fbpixel

Search icon
Search
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική πρωταγωνίστρια του Grease, Olivia Newton-John, σε ηλικία 73 ετών
PEOPLE & MOMENTS

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική πρωταγωνίστρια του Grease, Olivia Newton-John, σε ηλικία 73 ετών

Τα σημαντικότερα highlights που σημάδεψαν την ανεξίτηλη πορεία της


Τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της θρυλικής πρωταγωνίστριας του Greace, Olivia Newton-John. Η διάσημη ηθοποιός και μουσικός άφησε την τελευταία της πνοή χθες το πρωί, σε ηλικία 73 ετών στη Νότια Καλιφόρνια, έχοντας γύρω της φίλους και οικογένεια.

Το δυσάρεστο συμβάν έγινε γνωστό μέσα από την επίσημη σελίδα της ίδιας στο Facebook, με την ανάρτηση του συζύγου της, John Easterling, να κάνει τον γύρω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, το post ανέφερε: «Η Dame Olivia Newton-John (73) πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εδώ και 30 χρόνια, η Newton έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ενώ αποτελούσε σύμβολο θριάμβων κι ελπίδας χάρη στη δύναμή της να μοιραστεί δημόσια όλα όσα περνούσε όλο αυτό το διάστημα, παρέχοντας με τον τρόπο της βοήθεια και δείχνονται συμπαράσταση στις γυναίκες που πασχίζουν με τον ίδιο εχθρό.

39756482-0-image-a-102-1614256773121.jpg


Οι δικοί της άνθρωποι ζητούν από τον κόσμο να συμπαρασταθούν μ' έναν άλλον τρόπο, ο οποίος θα έβρισκε απόλυτα σύμφωνη και την ίδια: Αντί στεφάνων και λουλουδιών, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στη μνήμη της στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά της (Olivia Newton-John) για την έρευνα κατά του καρκίνου. Αναλυτικότερα, ζητήθηκε: «Η θεραπευτική έμπνευση και η πρωτοποριακή εμπειρία της με τα φυτικά φάρμακα συνεχίζεται με το Ταμείο Olivia Newton-John Foundation, αφιερωμένο στην έρευνα φυτικής ιατρικής και καρκίνου. Αντί για λουλούδια, η οικογένεια ζητά να γίνουν τυχόν δωρεές στη μνήμη της στο Ταμείο Olivia Newton-John Foundation Fund (ONJFoundationFund. org)».

Η σπουδαία αυτή προσωπικότητα με καταγωγή από την Αγγλία και την Αυστραλία, πέρα από περίφημη ηθοποιός και τραγουδίστρια, ήταν στιχουργός, χορεύτρια, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. Πήρε τέσσερις φορές βραβείο Grammy και μπήκε πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο top-ten του Billboard Hot 100, ενώ δύο δίσκοι της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Billboard 200.

1530.jpg
Grease, 1978
08newton1-articlelarge.jpg
Graese, 1978


Το 1978 ήταν η χρονιά που η καριέρα της απογειώθηκε. Τότε, πρωταγωνίστησε στο πλευρό του John Travolta στο αξέχαστο μιούζικαλ "Grease". Το άλμπουμ με τα τραγούδια της συγκεκριμένης παραγωγής παραμένει έως και σήμερα ένα από αυτά με τις περισσότερες πωλήσεις ανά τον κόσμο. Ένας ρόλος που έχει μείνει στην ιστορία και που καθόρισε τη μετέπειτα, άκρως επιτυχημένη πορεία της στον χώρο του θεάματος. 

Δύο ήταν τα ντουέτα με τον Travolta που ακόμη σιγοτραγουδάμε: Το "You're the One That I Want" και το "Summer Nights". Πολλά χρόνια αργότερα, ένα summer night θα πληροφορούμασταν την τραγική είδηση του θανάτου της...
604e686b.jpg


Χρόνο με τον χρόνο γινόταν ολοένα και πιο γνωστή στο ευρύ κοινό, μέχρι που αγαπήθηκε από τους πάντες. Οι χαρακτηριστικές σόλο ηχογραφήσεις της περιλαμβάνουν το βραβευμένο με Grammy Record of the Year "I Honestly Love You " (1974) και " Physical " (1981) - Billboard "If Not for You" (1971), "Let Me Be There" (1973), "If You Love Me (Let Me Know)" (1974), "Have You Never Been Mellow" (1975), "Sam" (1977), "Hopelessly Devoted to You" (επίσης από το Grease), "A Little More Love" (1978) and, from the 1980 film Xanadu, "Magic" and "Xanadu" (με την Electric Light Orchestra). Καθώς και τα "Heart Attack" (1982) και "Twist of Fate" (από την ταινία του 1983, Two of a Kind).

Μάλιστα, έντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δύο πλατινένιων ) και 14 από τα άλμπουμ της (συμπεριλαμβανομένων δύο πλατινένιων και τεσσάρων διπλών πλατινένιων) έχουν πιστοποιηθεί με χρυσό από το Recording Industry Association of America (RIAA). 

Με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων, η Newton ήταν ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μουσικής από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.
olivia-newton-john-1.jpg


Την προσωπική της ζωή δεν την έθετε ποτέ στο επίκεντρο. Ωστόσο, όλος ο κόσμος γνωρίζει πως από το 2008 ήταν παντρεμένη με τον John Easterling, ο οποίος στεκόταν πάντα «βράχος» στο πλευρό της μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, η ίδια είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Chloe Rose Lattanzi, με τον πρώτο της σύζυγο, Matt Lattanzi. Να αναφέρουμε πως υπήρξε συνιδιοκτήτρια του Gaia Retreat & Spa στην Αυστραλία, ενώ είχε λανσάρει πολλές σειρές προϊόντων για το Koala Blue.

332334-0.jpg
Olivia Newton-John for the Koala Blue


O υπέροχος χαρακτήρας της είναι ο λόγος για τον οποίο οφείλει κανείς να τη θυμάται για πάντα. Υπήρξε ακτιβίστρια για θέματα περιβάλλοντος και δικαιωμάτων των ζώων - δύο τόσο λεπτά ζητήματα για ίδια, με τα οποία δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί πιο βαθιά με στόχο να ευαισθητοποιήσει. 

Από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, παραδίδει μαθήματα ανθρώπινης δύναμης και γίνεται πρότυπο για τις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον «δαίμονα». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς θα τη θυμόμαστε για πάντα!