fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

low-soft-tissue-cover-3kx3k.jpg

Άκουσα το νέο τραγούδι των Tindersticks και το λάτρεψα! Οι κομψοί «εξερευνητές» της μουσικής, λίγους μήνες πριν βρεθούν στην Αθήνα για την φθινοπωρινή τους συναυλία στις 2 Νοεμβρίου στο City Theater by Christmas Theater, κυκλοφορούν το δεύτερο τραγούδι από το καινούργιο τους άλμπουμ, το Nancy και είναι στα καλύτερά τους.

sn-rtm-pic-07.jpg

Εντυπωσιάστηκα όταν έμαθα πως η μεγαλύτερη συνάντηση sneakers στην Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τις 11 ως τις 13 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, οι λάτρεις των sneakers θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει shopping, μουσική, φαγητό, street art και όλα όσα κάνουν την κουλτούρα των sneakers μοναδική.Το φεστιβάλ Sneakerness είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή για τους λάτρεις του streetwear που ενώνει τους φανατικούς της sneaker κουλτούρας σε ένα event όπου μπορούν να εκφράσουν το πάθος τους γι’ αυτήν. Πρόκειται για ένα μοναδικό fashion festival με ιστορία για πάνω από δέκα χρόνια και παρουσία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

dior-men-casper-ruud-by-kenny-germe-4.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια είναι ο εναρμονισμός της μόδας με τον αθλητισμό. Πρωτοπόρος σε αυτό δεν είναι άλλος από τον οίκο Dior, καθώς έχει σφυρηλατήσει έναν ακλόνητο διάλογο που εξυμνεί την ομορφιά της κίνησης και την επιθυμία να σπρώχνουμε, όλο και περισσότερο, τα όρια της τόλμης και των ονείρων. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, ο Dior επισφραγίζει αυτές τις υπέροχες σχέσεις και δημιουργεί διάφορους προνομιακούς δεσμούς με διεθνείς αθλητές. Αυτές οι μοναδικές συμμαχίες αναδεικνύουν τις αξίες τις αριστείας, του πάθους, της ανθεκτικότητας, της πειθαρχίας, του σεβασμού και της δημιουργικότητας που είναι τόσο αγαπητές στον Dior.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-9989-1.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το νέο takeover του οίκου Dolce&Gabbana στο iconic beach club Casa Amor στο St. Tropez. Με τα χαρακτηριστικά χρώματα και patterns του εμβληματικού ιταλικού brand, το όλο σκηνικό ξεχωρίζει για τον boho κι ethnic αέρα του, αλλά και για την ανεπιτήδευτη αίσθηση πολυτέλειας που εκπέμπει. Το καλοκαίρι στο St. Tropez, άλλωστε, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά!

img-9990.jpg

Λατρεύω να διαβάζω βιβλία το καλοκαίρι και οι πρώτες αποδράσεις είναι ιδανικές για να αφεθώ επιτέλους στην αγαπημένη μου συνήθεια. Πολύ πρόσφατα ξεκίνησα «Το χάδι στην άκρη του» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ! Έχετε νιώσει ποτέ τον «θόρυβο» που κάνουν τα όνειρα όταν γκρεμίζονται; Αυτό το βιβλίο με την ιστορία που έχει να διηγηθεί, ίσως σας βοηθήσει να το νιώσετε.

onexpride.png

Είδα ότι στα χρώματα της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ ντύθηκε το One Salonica, δείχνοντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη στήριξή του στην κοινότητα και το φετινό EuroPride. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το μήνυμα του One Salonica είναι: LOVE is for EveryONE. Γιατί η αγάπη είναι μια πανανθρώπινη αξία, ένα αγαθό που θα πρέπει να απολαμβάνει όλος ο κόσμος, χωρίς διακρίσεις.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-06-21-at-120703-pm.png

Εντυπωσιάστηκα με το ανανεωμένο αίθριο με τίτλο "LOVE IS CALLING" του Yayoi Kusama στο WNDR Museum. Είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε έναν χώρο με καθρέφτες γεμάτο με φουσκωτές, πουά μορφές που λάμπουν σε διάφορα χρώματα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του άπειρου χώρου. Συνοδευόμενη από τη φωνή της Kusama που απαγγέλλει ένα ερωτικό ποίημα, προσθέτει ένα στοχαστικό επίπεδο στην εμπειρία. Αυτό σηματοδοτεί το ντεμπούτο του έργου στο Σικάγο, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το 2013.

moreau-kunusoki.jpg
Image source: Moreau Kusunoki in collaboration with Frida Escobedo Studio

Διάβασα ένα άρθρο στο Wallpaper που φανερώνει λεπτομέρειες για την ανανέωση του Center Pompidou μέχρι το 2030. Το πολιτιστικού ορόσημου στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας θα αναδιαμορφωθεί από τα αρχιτεκτονικά στούντιο Moreau Kusunoki και Frida Escobedo, σε συνεργασία με το γαλλικό στούντιο AIA Life Designers. Το σταδιακό κλείσιμό του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με πλήρες shutdown από το 2025, πριν ανοίξει ξανά το 2030. Τα στούντιο που ηγούνται του σχεδιασμού θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην ενίσχυση - και επιστροφή - του αρχικού στόχου του έργου να διασφαλίσει οπτικό πορώδες και φυσικές συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και δραστηριοτήτων του

aubadenightblue-3-c3a455a7-54a2-4981-a90b-1a802f63ac36-800x.webp
Image source: Kiohne

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει εδώ και χρόνια είναι αυτή του stacking στα σκουλαρίκια με τρόπο δημιουργικό και aesthetically pleasing. Πρόσφατα, όμως, ανακάλυψα τα ear cuffs, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στους λοβούς τον αυτιών χωρίς να υπάρχει piercing - και από τότε αποτελούν must-have της jewellery collection μου. Τα oversized χρυσά είναι τα αγαπημένα μου. Σας συστήνω να τα δοκιμάσετε καθώς θα δώσουν ένα αβίαστα κομψό και διακριτικό update στα καλοκαιρινά σας looks!


