fbpixel

Search icon
Search
Είστε vegan; 4 συνταγές για βραδινό που θα σας ξετρελάνουν
TASTE

Είστε vegan; 4 συνταγές για βραδινό που θα σας ξετρελάνουν

Δοκιμάστε να τις φτιάξετε asap!


Η vegan κουζίνα εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο κι έχει ήδη κατακτήσει μια υψηλή θέση στην παγκόσμια γαστρονομία. Εάν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε πόσο μεγάλος είναι πια ο αριθμός των άρθρων, που προτείνουν ευφάνταστα πιάτα, τα οποία ανταποκρίνονται άψογα σε αυτό το είδος διατροφής. Συγκεντρώσαμε τις τέσσερις αγαπημένες μας προτάσεις για χορτοφαγικό και νόστιμο φαγητό και σας προσκαλούμε να τις δοκιμάσετε αμέσως για το βραδινό σας.

Μάθετε ποιες είναι & εκτελέστε τες!

Guacamole από σπανάκι

shutterstock-505930690.jpg

Υλικά:

  • 2 αβοκάντο
  • 1 ψητή πιπεριά chilli
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κούπα baby σπανάκι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κούπα κόλιανδρος
  • χυμός από 1 lime

Εκτέλεση:

Βάζουμε την πιπεριά στον φούρνο μέχρι το δέρμα να μαυρίσει. Μόλις ψηθεί την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και το καλύπτουμε με ένα μπολ. Έπειτα, ξύνουμε το μαυρισμένο δέρμα, κόβουμε τη μισό, αφαιρούμε τους σπόρους ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε το σκόρδο και το θαλασσινό αλάτι σε ένα γουδί. Στη συνέχεια, λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σπανάκι, την ντομάτα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά και ρίξτε από πάνω και τον χυμό lime. Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Vegan Caesar's

shutterstock-2001453032.jpg

Υλικά:

  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 100 γρ. τόφου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. iceberg
  • 1 κ.σ. εστραγκόν

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να καραμελώσουν. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια για να ψηθούν καλά και να μην βγάλουν υγρασία. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το τόφου σε κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2 λεπτά συνολικά για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και τοποθετούμε ξανά στη φωτιά με το τόφου. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σαλάτα με kale & γλυκοπατάτες

shutterstock-546623911.jpg

Υλικά:

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. kale
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 40 γρ. σύκα, αποξηραμένα
  • 50 γρ. καρύδια
  • 20 γρ. λιναρόσπορο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και τις μεταφέρουμε σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο σπασμένο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το kale και ψήνουμε για 2-3 λεπτά να χάσει την υγρασία του και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τη μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ψήνουμε επιπλέον 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε το kale στο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε το 1/3 από τις γλυκοπατάτες. Τις υπόλοιπες μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Προσθέτουμε τα σύκα ψιλοκομμένα, τα καρύδια, τον λιναρόσπορο σπασμένο, το ταχίνι, την κρέμα βαλσάμικο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αγκινάρες με σάλτσα κάρι

shutterstock-509852446.jpg

Υλικά:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 20 γρ. βασιλικό
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. garam masala
  • Αλάτ & πιπέρι
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 300 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Βάζουμε τις αγκινάρες, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Παράλληλα, στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι, το garam masala, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να γίνει μια πάστα. Σβήνουμε το τηγάνι με την κρέμα καρύδας, προσθέτουμε το νερό, την πάστα κάρι και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι, ρύζι, λάιμ, chutney ντομάτας, γιαούρτι και papadums.

Καλή απόλαυση!