fbpixel

Search icon
Search
Είστε fashion lover; Μάθετε τα πάντα για τη νέα δημοπρασία μόδας που ενισχύει την προσπάθεια για την καταπολέμηση του AIDS
PEOPLE & MOMENTS

Είστε fashion lover; Μάθετε τα πάντα για τη νέα δημοπρασία μόδας που ενισχύει την προσπάθεια για την καταπολέμηση του AIDS

Πρόκειται για το "Fashion for Sindaction" που εκπροσωπείται από τον Jean Paul Gaultier


Με αφορμή το παριζιάνικο couture fashion week, ξεκίνησε πριν από μερικές ώρες μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοπρασία με επίκεντρο τη μόδα, η οποία εκπροσωπείται από τον διάσημο fashion designer Jean Paul Gaultier. Ως στόχο έχει την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Sidaction για την καταπολέμηση του AIDS, ενώ φέρει την ονομασία "Fashion for Sindaction".

Το project θα διαρκέσει μέχρι αυτήν την Κυριακή, 31/01, ενώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μερικές από τις πιο δελεαστικές προσφορές για τους ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα συγκεντρωθούν για τον Οργανισμό, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, ο οποίος συνεχίζει να απασχολεί τον λαό παγκοσμίως.

Ανάμεσα σε όλα όσα προσφέρονται για δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το Sidaction, μπορεί κανείς να ανακαλύψει μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια που άλλαξαν μια για πάντα τα δεδομένα στον χώρο του high fashion, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας που άφησαν μια για πάντα εποχή και διακρίθηκαν για το έργο τους, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων σε αυτό το project.

coco-chanel-apartment.jpg
Coco Chanel

Στην τρέχουσα δημοπρασία, μπορεί να βρει κανείς έναν πίνακα ζωγραφικής του Christian Lacroix κι έναν του Jean-Charles de Castelbajac, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται escapes που ο καθένας θα ζήλευε: επίσκεψη στο διαμέρισμα της Coco Chanel στην 31 rue Cambon το οποίο γενικότερα είναι κλειστό για το κοινό, επίσκεψη στο «μυστικό» μουσείο Hermès και γεύμα στην ταράτσα του, ένα γεύμα με τον Jean Paul Gaultier και δώρο μια haute couture δημιουργία του, αλλά και μια art-deco πολυθρόνα του Hedi Slimane, καθώς και μια επίσκεψη για τέσσερα άτομα στα ιστορικά Asnières atelier της Louis Vuitton.

Ακόμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα ατελιέ του οίκου Balencianga, καθώς και θα του δοθούν δύο προσκλήσεις για το show Haute Couture Jean Paul Gaultier x Sacai, δύο προσκλήσεις για το show Givenchy, γεύμα στην κουζίνα του ιδρύματος του Azzedine Alaïa, συνάντηση με την Gabriella Hearst που πλέον είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé, μια μοναδική δημιουργία από τα αρχεία του Dries Van Noten, workshop με τον Jacquemus που θα δώσει στον νικητή της δημοπρασίας τη δυνατότητα να αποκτήσει τη δική του προσωποποιημένη τσάντα, και πολλές άλλες απίθανες προσφορές για τους συμμετέχοντες.

1-21-10-lvhouse16950.jpg
Asnières atelier της Louis Vuitton

Πραγματικά υπερήφανος γι' αυτό το νέο βήμα που αποσκοπεί στη χρηματική ενίσχυση του Οργανισμού, αλλά και στην πληροφόρηση του κόσμο για το AIDS και την επαφή με την ιστορία της μόδας, ο ίδιος Jean Paul Gaultier δήλωσε: «Επιλέξαμε να εστιάσουμε σε πολύ ξεχωριστά πράγματα, στα οποία ο κόσμος σπάνια έχει πρόσβαση, αλλά και σε πολύ unique, μοναδικά αντικείμενα -όπως οι πίνακες των Jean-Charles de Castelbajac και Christian Lacroix, αλλά και τα κομμάτια από το διαμέρισμα της Coco Chanel».

Άλλη μια απόδειξη πως ο κόσμος της μόδας μπορεί να λάβει μέριμνα για ζητήματα υγείας και να ενημερωθεί γι' αυτά με κάθε τρόπο!