Αγάπη Γαβριηλίδου

img-20190403-235335.jpg

Η αλήθεια είναι πως πλέον η ζέστη είναι ανυπόφορη και μεταξύ άλλων, παρατηρώ πως όλη αυτή η απότομη άνοδος έχει αρχίσει να επηρεάζει ακόμη και την όρεξή μου για φαγητό. Κάπως έτσι, τα φρούτα έχουν εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της διατροφής μου τελευταία και μπορώ να πω ότι δοκίμασα πολλές, διαφορετικές συνταγές, συνδυάζοντάς τα με γιαούρτι ή και -φυτικό- γάλα, αλλά και με διάφορα μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς για extra γεύση. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής -δώστε μία ευκαιρία ακόμη και σε αυτά που δεν αγαπάτε- κι αναμείξτε τα με λίγο γιαούρτι και μέλι, ολοκληρώνοντας με άφθονη κανέλα. Είναι ένα δροσερό break που μπορείτε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας, είναι μία πεντανόστιμη λύση και είναι και light!

thessaloniki.jpg

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που δε σταματά να με εντυπωσιάζει, άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε, ευχάριστα. Το τελευταίο διάστημα, με την κίνηση στους δρόμους να έχει αυξηθεί σημαντικά, προσπαθώ όλο και περισσότερο να εντάσσω το περπάτημα στην καθημερινότητά μου, ειδικά σε περιπτώσεις που οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές. Περπατώντας -λοιπόν- μπορώ να πω ότι ανακάλυψα πολλά, μικρά δρομάκια που κρύβουν θησαυρούς και είναι γεμάτα με εικόνες. Η πόλη, αυτή, είναι πραγματικά μαγική, αλλά ίσως μερικές φορές να αδικεί τον εαυτό της κι εμείς από την άλλη, πρέπει να εκτιμήσουμε όσα έχει να μας προσφέρει..

306896448-1789394194743690-3347196477019851323-n.jpg

Προσωπικά, δεν ανήκω στις γυναίκες που αγαπούν τις μεγάλες αλλαγές, αναφορικά με τα μαλλιά τους. Ωστόσο, πρόσφατα αισθάνθηκα την ανάγκη να δοκιμάσω κάτι νέο και είπα "ναι" στην τάση του καρέ, υιοθετώντας ένα τελείως διαφορετικό look. Είναι αλήθεια πως στην αρχή χρειάστηκα λίγο χρόνο, προκειμένου να συνηθίσω αυτό το hairstyle και το συνολικό look, ωστόσο, μπορώ να πω ότι ήταν η αλλαγή που χρειαζόμουν για το καλοκαίρι. Τολμήστε το!


Μάρα Γρηγοριάδου

tezza-4178.jpeg

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Τοσκάνη, είχα την ευκαιρία να μείνω για 2 μέρες στην πανέμορφη Μπολόνια, όπου το κατάλυμά “Frame Bologna” με καλωσόρισε στην πόλη με το υπέροχο design του. Τόσο η διακόσμηση όσο και το κτήριο αυτούσιο με τα ψηλά του ταβάνια, το μωσαϊκό πάτωμα, τα παράθυρα που κοιτούσαν στο κέντρο της πόλης αλλά και τα χρώματα που κυριαρχούσαν στον χώρο με εντυπωσίασαν, κάνοντας τη διαμονή μου στην Μπολόνια ακόμη πιο ευχάριστη. Ο συνδυασμός της classic δομής αυτής της κατοικίας με την πιο μοντέρνα διακόσμηση με έντονα χρώματα όπως το μπλε, το πετρόλ και το κόκκινο θέτουν τα aesthetics του χώρου στην κορυφή

img-7900.jpeg

Επισκέφθηκα το οινοποιείο Ornellaia, ένα από τα super wineries της Τοσκάνης, όπου με εξέπληξε η φύση, η ιστορία και η γευσιγνωσία των κρασιών. Σε ένα απολαυστικό tour 3 ωρών είχα την ευκαιρία να θαυμάσω τους αμπελώνες, να μάθω την ιστορία αυτού του θαυμάσιου winery και να γευτώ υπέροχα κρασιά με την συνοδεία της έμπειρης ξεναγού. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν η ετήσια συνεργασία του οινοποιείου με έναν επιλεγμένο modern artist ο οποίος δημιουργεί ένα έργο τέχνης το οποίο τοποθετείται στον χώρο του οινοποιείου αλλά και μια ξεχωριστή ετικέτα, η οποία καταλήγει σε ένα vintage Ornellaia wine και τίθεται σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό.

img-7293.jpeg

Στην μαγευτική περιοχή του Chianti, ανάμεσα στα πλατάνια και τους αμπελώνες που στολίζουν πανέμορφα την Τοσκάνη, βρίσκεται η Trattoria Della Fonte. Ένα εστιατόριο της οικογένειας Antinori, απέναντι από το πιο σημαντικό τους οινοποιείο, το Tignanello. Εκεί δοκίμασα τις υπέροχες συνταγές των Antinori, συνοδεύοντας κάθε πιάτο με ένα φανταστικό κρασί του ιστορικού οινοποιείου.