

Δεν ήταν ποτέ όλα ρόδινα για εκείνη. Από νωρίς, η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, ενώ -όπως η ίδια έχει πει- πολλές φορές το σχολείο γινόταν ο προσωπικός της εφιάλτης. Η ανασφάλεια έγινε κομμάτι της ζωής της την περίοδο που πήγαινε σχολείο, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που της έκαναν κακόβουλα σχόλια λόγω της καταγωγής της.

Το τένις ήταν αυτό που την έκανε να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της. Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στη Βρετανική Vogue: «Από μικρή ήμουν ντροπαλή. Δε μιλούσα. Παίζοντας όμως διάφορα σπορ και βγαίνοντας στο court, έμαθα να είμαι ατρόμητη και να μάχομαι. Αυτό που έδωσε ψυχολογική βοήθεια στο να αλλάξω και να κυνηγάω όσα ονειρεύομαι».

Φτάνοντας στο απόγειο

2-emma.jpg

Ήταν τον Νοέμβριο του 2020 όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στις γυναίκες στο Viking Open ως μπαλαντέρ. Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο αλλά την αμέσως επόμενη εβδομάδα, αγωνίσθηκε σε άλλο τουρνουά και κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά.

Έπειτα από δύο μήνες, έκανε μια εντυπωσιακή πορεία και πήρε στα χέρια της το τρόπαιο. Άρχισε από τα προκριματικά, όπου έπαιξε τρεις γύρους, και κέρδισε 10 αγώνες στη σειρά για να κατακτήσει το US Open.

Η μόδα στη ζωή της

dior-emma20raducanu.jpg

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του οίκου Dior, η Emma Raducanu εθεάθη στην παγκόσμια πρεμιέρα του "No Time to Die", φορώντας αρχαιοελληνικού στιλ δημιουργία δια χειρός της creative director του iconic fashion house, Maria Grazia Chiuri.

Το συγκεκριμένο item που επέλεξε, ήταν από την πρόσφατη συλλογή του Dior, την Cruise 2022 collection. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια εκείνης της βραδιάς στην Αθήνα, το οποίο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μας και μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά πως στην Emma ταίριαξε απίστευτα.

Η ιδιαίτερη ομορφιά της, η επιμονή και το νεαρό της ηλικίας της ήταν μερικά μόνο από στοιχεία που έκαναν τους fashion experts να καταλήξουν σε αυτήν τη συνεργασία, με την Emma να φιγουράρει από εδώ και στο εξής στις καμπάνιες των συλλογών του γαλλικού οίκου.

emma-raducanu-1631604264.jpg


Μιλώντας και πάλι στη Βρετανική Vogue, η νεαρή star του παγκόσμιου τένις είχε περιγράψει το πόσο σημαντικό ήταν το κόκκινο χαλί για την ίδια: «Το να μπορείς να φοράς μια τουαλέτα σαν κι αυτή, φτιαγμένη με κάθε μαγεία στα ατελιέ του Dior, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Το λεπτομερές κέντημα ήταν εξαιρετικό και ένιωσα μεγάλη τιμή που παρέστην στην πρώτη μου κινηματογραφική πρεμιέρα με αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα νέο, fashion κεφάλαιο ξεκινάει για την ίδια, θέτοντας υψηλά τον πήχη πλάι σε ένα από τα πιο εμβληματικά labels όλων των εποχών!