fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

envie-shoes-ss24-tv-spot-stills-3.jpeg

Eντυπωσιάστηκα με την καταπληκτική φωτογράφιση της αγαπημένης ελληνικής εταιρίας υποδημάτων Envie Shoes που γιορτάζοντας τα 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας, παρουσίασε το πρώτο τηλεοπτικό της σποτ με πρωταγωνίστρια τη σαγηνευτική Δούκισσα Νομικού. Ένα ταξίδι στην ξεχωριστή ενέργεια κάθε δεκαετίας που έχει διανύσει η εταιρία, παρακολουθώντας το απόλυτο #EnvieGirl να μεταμορφώνεται με looks εμπνευσμένα από τα trending styles της κάθε εποχής. Από την ονειροπόλα εποχή της δεκαετίας του ’70, που σηματοδοτείται από τα floral prints και τις πανύψηλες πλατφόρμες, μέχρι την απαστράπτουσα δεκαετία των 80s με disco-μεταλλικές πινελιές και των party shoes τα Envie Shoes γίνονται όλα πολυπόθητα!!!

7519a7e5-65d8-e65b-4c7f-0a1b58d68b53.png

Λάτρεψα αυτή την ιστορία μιας συνάντησης ανάμεσα σε δύο εμπνευσμένες γυναίκες. Η Ines de la Fressange και η Stéphanie Roger έχουν αναπτύξει μια έγκυρη φιλία με αφορμή τα κοσμήματα και τις συχνές συναντήσεις τους στη μπουτίκ WHITEbIRD του Παρισιού.Για να γιορτάσουν αυτή τη φιλία, αποφάσισαν να συνυπογράψουν μια συλλογή από δαχτυλίδια, προτείνοντας μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Αυτή είναι και η συλλογή JELLY, σε χρυσό 9 καρατίων, με πολύτιμους χρωματστούς λίθους και παιχνιδιάρικο ύφος που ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες. Η συλλογή Bagues Jelly διατίθεται online στο WHITEbIRD, στο whitebirdjewellery.com και στη μπουτίκ Ines de la Fressange στο Παρίσι από τις 26 Απριλίου.

image001.jpg

Aνυπομονώ να μυρίσω το ολοκαίνουριο άρωμα Acne Studios par Frédéric Malle. Αγαπημένα brands και τα δύο διατηρούν την αύρα της υπεροχής και αυτή τη φορά συναντιούνται στη διασταύρωση της μόδας, της αρωματοποιίας και της τέχνης. Αντλώντας και οι δύο οίκοι την αισθητική τους από τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και το design και εφαρμόζοντας αυτές τις δημιουργικές αρχές σε καθετί είμαι σίγουρη για ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τις αισθήσεις.


Κωνσταντίνος Τανιάς

snapinstaapp-440137667-940182384560032-4390338563012987674-n-1080-1.jpg

Εντυπωσιάστηκα από το νέο launch του οίκου Hermes για τη νέα homewear συλλογή του, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Milan Design Week. Γιορτάζοντας τις φυσικές υφές και τη σύνθεση των πρώτων υλών, η ολοκαίνουρια collection για το σπίτι τονίζει τις ιππικές ρίζες της και τη φιλοσοφία του θρυλικού fashion house.

d7e926ddd298c20a3231a8d8c76378ec-xl.jpg

Ξεκίνησα να παρακολουθώ τη σειρά του ANT1+, «Ζωή», με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη. Πρόκειται για μια σειρά εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη. Σύγχρονη, με κάτι μεταφυσικό που βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση για πρώτη φορά, και -πιο σημαντικό απ' όλα- με μηνύματα σπουδαία σχετικά με τη ζωή και τον θάνατο.

jukebooks.jpg

Διάβασα ότι το JukeBooks στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης συνεργάστηκε με το 1o Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, για την ηχογράφηση audiobook που διδάσκεται στο Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, ως δεύτερο βιβλίο στο μάθημα της Ιστορίας. Το βιβλίο «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ στην Μινωική Κρήτη», το οποίο έχει συγγραφεί από τη διευθύντρια του 1ου Δ. Σ. Διονύσου, Κα Κατσούγκρη Αναστασία, αποτελεί τη βάση προγράμματος Συνεκπαίδευσης που υλοποιούν τα δύο σχολεία κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Μια σπουδαία είδηση που αξίζει να ακουστεί!


