fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

geelist-16.jpg

Πολύ θα ήθελα να παρακολουθήσω από κοντά τον ονειρικό κόσμο της Ελένης Θεοφυλάκτου. Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε στη Λήμνο, παρουσίασε τη νέα δουλειά με ζωγραφικά κολάζ της Ελένης Θεοφυλάκτου, «Μετατοπίσεις: Μικρές περιστροφικές μετακινήσεις κατόπιν αγωγής για την άγνοια».  Πρόκειται για αναλαμπές ενός υπογείου ρεύματος που ενώνει τα πράγματα μυστηριωδώς σε μια δίνη γοητείας της ζωής ή αλλιώς σε μεταγλωττίσεις ρυθμών στο χαρτί, σε υφάσματα, σε ρούχα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου.

1-main-photo-bacardi-x-camila-cabello.jpg

Άκουσα πως το το πιο πολυβραβευμένο ρούμι στον κόσμο, το BACARDΙ, ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό την ποπ σούπερσταρ και υποψήφια για GRAMMY καλλιτέχνη Καμίλα Καμπέγιο ως το νέο πρόσωπο της μάρκας, ξεκινώντας μια πολυετή συνεργασία στο πλαίσιο της παγκόσμιας πλατφόρμας BACARDI Do What Moves You. Η καμπάνια συμπίπτει με την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ “C, XOXO” και στο δημιουργικό team συμμετείχε και ο γνωστός Έλληνας hair stylist Δημήτρης Γιαννέτος. Η κοινή κληρονομιά από την Καραϊβική και η αγάπη για τη μουσική, που μοιράζονται τόσο το ρούμι ΒACARDI όσο και η Καμίλα Καμπέγιο, είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτή την πολύπλευρη συνεργασία. Η ηλεκτρισμένη ενέργεια της Καμίλα Καμπέλο ταιριάζει απόλυτα με το DNA του BACARDI, που πάντα υπερασπιζόταν την προσωπική έκφραση και το να κάνει κανείς ό,τι τον συγκινεί. Amazing!

kl-pop-up-mykonos-mg-4685.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το νέο Karl Lagerfeld pop-up store στη Μύκονο. Σε μια βραδιά που σήμανε την έναρξη του καλοκαιριού ο οίκος Karl Lagerfeld πραγματοποίησε τα εγκαίνια του. Celebrities, καλλιτέχνες και προσωπικότητες του χώρου της μόδας παραβρέθηκαν και απόλαυσαν το ασπρόμαυρο set up και τα γραφικά στενά του νησιού.


Κωνσταντίνος Τανιάς

Άκουσα πρόσφατα το τραγούδι “The Door” του ανερχόμενου Αμερικάνου καλλιτέχνη Teddy Swims, και από τότε το έχω διαρκώς στο repeat. Και κάπως έτσι έψαξα γι’ αυτήν τη φωνή, η οποία είναι πραγματικά ξεχωριστή, με την ίδιο να αποτελεί έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους πρωτοεμφανιζόμενους stars, που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Έχει καταφέρει ήδη να κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτόν, με τα τραγούδια να βρίσκονται στην κορυφή των radio charts.

shutterstock-2369560489-741247699993.jpg

Διάβασα ότι η Πάρος φιγουράρει στη λίστα με τους top καλοκαιρινούς προορισμούς σύμφωνα με το Forbes. Ένα ελληνικό νησί-πραγματικό διαμάντι, που όντως αξίζει κανείς να επισκεφθεί έστω για μια φορά στη ζωή του. Η δική μου εμπειρία πριν από μερικά χρόνια μού έχει μείνει αξέχαστη και θα ήθελα πολύ να επιστρέψω σύντομα ώστε να τη ζήσω από την αρχή. Σαν bonus, οι local γεύσεις του νησιού είναι κάτι που σίγουρα απογειώνουν την όλη ταξιδιωτική εμπειρία, τόσο για εμάς τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες.

img-0272.jpg

Εντυπωσιάστηκα από τη νέα Beach Collection της NEF-NEFHOMEWARE αντλεί έμπνευση από το μπλε της θάλασσας και το Nautica style, αλλά και την boho chic αισθητική των 70’sεκφράζοντας την ανέμελη και απελευθερωτική διάθεση του καλοκαιριού. Παρουσιάζοντας τη νέα, δυναμική συνεργασία με το παγκόσμιο lifestyle brand NAUTICA, με μία ξεχωριστή σειρά από πετσέτες θαλάσσης με το χαρακτηριστικό logo να σφραγίζει την κάθε μία, η νέα συλλογή είναι πλούσια σε επιλογές, πιο δημιουργική κι ευφάνταστη από ποτέ!


