fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

screenshot-2024-08-13-at-41918-pm.png

Παρακολουθώ χρόνια την πορεία του ελληνικού brand Sun of a Beach Mια ακόμη καταπληκτική συνεργασία της Sun of a Beach - και μόλις παρουσίασε μια συνεργασία που αποπνέει θάλασσα, ξαπλώστρα, παιχνίδια στο κύμα. Το ταξίδι της συνεργασίας με τον artist Cacao Rocks ξεκίνησε το 2014 για να καταλήξουν σήμερα σε μια νοσταλγική συλλογή που ανατρέχει στις δεκαετίες του ’80 και ’90. Η πρώτη πετσέτα Skopelitis Signature απεικονίζει το θρυλικό ferry boat που έγινε σύμβολο του Αιγαίου αφού για περισσότερα από 66 χρόνια έκανε διαδρομές από νησί σε νησί. Η δεύτερη την iconic πλαστική καρέκλα Monobloc σαν το απόλυτο σύμβολο του ελληνικού καλοκαιριού και η τρίτη το pedal boat που επίσης αναπαράγει τις ώρες της ξενοιασιάς στη θάλασσα

image001.png

Ανυπομονώ να επισκεφθώ το Bond Beach Club στο One&Only Kéa Island που υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη, συνδυάζοντας αρμονικά κοσμοπολίτικα στοιχεία με τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις. Με γνώμονα τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, το Bond αποτελεί ένα «boutique-style» beach club, που μπορούν να απολαύσουν τόσο όσοι διαμένουν στο One&Only Kéa Island αλλά και οι εξωτερικοί επισκέπτες. Τοποθετημένο σε έναν από τους πιο γραφικούς κόλπους της Κέας, αποτελεί μέρος της αυθεντικής εμπειρίας του One&Only Kéa Island. Αυτός ο κρυμμένος κόλπος με την άγρια ομορφιά και τα καταγάλανα νερά, προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και την αίσθηση της αποκλειστικότητας.

sculpture-mykonos13.jpg

Μετά το περίφημο Nikos Sculpture το concept store που έφερε την ανατροπή στη Μύκονο αφού μοιάζει με λατομείο μαρμάρου και φέρει την περίτεχνη υπογραφή της Saint of Athens έρχεται και κάτι νέο. Εντυπωσιάστηκα, λοιπόν, με τα νέα αρώματα που προορίζονται να γίνουν objects of desire. Το μπουκάλι, με σχέδιο εμπνευσμένο από ένα κλασικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, ορίζεται από τις κομψές καμπύλες γραμμές ενός πανιού. Ετσι, finesse και fluidity (κομψότητα και ρευστότητα) συναντιούνται για να ξεκινήσει ένα μοναδικό ταξίδι στο αιώνιο μπλε της θάλασσα. Κυρίαρχο το κλασικό άρωμα που υπογράφει ο εξαίρετος καταξιωμένος αρωματοποιός Michael Foerster, το οποίο συνοδεύουν επάξια οι νέες προτάσεις που ήρθαν με τα χρόνια και απυεθύνονται σε άνδρες και γυναίκες: Reverie, Air de Lune, Voyage en Oriente και βεβαίως το Mykonos.


Κωνσταντίνος Τανιάς

9786180155235-1761075821.jpg

Διάβασα ακόμα ένα βιβλίο για φέτος το καλοκαίρι και αυτό είναι το «Τα λέμε τον Αύγουστο» του σπουδαίου Gabriel García Márquez. Γεμάτο εκπλήξεις και συναισθηματισμό, το βιβλίο αυτό είναι ένας βαθύς στοχασμός πάνω στην ελευθερία, τη λύπη, την προσωπική μεταμόρφωση και τα μυστήρια της αγάπης. Ξυπνάει στο μυαλό του αναγνώστη όλα αυτά που πόθησε κι ένα κενό μέσα του που δεν ήξερε ότι έχει. Δεν υπάρχει πιο ιδανική εποχή για να το διαβάσει κανείς - το φανερώνει και ο τίτλο τους.

img-2053.jpg

Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ομολογώ ότι τη βρήκα ακόμα καλύτερη από την τελετή έναρξης. Highlight, όμως, δεν ήταν άλλο από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο ως η χώρα που «γέννησε» τη διοργάνωση πριν από 2.800 χρόνια. Στο Stade de France ακούστηκε δυνατά ο εθνικός μας ύμνος, η σημαία μας κυμάτισε περήφανα και αργότερα εμφανίστηκε η Νίκη της Σαμοθράκης. Αυτό ήταν και το part της τελετής λήξης που προκάλεσε συγκίνηση, όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους Έλληνες και σε όσους αγαπούν και τιμούν αυτήν τη χώρα.

20tmag-ferragamo-slide-tcu0-articlelarge.webp

Πληροφορήθηκα πριν από μερικές ημέρες πως ο Άγγλος σχεδιαστής Paul Andrew είναι ο νέος creative director του ιταλικού brand υποδημάτων Sergio Rossi. Ένας οίκος - επιτομή της κομψότητας, που πλέον γυρίζει σελίδα κι ευελπιστώ πως θα διατηρήσει τη διαχρονική ταυτότητά του, αλλά με τρόπο πιο updated. Από το λίγο που είδα τη δουλειά του Andrew, κατάλαβα πως πρόκειται για έναν designer που του αρέσει να πειραματίζεται, κάνοντάς το με το δικό του μοναδικό γούστο και μ' ένα modern touch που ξεχωρίζει. Η πρώτη του συλλογή για το brand θα είναι η φθινοπωρινή του 2025.


