fbpixel

Search icon
Search
Έχετε μικρούς χώρους; Τα dos & don'ts στη διακόσμηση που πρέπει να γνωρίζετε
INTERIORS

Έχετε μικρούς χώρους; Τα dos & don'ts στη διακόσμηση που πρέπει να γνωρίζετε

Μεταμορφώστε κυριολεκτικά την κατοικία σας, χωρίς να αφήσετε τα τετραγωνικά να ορίσουν το αποτέλεσμα


Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί κανείς να παρασυρθεί από τις τάσεις που επικρατούν και να να δημιουργήσει ένα σκηνικό στην κατοικία του που δε συμβαδίζει με τα τετραγωνικά μέτρα αυτής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο καθετί που εντάσσεται μέσα σε μια μικρή κατοικία, κάτι που δε σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσμα δε θα εναρμονίζεται με τα επικρατέστερα trends της κάθε εποχής. Παρακάτω, μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα λάθη στα οποία τυχαίνει να προβαίνετε στη διακόσμησή σας, αλλά και τους τρόπους για να πετύχετε το ιδανικό και super stylish αποτέλεσμα για τις ανάγκες των προσωπικών σας χώρων!

Don'ts

Επιλέγετε λάθος χρώματα

Τα χρώματα αποτελούν βασικό στοιχείο στη διακόσμηση κάθε σπιτιού. Συμβαίνει συχνά να ακολουθείτε πιστά τα design trends, επιλέγοντας bold τόνους τόσο στους τοίχους όσο και στα έπιπλα που συνθέτουν το σκηνικό των χώρων σας. Σίγουρα, οι σκούρες αποχρώσεις είναι τάση αλλά θέλουν πολλή προσοχή σε ένα μικρό σπίτι, μιας και πανεύκολα μπορούν να το κάνουν να δείχνει πιο σκοτεινό και άρα μικρότερο.

2.jpg

Καλύπτετε υπερβολικά τα παράθυρα

Άλλο ένα λάθος που πολλές φορές δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, αλλά το αποτέλεσμα στον χώρο σας είναι εμφανές. Μετά τα χρώματα, ο φυσικός φωτισμός θεωρείται «κλειδί» για κάθε σπίτι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνετε υπόψη σας. Ενδέχεται να προτιμάτε κουρτίνες με χοντρό ύφασμα, κάτι που προφανώς δεν επιτρέπει στις ηλιακές ακτίνες να εισχωρήσουν στα σημεία της κατοικίας σας.

Προσθέτετε έπιπλα που δε χρειάζεστε πραγματικά

Να ακόμα μια «παγίδα» που ίσως να μην είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα! Προκειμένου να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, κάνετε αγορές σε έπιπλα χωρίς να σκέφτεστε πως μπορεί να είναι ογκώδη και περιττά για τον χώρο και την ευελιξία που χρειάζεστε στην καθημερινότητά σας. Το αποτέλεσμα; Οι χώροι δείχνουν πολύ «κλειστοί» και ασφυκτικά γεμάτοι χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

3.jpg

Πραγματοποιείτε πολύ styling στις επιφάνειές σας

Στην προσπάθειά σας να κάνετε το σπίτι να δείχνει πιο ενδιαφέρον, προσθέτετε αντικείμενα που -αν κι εντυπωσιακά- δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον σωστό τρόπο σε οποιοδήποτε δωμάτιο με λίγα τετραγωνικά. Δυστυχώς, το overstyling στα έπιπλα και στις υπόλοιπες επιφάνειες στερεί την ύπαρξη αρμονίας, κάτι που φυσικά χρειάζεστε ειδικά εάν το σπίτι σας είναι μικρό.

Dos

Προτιμήστε τους ανοιχτόχρωμους τόνους

Ξεκινήστε το makeover για μια φαινομενικά μεγαλύτερη κατοικία, δίνοντας τεράστια προσοχή στην προσθήκη χρωμάτων. Ιδανική επιλογή για το βάψιμο των τοίχων είναι το πάντα αγαπημένο λευκό που θα κάνεις τους χώρους σας πολυδιάστατους, ενώ έπειτα μπορείτε να εισάγετε μερικά pop touches χρωμάτων, όπως το light blue, το φούξια, ακόμα και το κίτρινο που είναι top trend για τη φετινή άνοιξη.

4.jpg

Κάντε το σωστό ductlutter

Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να πείτε μια για πάντα «αντίο» στην ακαταστασία! Όσο πιο μικρά είναι τα δωμάτια του σπιτιού σας τόσο πιο ακατάστατα φαίνονται, ακόμα κι αν θεωρείτε πως τα έχετε τακτοποιημένα. Μην αφήνετε ρούχα και αντικείμενα διάσπαρτα στον χώρο σας και για να πετύχετε ένα απόλυτα clean αποτέλεσμα προτιμήστε να αποθηκεύετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια, έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμένα και δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι.

Υιοθετήστε μινιμαλιστικές τακτικές

Καλό είναι να ξεχάσετε τις περιττές αγορές σε έπιπλα κι extra διακοσμητικά, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα αποπνέει αρμονία. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πού ακριβώς να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας, μπορείτε να προμηθευτείτε κουτιά για να τα τοποθετήσετε μέσα στις ντουλάπες σας, για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Σε γενικές γραμμές, καταλήξτε ποια είναι τα έπιπλα που έχετε πραγματικά ανάγκη για το lifestyle σας, βάσει των αναγκών των προσωπικών σας χώρων.

5.jpg

Προσθέστε καθρέφτες

Επειδή οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, φροντίστε αυτές που θα επιλέξετε τελικά να είναι και οι ιδανικές. Διακοσμήστε με oversized καθρέφτες, οι οποίοι είναι ικανοί να μεταμορφώσουν εντελώς τον χώρο σας και να του δώσουν διάσταση. Τολμήστε, επίσης, να φτιάξετε έναν από τους τοίχους σας μόνο με επιφάνειες από καθρέφτη και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Τέλος, αποφύγετε τα ογκώδη διακοσμητικά και πείτε «ναι» σε minimal στοιχεία, σε φυτά εσωτερικού χώρου που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, ακόμα και σε διαφανείς επιφάνειες, όπως ένα coffee table.