fbpixel

Search icon
Search
Είστε άρρωστοι; Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα
HEALTH

Είστε άρρωστοι; Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα

Μάθετε ποια είναι αυτά και δοκιμάστε τα


Εάν αισθάνεστε ότι αρρωσταίνετε ή ότι περνάτε κάποια ίωση -μπορεί η όρεξή σας να έχει μειωθεί- ωστόσο, γνωρίζατε πως υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα πιο γρήγορα; Κι όμως, μέσω αυτών μπορείτε να εξασφαλίσετε τα κατάλληλα επίπεδα ενέργειας και γιατί όχι, να ενισχύσετε τη διάθεσή σας μέσα από γεύσεις που πραγματικά σας κάνουν χαρούμενους. Εάν βρίσκεστε στην αναζήτηση αυτών των επιλογών, εμείς συλλέξαμε τις προτάσεις που πρέπει να βάλετε στο καθημερινό διατροφολόγιό σας μέχρι να αναρρώσετε πλήρως. 

Discover them! 

Κοτόσουπα

shutterstock-362904128.jpg

Μια επιλογή που ακολουθούν εδώ και χρόνια όλες οι γενιές. Πρόκειται για μια πηγή βιταμινών, μετάλλων και πρωτεΐνης, που αποτελούν θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορεί να χρειάζεται το σώμα σας σε μεγαλύτερες ποσότητες ενώ αναρρώνετε από μια ασθένεια Η κοτόσουπα είναι επίσης μια πλούσια πηγή υγρών και ηλεκτρολυτών, που είναι χρήσιμοι εάν διατρέχετε κίνδυνο αφυδάτωσης λόγω διάρροιας, εμετού, εφίδρωσης ή πυρετού. Επιπλέον, η ζεστασιά της σούπας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης. Τέλος, το κοτόπουλο περιέχει το αμινοξύ, κυστεΐνη, που διασπά τη βλέννα κι έχει αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Σκόρδο

shutterstock-1027659445.jpg

Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ χρησιμοποιείται στη βοτανοθεραπεία εδώ και αιώνες. Μια μελέτη σε 146 άτομα διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν ένα συμπλήρωμα με βάση το σκόρδο νοσούσαν περίπου 70% λιγότερες ημέρες. Επιπλέον, τα συμπληρώματα παλαιωμένου εκχυλίσματος σκόρδου μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώσουν τη σοβαρότητα του κρυολογήματος και γρίπης.

Νερό καρύδας 

shutterstock-569947252.jpg

Το νερό καρύδας είναι ένα ιδανικό ρόφημα για να πιείτε όταν είστε άρρωστοι. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, οι οποίοι πρέπει να αναπληρώνονται μαζί με υγρά εάν κάνετε εμετό, ιδρώνετε ή έχετε πυρετό. Περιέχει επίσης λίγη φυσική ζάχαρη από το ίδιο το φρούτο, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια γρήγορη, εύχρηστη πηγή ενέργειας για το σώμα σας.

Μέλι

shutterstock-1929060167.jpg

Το μέλι έχει ορισμένες αντιβακτηριακές ιδιότητες και, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται συχνά ως αντισηπτικό επίθεμα πληγών για κοψίματα ή εγκαύματα. Μπορεί επίσης να τονώσει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ακατέργαστο μέλι για να ανακουφιστούν από εποχιακές αλλεργίες. Επιπλέον, είναι αυτό που συμβάλλει στην καταστολή του επίμονου βήχα.

Ginger 

shutterstock-1884020419.jpg

Χρησιμοποιείται ευρέως στα τρόφιμα, στη βοτανοθεραπεία και βοηθάει κατά της ναυτίας. Αν λοιπόν νιώθετε ναυτία ή ζάλη, το ginger είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες που είναι διαθέσιμες για την ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε φρέσκο στη μαγειρική ή να το πιείτε σε μορφή τσαγιού.

Μπανάνες

shutterstock-341156408.jpg

Οι μπανάνες αποτελεί μια εξαιρετική τροφή για να καταναλώνετε όταν είστε άρρωστοι. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και υδατάνθρακες ταχείας δράσης. Το κάλιο στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αναπλήρωση των αποθεμάτων ηλεκτρολυτών σας, καθώς είναι ένας από τους βασικούς ηλεκτρολύτες που χρειάζεται το σώμα μας. Ακόμα ένα σημαντικό όφελος της μπανάνας είναι οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν.

Γιαούρτι

shutterstock-1370687513.jpg

Το γιαούρτι περιέχει ευεργετικά προβιοτικά, τα οποία είναι στελέχη βακτηρίων που μπορούν να αποικιστούν στο έντερό σας και να προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, τα προβιοτικά βοηθούν τόσο τα παιδιά, όσο και τους ενήλικες να αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά, ενώ συμβάλλουν και στη γρήγορη ανάρρωση.

Σολομός

shutterstock-503173369.jpg

Είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Είναι μαλακός, εύκολος στην κατανάλωση και γεμάτος με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που χρειάζεται το σώμα σας όταν αναρρώνει. Επιπλέον, ο σολομός είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μπορεί να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Τέλος, αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D, την οποία πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετά. Η βιταμίνη D παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.