Χρύσα Σιμώνη

1-1Ed81.png

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να κάνουμε "give back" στον πλανήτη. Όταν διάβασα, λοιπόν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, τις οικολογικές πρακτικές της Liuba Style για τη, χάρηκα ιδιαιτέρως. Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό brand εκφράζει με περηφάνια τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα μέσα από κάθε νήμα της συλλογής της. Πιο επίκαιρο από ποτέ, το βιώσιμο brand προσφέρει μία ηθική και οικολογική εναλλακτική επιλογή στη μόδα, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την επιτακτική ανάγκη για «δράση». Η εταιρία επιλέγει να διατηρεί την παραγωγή της στην ελληνική βιομηχανία, μία απόφαση που συμβάλλει ενεργά στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα καθώς επίσης, ενισχύει και την τοπική οικονομία. Αυτές οι ενέργειες αντανακλούν την υπευθυνότητα και το ήθος της εταιρείας, καταδεικνύοντας με σαφήνεια την εταιρική της δέσμευση στην «δράση»

david-koma.jpg

Εντυπωσιάστηκα με την ολοκαίνουργια συλλογή swimwear & lifestyle του σχεδιαστή David Koma, με όνομα LET'S SWIM . Αναδημιουργώντας κλασικές σιλουέτες, η πρώτη συλλογή αντλεί έμπνευση από τα μαγιό της δεκαετίας του '80. Και το καλύτερο από όλα; Η βιωσιμότητα είναι το κλειδί για τη μάρκα LET'S SWIM, με το 96% των κομματιών να είναι κατασκευασμένα από ECOYNYL, ένα αναγεννημένο νάιλον νήμα που παράγεται από απόβλητα μετά την κατανάλωση. Το 100% της συλλογής είναι κατασκευασμένο από οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένο πολυαμίδιο, καθώς και πλήρως ανακυκλώσιμη συσκευασία. Η μάρκα στοχεύει επίσης να συνεργαστεί με φιλανθρωπικά ιδρύματα για να κάνει τους ωκεανούς ασφαλέστερους για τη θαλάσσια ζωή.

screenshot-2024-04-26-at-115605-am.png
Photo courtesy of W Magazine, by Alessio Bolzoni

Διάβασα τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Luca Guadagnino και του σχεδιαστή JW Anderson στο W Magazine και εντυπωσιάστηκα. Με αφορμή το ότι Guadagnino ανέθεσε στον Anderson τα κοστούμια της επόμενης ταινίας του, το Challengers, που κυκλοφόρησε μόλις χθες είναι γεγονός και αυτό το interview αναλύει την όλη creative διαδικασία. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τη διαβάσετε και εσείς!


Αγάπη Γαβριηλίδου

kal5863.jpeg

Αισθάνομαι πολλές φορές, πως σε ορισμένες περιπτώσεις αισθανόμαστε όλο και περισσότερο την ανάγκη να ακολουθήσουμε τις τάσεις, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να αδιαφορούμε για το δικό μας, προσωπικό στιλ. Είτε πρόκειται για κάποια fashion pieces, είτε για makeup trends, οι επιλογές μοιάζουν λίγο-πολύ να είναι ίδιες κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Ακόμη και τα αρώματα που επιλέγω πλέον, προσπαθώ να είναι πιο ιδιαίτερα και μοναδικά και τις τελευταίες ημέρες, ενθουσιάστηκα δοκιμάζοντας το lime, basil and mandarin από Jo Malone. Είναι φρέσκο, είναι ελαφρύ και σίγουρα, δεν ανήκει στα basic, συνηθισμένα αρώματα…

