fbpixel

Search icon
Search
Έχετε όρεξη για γλυκό; Οι πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές σε χρόνο dt
TASTE

Έχετε όρεξη για γλυκό; Οι πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές σε χρόνο dt

Εξιτάρετε τους γευστικούς σας κάλυκες από την πρώτη μπουκιά


Πόσες φορές έχετε την ανάγκη για γλυκό αλλά δεν θέλετε να βγείτε από το σπίτι για να το προμηθευτείτε ή νιώθετε αρκετά κουρασμένες για να «μπείτε» στην κουζίνα και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για την παρασκευή του; Η ζαχαροπλαστική, όπως είναι γνωστό στους μαγειρικούς κόσμους -κι όχι μόνο- είναι αρκετά πιο απαιτητική από την απλή μαγειρική. Τα πράγματα δεν είναι όμως πάντα απόλυτα. Μπορείτε να χαρίσετε στο εαυτό σας την πιο γλυκιά «απόλαυση» μέσα σε λίγα λεπτά και εμείς σας δείχνουμε πώς.

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να ολοκληρώσετε πολύ γρήγορα!

Γρήγορη πάστα φλώρα

grigori-pasta-flora.jpg

Υλικά

  • 325 γρ. φύλλο κουρού
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 15 γρ. καρύδια
  • 15 γρ. αμύγδαλα
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί
  • αμύγδαλα φιλέ
  • δυόσμο

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Απλώνουμε το φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε ένα καπάκι από κατσαρόλα ή ένα πιάτο 28 εκ. και κόβουμε περιμετρικά. Θέλουμε να έχουμε ένα φύλλο κουρού με διάμετρο 28 εκ. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει και την κάνουμε μπισκοτάκια με ζάχαρη και κανέλα .Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης ένα πιάτο με διάμετρο 22 εκ. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη ανά 3 εκ. και αφαιρούμε το πιάτο. Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο περιμετρικά στη ζύμη και τρυπάμε τη ζύμη στο κέντρο με ένα πιρούνι. Παίρνουμε τις άκρες από κάθε κομμένο σημείο, το φέρνουμε προς το κέντρο και ενώνουμε τις γωνίες του για να δημιουργήσουμε μια εξωτερική θήκη. Απλώνουμε στο κέντρο τη μαρμελάδα και βάζουμε στις θήκες της ζύμης τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε για να κολλήσουν. Απλώνουμε περιμετρικά με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, αμύγδαλα και δυόσμο.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

Αυγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες στο ταψί

avgofetes-gemistes-bananes-1.jpg

Υλικά

  • 20 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. κατά προτίμηση μαύρη ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 4 -6 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ή 125 γρ. τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  • 3 ώριμες και σφιχτές μπανάνες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2-3 πρέζες κανέλα

Εκτέλεση 

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα να ενωθούν. Αλείφουμε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του ταψιού για τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο. Πασπαλίζουμε επάνω την μαύρη ζάχαρη φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Απλώνουμε 2-2 φέτες ψωμί ενωμένες, κάνοντας μια παχιά στρώση στη βάση του ταψιού και κόβοντας τες λίγο αν χρειαστεί για να γεμίσει η βάση και οι γωνιές του ταψιού. Περιχύνουμε σιγά σιγά με 1 -1/2 φλ. μείγμα αυγό – γάλα. Ρίχνουμε σε μια στρώση τις καραμελωμένες μπανάνες και καλύπτουμε με την πραλίνα. Σκεπάζουμε τα υλικά με το υπόλοιπο ψωμί. Η επιφάνεια του ταψιού καλύπτεται με 6 ολόκληρες φέτες και μισή φέτα κομμένη στη μέση. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι στρώσεις μεταξύ τους. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υγρά (αυγά – γάλα). Αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει για 30′. Αν έχετε χρόνο, όσο περισσότερο το αφήσετε να ποτίσει το ψωμί, τόσο πιο αφράτο και νόστιμο θα γίνει το γλυκό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 35′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε για 10′ στον πάγκο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Το πιο γρήγορο και εύκολο μιλφέιγ μέσα σε 10'

milfeig-krema-sintagi-1200x630-141687850-alt.jpg

Υλικά 

  • 3 πακέτα γαλέτα 
  • 1200 ml γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 40 γρ αλεύρι
  • 40 γρ κόρν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 70 γρ βούτυρο παγωμένο

Για την σαντιγί

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κτς ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

  • Γαλέτα τριμμένη 
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα. Στο τέλος όταν δέσει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο στην άκρη. Σε ένα τετράγωνο πυρέξ που έχουμε ή ταψί στρώνουμε μια στρώση από γαλέτες. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα προσεκτικά όχι να την ρίξουμε με δύναμη γιατί θα μας χαλάσει το σχέδιο στις γαλέτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια στρώση με γαλέτες. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την σαντιγί. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα και προσθέτουμε και τις 2 κτς ζάχαρη άχνη, την απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση με γαλέτες που κάναμε. Τέλος τρίβουμε γαλέτες από πάνω από την σαντιγί και κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι παγώσει και σερβίρουμε.