fbpixel

Search icon
Search
«Έξυπνες» καλοκαιρινές συνταγές με τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως πρωταγωνιστή
MAGAZINE

«Έξυπνες» καλοκαιρινές συνταγές με τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως πρωταγωνιστή

Αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής φύσης, με την υπογραφή της Lidl Ελλάς


Το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς μια εποχή ‒ είναι εμπειρία. Κι αυτή η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική όταν συνοδεύεται από ατόφιες γεύσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής γης. Στο επίκεντρο αυτής της αυθεντικότητας βρίσκονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Lidl Ελλάς, τα οποία συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με την προσήλωση στην παράδοση. Με σταθερή δέσμευση στη συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς, η Lidl Ελλάς προσφέρει προϊόντα που διατηρούν την αγνότητα της πρώτης ύλης, είναι φρέσκα, θρεπτικά και γεμάτα γεύση. Η σειρά ΓΑΛΠΟ αποτελεί την επιτομή αυτής της φιλοσοφίας. Με βάση το φρέσκο γάλα, γίνεται η ιδανική επιλογή για κάθε καλοκαιρινή συνταγή: από ελαφριές μακαρονάδες με γιαούρτι, μέχρι δροσιστικά smoothies και μοντέρνα γλυκά. Για να δοκιμάσουμε στην πράξη τις δυνατότητές της, δημιουργήσαμε ένα μικρό γαστρονομικό “crash test”: τέσσερις καλοκαιρινές συνταγές που αξιοποιούν στο έπακρο τη φρεσκάδα και τη γεύση των γαλακτοκομικών της Lidl Ελλάς. Το αποτέλεσμα; Αυθεντική ελληνική νοστιμιά σε κάθε κουταλιά.

Exotic Smoothie

28a5725-copy.jpg

Δροσερά, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά, τα smoothies είναι ιδανικά για την εποχή αυτήν.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ (1,5 ΛΙΤΡΟ)

1 συσκευασία κεφίρ ΓΑΛΠΟ με τροπικά φρούτα,

1 συσκευασία βιολογικό στραγγιστό γιαούρτι ΓΑΛΠΟ                                                                        

2 μεγάλα ώριμα μάνγκο 

2 ώριμα ροδάκινα 

Μερικά παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Για έξτρα απαλή υφή (χωρίς τις φυτικές ίνες) περνάμε από λεπτή σίτα. Σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια με πάγο και γαρνίρουμε με μία φέτα ροδάκινο.

Focaccia με σπαράγγια και κρέμα φέτας 

28a5820-copy.jpg

Αυτή η εύκολη focaccia χρειάζεται ελάχιστο ζύμωμα και δίνει μια αφράτη ζύμη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

Για τη focaccia

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 450 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου 600 γρ. αλεύρι
για όλες τις χρήσεις 100 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι χοντρό Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

200 γρ. σπαράγγια 100 γρ. φέτα βαρελίσια Π.Ο.Π. ΓΑΛΠΟ
100 γρ. ανθότυρο ΓΑΛΠΟ 100 γρ. γιαούρτι αγελάδας ΓΑΛΠΟ Μερικά ραπανάκια Φρέσκα μυρωδικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη focaccia βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Ενώνουμε με το αλεύρι, αναδεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μία ρευστή ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε κάπου ζεστά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, κάνουμε ένα δίπλωμα, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι (25x35) και αφήνουμε να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C. Απλώνουμε το ελαιόλαδο στη focaccia και με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 25 ́. Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια. Τα καθαρίζουμε με το peeler. Τα περνάμε από καυτό τηγάνι, με λίγο λάδι, για 3 ́-4 ́. Βάζουμε στο μούλτι τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και χτυπάμε. Όταν η focaccia είναι έτοιμη, σερβίρουμε με τα σπαράγγια, την κρέμα, τα ραπανάκια και τα φρέσκα μυρωδικά στην κορυφή.

Ζυμαρικά με αγκινάρες, ρόκα και ανθότυρο

28a5776-copy.jpg

Οι αγκινάρες μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερη φροντίδα στην προετοιμασία τους, αλλά αποζημιώνουν με τη γεύση τους - ειδικά ψημένες στον φούρνο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 συσκευασία ζυμαρικά 4 αγκινάρες 1 λεμόνι 2 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Για τη σάλτσα

4 αντζούγιες σε λάδι 1 συσκευασία ανθότυρο ΓΑΛΠΟ 200 γρ. Φέτα Π.Ο.Π. βαρελίσια σε άλμη ΓΑΛΠΟ 200 γρ. βιολογικό φρέσκο γάλα πλήρες ΓΑΛΠΟ

Για το σερβίρισμα

Κεφαλοτύρι τριμμένο ΓΑΛΠΟ 100 γρ. ρόκα Φρέσκα μυρωδικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρούμε την εξωτερική χοντρή φλούδα και τις κόβουμε στη μέση. Τρίβουμε με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 15 ́ στον φούρνο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, αλέθοντας όλα τα υλικά (αντζούγιες, ανθότυρο, φέτα, γάλα) στο μούλτι. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, τις ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τις αγκινάρες. Προσθέτουμε τη ρόκα, την κρέμα με ανθότυρο που ετοιμάσαμε, το κεφαλοτύρι, τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Τάρτα με κρέμα πανακότας

28a5772-copy.jpg

Εάν θέλετε ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκό, η νόστιμη αυτή τάρτα θα σας ενθουσιάσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα βουτύρου 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

2 συσκευασίες επιδόρπιο γιαουρτιού high-protein superfood μύρτιλο, ΓΑΛΠΟ 1 συσκευασία κεφίρ φράουλα ΓΑΛΠΟ 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα φρούτα εποχής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη βάση. Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε φόρμα ψησίματος 24-26 εκατοστά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το κεφίρ, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν. Προσθέτουμε τις δύο συσκευασίες γιαουρτιού high-protein και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στη βάση της τάρτας, στη φόρμα που είχαμε βάλει στο ψυγείο. Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα στην κορυφή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ - ARIS RAMMOS STUDIO ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΑΡΑΝΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ERGON AGORA EASΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2025