matcha-glow-1.jpeg

Δυστυχώς ή ευτυχώς, προσωπικά ανήκω ξεκάθαρα στους coffee-lovers, ωστόσο, παρατηρώντας πως πολλές φορές φτάνω στο σημείο της κατάχρησης, το τελευταίο διάστημα δοκίμασα να εντάξω στην καθημερινή μου ρουτίνα το πράσινο τσάι. Η περιεκτικότητά σε κατεχίνες και η πλούσια αντιοξειδωτική δράση είναι μερικά μόνο από τα benefits του και πραγματικά, αν δεν έχετε ήδη κάνει, αξίζει να το δοκιμάσετε κι εσείς. Αντικαταστήστε 1-2 καφέδες με μία κούπα τσάι -είτε κρύο, είτε ζεστό- και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά. Plus: Η θερμιδική αξία του τσαγιού είναι σχεδόν μηδενική, καθώς σε ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού εμπεριέχονται λιγότερες από 3 θερμίδες!

maxresdefault-3.jpeg

Παρακολούθησα πρόσφατα το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix για την Manchester City του Pep Guardiola και πραγματικά, δηλώνω εντυπωσιασμένη! Όπως έχω ξαναπεί, αυτού του είδους τα αθλητικά ντοκιμαντέρ προφανώς απασχολούν κυρίως τους sports-lovers, ωστόσο, ακόμη κι αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, θεωρώ πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας μυήσουν στον μαγικό, αυτόν, κόσμο. Τα έντονα συναισθήματα, οι αντιδράσεις, το πάθος, η ένταση, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μας δείχνουν την άλλη πλευρά του επαγγελματικού αθλητισμού


Μάρα Γρηγοριάδου

001-91112067-kendall-jenner-emma-chamberlain-collab.jpg
Image courtesy of 818 x Chamberlain

Ενθουσιάστηκα από την νέα συνεργασία της Kendall Jenner με την Emma Chamberlain, οι οποίες έφεραν μαζί τα brands τους, ώστε να δημιουργήσουν το θρυλικό “espresso martini”. Τα marketing geniuses με εξέπληξαν τόσο με την ίδια τη συνεργασία, όσο και με το προϊόν το οποίο επέλεξαν συνδυάζοντας την τεκίλα 818 της Jenner με την Chamberlain coffee της γνωστής YouTuber. Ανυπομονώ για όσα θα ακολουθήσουν!

653167-v2.jpg

Ξεχώρισα ακόμη μια συνεργασία, αυτή του brand Sporty & Rich με τον γίγαντα των sneakers Adidas. Το πρώτο brand, μας έχει χαρίσει εικόνες και looks που πραγματικά ενσαρκώνουν το sporty και το clean quiet luxury aesthetic ενώ το δεύτερο έχει αγαπηθεί τον τελευταίο χρόνο για τα minimal και chic αθλητικά παπούτσια samba. Με τόσες επιλογές σε χρώματα τα οποία βλέπουμε παντού, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας ξεχώρισε στα μάτια μου και με βοήθησε να επιλέξω τα samba που ταιριάζουν σε εμένα.

shutterstock-1931862263.jpg

Γεύτηκα μια γλυκιά πρωινή απόλαυση χάρη στα banana pancakes που πλέον αποτελούν το go-to breakfast μου. Όταν ακούμε τον όρο pancakes σίγουρα η πρώτη μας σκέψη είναι πως πρόκειται για ένα cheat meal. Κι όμως αυτή η συνταγή αποτελείται μόνο από 2 ώριμες μπανάνες, 1 αυγό και 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι ή βρώμη. Εγώ λατρεύω να απολαμβάνω τα banana pancakes μου σε συνδυασμό με blueberries και αλλά κόκκινα φρούτα του δάσους. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και μέλι, όμως μην ξεχνάτε ότι και αυτό περιλαμβάνει αρκετούς υδατάνθρακες.