Χρύσα Σιμώνη

kimolos-banner.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω το 1st ARIA SCREENINGS – Kimolos International Film Festival από τις 29 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2024. Πρόκειται για μια συνεργασία των ARIA Hotels και της Glory Films με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα προβληθούν τρεις ταινίες πρόσφατης παραγωγής, σε συνεργασία με την Rosebud.21 και το Athens International Food Film Festival. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο The Windmill Kimolos.

00035-saint-laurent-pre-fall-24-mens-credit-brand.webp

Ο οίκος Saint Laurent μόλις παρουσίασε την Pre-Fall 2024 συλλογή του και μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα! Και με τον πάντα γοητευτικό τρόπο που ο Anthony Vaccarello έχει προσγειωθεί στην περίπλοκη λεπτότητα του Saint Laurent από το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ο οίκος χρησιμοποιεί τη δαντέλα, και τα εσώρουχα, και μια συγκεκριμένη νωχελική σιλουέτα που θυμίζει τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Για να τα κάνει να λειτουργήσουν το 2024, ο Vaccarello σκέφτηκε με όρους αντιθέσεων - το βαρύ με το αραχνοΰφαντο ελαφρύ, το ουσιαστικό πάνω στο μαλακό και η διαφάνεια σε αντίθεση με τη σκληρότητα. Love it!

1279954-264x264-800x800-96x96-560x560.webp

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μου δώρισαν ένα βιβλίο που διάβασα σε μια μόλις μέρα - καθώς με τράβηξε κατευθείαν. Το Ikigai των Έκτορ Γκαρθία και Φρανσέσκ Μιράλλιες ξεδιπλώνει τα "Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή", και αποτελεί best-selling εγχείρημα αυτοβελτίωσης. Καλύπτει τα πάντα από τη θεωρία ως την πράξη με συγκεκριμένα tips που σε βοηθάνε να βρεις τον αυτοσκοπό σου - αποτελώντας ιδανικό beach book για φέτος. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Αγάπη Γαβριηλίδου

diane-von-furstenberg.jpg

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές, θεωρούμε πως όλοι αυτοί οι λαμπεροί celebrities που βλέπουμε καθημερινά στα social media, ζουν την τέλεια ζωή και μένουν μακριά από δυσκολίες και προβληματισμούς. Ωστόσο, αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η πραγματικότητα. Πρόσφατα, διάβασα μία μεγάλη συνέντευξη της Diane Von Furstenberg και τα λόγια της με συγκλόνισαν. Η θρυλική, αυτή, σχεδιάστρια έχει περάσει πραγματικά δύσκολες στιγμές στη ζωή της, με τη μητέρα της να είναι από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, όπως αποκάλυψε η ίδια. «Το πρώτο ευχαριστώ που έχω να πω κάθε μέρα είναι για το γεγονός ότι η μητέρα μου επέζησε του Ολοκαυτώματος. Η μητέρα μου ήταν ένα 21χρονο κορίτσι και έδινε ψεύτικα χαρτιά σε Εβραίους. Συνελήφθη επειδή έκανε αντίσταση. Φοβόταν πολύ ότι θα τη βασάνιζαν για να δώσει τα ονόματα των άλλων», σημείωσε μεταξύ άλλων η Furstenberg, που αν μη τι άλλο, έχει περάσει από πολλά στάδια και είδε τη ζωή της να αλλάζει όχι από τύχη, αλλά μέσα από τη δουλειά και την επιμονή της.

2047617637613-07639576-1.jpg

Είναι γεγονός πως έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και είναι -επίσης- γεγονός, πως η Ελλάδα θα δώσει δυναμικό «παρών» με μία μεγάλη αποστολή. Μπορώ να πω, πως προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών σε όλα τα αθλήματα, ατομικά και ομαδικά και το ενδιαφέρον μου για τα μεγάλα «ραντεβού» της γαλλικής πρωτεύουσας είναι πολύ-πολύ μεγάλο. Η τελευταία, απίστευτη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης είναι μία ακόμη απόδειξη του ταλέντου που υπάρχει στη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο υποδομών υπάρχουν μικρά ζητήματα, οι αθλητές μας, μας χαρίζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Paris 2024 -λοιπόν- και η προσοχή μας στρέφεται εκεί!