Χρύσα Σιμώνη

shutterstock-2457826095.jpg

Άκουσα για πρώτη φορά ένα guided meditation από το YouTube και πραγματικά κατάλαβα γιατί το προτείνουν οι περισσότεροι mindfulness coaches. Διήρκησε γύρω στα 10 λεπτά και σίγουρα θα το συμπεριλάβω στο καθημερινό μου routine για την εξάλειψη του άγχους αλλά και για να με βοηθάει να παραμένω grounded και με τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή μου. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να αρχίσετε και εσείς τον καθοδηγούμενο διαλογισμό. 

eip-403-unit-00999r.webp

Παρακολούθησα την τέταρτη σεζόν της γνωστής σειράς Emily in Paris και παρόλο που το plot δεν έφτασε τις προσδοκίες μου, μου άρεσε πολύ που ξαναείδα το Παρίσι στην οθόνη μου. Γενικότερα, επειδή είμαι φαν των sequels των σειρών σας προτείνω να δείτε και το season 4 για να σχηματίσετε και από μόνοι σας μια άποψη. Τώρα εγώ περιμένω με ανυπομονησία να δω τη συνέχεια στα επερχόμενα επεισόδια.

beats-x-kim-studio-pro-2-main-h-2024.webp

Εντυπωσιάστηκα με την ολοκαίνουργια συνεργασία της Kim Kardashian με την Apple και συγκεκριμένα με τα ακουστικά Beats. Τα ακουστικά Beats Studio Pro της Kim Kardashian σε ειδική έκδοση σηματοδοτούν άλλη μια iconic συνεργασία. Τώρα διαθέσιμα σε χρώματα που η Kim έχει επιμεληθεί προσωπικά - Moon, Dune και Earth - συνδυάζουν άνεση, πρακτικότητα αλλά και στιλ.


Αγάπη Γαβριηλίδου

jan20-easy-berry-smoothie-taste-156331-1.jpeg

Το θερμόμετρο χτυπάει... κόκκινο τις τελευταίες ημέρες κι η αλήθεια είναι πως η ζωή στην πόλη δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην ξεχνάμε τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας. Εννοείται πως πρώτα από όλα πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για δροσιστικά mini breaks μέσα στην ημέρα. Προσωπικά, αγαπώ τα smoothies κι αυτό το διάστημα αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση και ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας. Επιλέξτε τα φρούτα της αρεσκείας σας, προσθέστε λίγο almond ή oat milk κι αρκετό πάγο κι απολαύστε τα! Εγώ δοκίμασα μία πεντανόστιμη συνταγή με βατόμουρα, 1 κ.σ. βρώμης, 1 κούπα γάλα, 1/2 μπανάνα και 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο και την λάτρεψα!

clipboard-image-1127878eac441738jpg.webp

Η Athens Kallithea παρουσίασε την πρώτη της εμφάνιση, με φόντο τη νέα σεζόν και την επιστροφή της στα… μεγάλα σαλόνια και την ελληνική Super League. Αρχικά, ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από τα new designs, με το μπλε σκούρο με τις γαλάζιες λεπτομέρειες να αναδεικνύουν ιδανικά την κομψότητα και την παράδοση της ομάδας. Ακόμη πιο εντυπωσιακός, ήταν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παρουσίαση της νέας εμφάνισης, με την Θεοπίστη Πουρλιοτοπούλου να φοράει τις νέες φανέλες, πρωταγωνιστώντας σε μία διαφημιστική καμπάνια που έκανε το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

89517b482b915b88a84fc78d4c18e691-1280x720.jpeg

Το no makeup makeup αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσυζητημένα look όλων των εποχών στο μακιγιάζ και είναι η τάση που έχω ξεχωρίσει εγώ και γι’ αυτό το καλοκαίρι. Προτιμώ να δίνω έμφαση στη σωστή ενυδάτωση του δέρματός μου, μένοντας μακριά από βαριά foundations και products γενικότερα. Οι ελαφριές υφές είναι αυτές που χαρίζουν ένα φυσικό εφέ και γενικά, οι γήινες αποχρώσεις -κυρίως οι nude- είναι οι αγαπημένες μου. Ένα lip balm, ακόμη και δίχως χρώμα, είναι αρκετό για τα χείλη και κάπως έτσι, ολοκληρώνεται το ιδανικό makeup look για το καλοκαίρι.


Μάρα Γρηγοριάδου

img-0029.jpg

Δοκίμασα το TikTok-viral προϊόν της L’Oreal, το Lumi Glotion, το οποίο ενισχύει την φυσική λάμψη και ενυδατώνει δίνοντας παράλληλα χρώμα στη επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα. Η ελαφριά του σύνθεση είναι ιδανική για τις καλοκαιρινές βραδινές μου εξόδους κατα τις οποίες θέλω ένα soft glow χωρίς να αισθάνομαι λιπαρή την επιδερμίδα μου!

img-0030.jpg

Μια ταση που ξεχωρισα είναι τα coconut nails, μια απόχρωση που έχω ξεχωρίσει ως την top τάση αυτής της σεζον αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν. Το καλό με την συγκεκριμένη τάση είναι ότι ο καθένας μπορεί να την δοκιμάσει όπως θέλει, είτε με πιο έντονες αποχρώσεις είτε αραιωμένη με top coat, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει διακριτική.

img-0031.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη συνεργασία της Happy Socks το brand Rolk Ekroth με κάλτσες που πρόσφεραν μια νότα χρώματος στην «γκρι ομίχλη» της Κοπεγχάγης. Ο Φινλανδός σχεδιαστής Rolk Ekroth που με μαεστρία αψηφά τους κοινωνικούς κανονες των φύλων, σε συνεργασία με την Happy Socks κατέκτησαν την πασαρέλα με ιδιαίτερα και ευφάνταστα σχέδια.