prince-william-charlotte-george-taylor-swift-062224-8ebdc9649b1f48a298c5d314e8d8a824.jpg

Επί σειρά ετών, ο πρίγκιπας William δεν ήταν το… αγαπημένο πρόσωπο όλων όσων παρακολουθούσαν την καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Έμοιαζε απόμακρος, είχε ένα δικό του, ιδιαίτερο στιλ και γενικότερα, είχε υιοθετήσει μία συγκεκριμένη στάση, κρατώντας αποστάσεις από όλους κι από όλα. Πλέον -ωστόσο- αισθάνομαι πως αυτό έχει αλλάξει και ειδικά, μετά από όλη αυτή την περιπέτεια της Kate Middleton και τον καρκίνο, που μπήκε στη ζωή των royals. Ο διάδοχος του θρόνου μας δείχνει συνεχώς το πιο απλό του πρόσωπο, το πιο ανθρώπινο και το γεγονός ότι βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη μεγάλη συναυλία της Taylor Swift στο Λονδίνο, μαζί με τα δύο μεγαλύτερά του παιδιά, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω. Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τα videos που κυκλοφόρησαν στα social media και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα αυτή την εικόνα από τον William. Iconic!


Μάρα Γρηγοριάδου

img-8371.jpeg

Προς μεγάλη μου έκπληξη, μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι τα crop tops που πρόκειται να αποτελέσουν το μεγαλύτερο menswear trend το 2025. Στο Μιλάνο, στην επίδειξη ανδρικής ένδυσης Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 Prada, η Miuccia Prada και ο Raf Simons παρουσίασαν πουλόβερ που ήταν πολύ κοντά. Η Loewe έκανε επίσης δοκιμές σε εκτεθειμένη μέση. Βάζοντας μια παιχνιδιάρικη εκδοχή στο κλασικό πουκάμισο πόλο, ακριβώς πάνω από τον αφαλό. Ξεπερνάμε σιγά σιγά τις έμφυλες συνδηλώσεις της μόδας που αποκαλύπτει το δέρμα. Διασημότητες όπως ο Paul Mescal και ο Chris Pine εξομαλύνουν το ανδρικό κοντό σορτσάκι. Το crop top είναι ένα βασικό στοιχείο της γυναικείας ένδυσης εδώ και δεκαετίες - σε ένα ανδρικό πλαίσιο, το ρούχο θεωρείται συχνά ως ένα ανδρόγυνο, gender-bending style statement. Υπάρχει και ένας άλλος πιο πρακτικός παράγοντας που μπορεί να έχει κάποια σχέση με την τάση: Οι θερμοκρασίες αυξάνονται

img-8369.jpeg

Ένας συνδυασμός που λατρεύω στα outfits μου τον τελευταίο καιρό είναι το λευκό-μαύρο. Don't get me wrong, γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για κάτι ριζοσπαστικό, παρά για έναν από τους πιο κλασικούς συνδυασμούς. Ωστόσο, ως άτομο που φοβόταν να συνδυάσει μόνο αυτά τα 2 χρώματα σε ένα look μπορώ να πω ότι πλέον είναι το go-to μου.

satin-lipstick-3000x3000-9am-open.jpg

Ένα νέο προϊόν που ανυπομονώ πραγματικά να δοκιμάσω, είναι το νέο lipstick της Byredo, που αν κρίνω από τα προηγούμενα που έχω χρησιμοποιήσει, τότε το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό.Χρώμα, υφή, κίνηση: Στην γλώσσα του Byredo Makeup, το The Lipstick είναι η απόλυτη υπογραφή- είναι απολαυστικό να το φοράς ενώ αφήνει ένα αξέχαστο αποτύπωμα της πολυπλοκότητας, της διακριτικότητας και της δύναμής σου.Σε αυτή την αναδημιουργία του The Lipstick από την Lucia Pica, η φινέτσα του χρώματος, τα συστατικά και η εμπειρία ενισχύονται – η διακριτικότητα και η τόλμη πηγαίνουν χέρι-χέρι, οι διαφορετικές τονικότητες κάθε χρώματος εξερευνώνται, η ιεροτελεστία της εφαρμογής γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ενώ η κίνηση του να φοράς και να φυλάς το κραγιόν σου εμπλουτίζεται με βιωσιμότητα καθώς η συσκευασία είναι πια επαναγεμίσιμη.