fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

ags-main-ss2024-29.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι η επιστροφή των platform sandals. Για αυτό και όταν είδα πως η νέα συλλογή των Ancient Greek Sandals για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι'24 θα περιέχει πολλές πλατφόρμες και εσπαντρίγιες ενθουσιάστηκα. Ειδικότερα οι συγκεκριμένες που ακολουθούν τη σχεδιαστική λογική των fisherman sandals είναι σίγουρα στο top της shopping list μου για την επερχόμενη σεζόν.

received-7500260440031421.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα βιτρίνα του Geelist στην Αθήνα. Mετά τη Θεσσαλονίκη τώρα και στην πρωτεύουσα η εικαστικός Ελένη Θεοφυλάκτου έντυσε με τα καταπληκτικά της έργα το front window της boutique Geelist στο Κολωνάκι, στην οδό Αναγνωστοπούλου 29 και θα βρίσκεται εκεί για δέκα μέρες ακόμη!

01-moyseio-kikladikis-tekhnis.jpeg

Διάβασα σχετικά με το πρώτο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες» από την Cinemathesis και πως μόλις ολοκληρώθηκε στο νησί της Ίου. Το πρόγραμμα δραστηριοποίησε τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γυρίσουν ένα κινηματογραφικό μονοπλάνο ο καθένας για να αποκαλύψουν τη σύγχρονη ταυτότητα του νησιού, τα τοπόσημα, την ιστορία του τόπου, την αρχιτεκτονική του, τις τέχνες και τις τεχνικές του και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους κατοίκους του νησιού στην Χώρα. Χαίρομαι πολύ να μαθαίνω για τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις!

Κωνσταντίνος Τανιάς

img-7121.jpg

Διάβασα ότι η AEGEAN μετέφερε περίπου 2,9 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας 11% αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά το 1ο τρίμηνο του έτους. Σταθερή ήταν και η επιβατική κίνηση εξωτερικού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τους χειμερινούς μήνες, παρόλο που αυτό το διάστημα θεωρείται αδύναμο για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες.

img-7029.jpeg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ταινία “Joker: Folie à Deux”, με το επίσημο poster να κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώνοντας πως το πρώτο trailer θα το δούμε στις 9 Απριλίου. Το film με πρωταγωνιστές τον Joaquin Phoenix και τη Lady Gaga κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου.

cowboy-carter-main-cover-art-1-e1711727830241.webp

Εντυπωσιάστηκα με το γεγονός πως το νέο άλμπουμ της Beyoncé, “Cowboy Carter, σπάει ήδη όλα τα ρεκόρ, με τους πάντες να ακούν τα τραγούδια του. Γι’ αυτό, λοιπόν, το brand με έδρα το Τόκιο, Ambush, σχεδίασε ένα t-shirt με τη φωτογραφία της star από το cover του άλμπουμ, το οποίο κατάφερε να γίνει viral στο Instagram.


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-04-05-at-103218-am.png

Διάβασα πως η Βρετανίδα τραγουδίστρια Rita Ora μόλις ανακοίνωσε την πρώτη της σειρά περιποίησης μαλλιών με την ονομασία TYPEBEA. Σε συνεργασία με την Anna Lahey της Vida Glow, η μάρκα λέγεται ότι είναι η λύση στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ora με την υπερβολική χρήση θερμότητας και styling κατά τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας. Σχετικά με τον σκοπό της, η Ora εξηγεί ότι θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να ερωτευτούν ξανά τα μαλλιά τους, παρέχοντας παράλληλα μια σειρά προϊόντων που έχουν κλινικά αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Το TYPEBEA θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 18 Απριλίου και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω!  

screenshot-2024-04-05-at-103227-am.png

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή του golf-core. Για αυτό και ενθουσιάστηκα με την επερχόμενη συνεργασία του Jimmy Choo με τη σύγχρονη εταιρεία lifestyle Malbon. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει μια συλλογή εμπνευσμένη από τον αθλητισμό, με στόχο να αναδείξει την εξέλιξη της κοινότητας του γκολφ και την αυξανόμενη σύνδεσή της με τη μόδα. Είναι πιθανό να περιλαμβάνει τόσο υποδήματα όσο και είδη ένδυσης, αν και λίγα έχουν επιβεβαιωθεί σε αυτό το στάδιο. Ανυπομονώ να δω τα πρώτα sneak peeks!

shutterstock-1622888704.jpg

Παρακολούθησα ένα μάθημα hot pilates όσο ήμουν στο Λονδίνο και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, καθώς δεν περίμενα να είναι τόσο detoxing και χαλαρωτικό. Σίγουρα η τόσο θερμή αίθουσα αποτελεί ένα extra challenge, όμως η αίσθηση που αφήνει στο τέλος αξίζει απόλυτα. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε ένα hot pilates class, λοιπόν!


Αγάπη Γαβριηλίδου

arkheio-lipsis-8.jpeg

Διάβασα πρόσφατα μία συνέντευξη που παραχώρησε η Shakira στο Allure, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πώς αντιμετώπισαν οι γιοι της την ταινία της Barbie, που έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι. Η διάσημη performer έκανε λόγο για μία ταινία που… “ευνούχισε” τα παιδιά της και πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την τοποθέτηση σε τόσο μεγάλο βαθμό. "Ένιωσαν ότι τους ευνούχισε. Και συμφωνώ, ως ένα σημείο. Μεγαλώνω δύο αγόρια. Θέλω να νιώθουν δυνατοί κι εκείνοι, ενώ σέβονται τις γυναίκες. Μου αρέσει η pop κουλτούρα και το γεγονός ότι προσπαθεί να ενδυναμώσει τις γυναίκες χωρίς να αφαιρεί από τους άντρες τη δυνατότητα να είναι άντρες, να προστατεύουν και να προσφέρουν πολλά", σημείωσε η Shakira μεταξύ άλλων. Μήπως λίγο κάπου έχουμε χάσει όλοι μας τα όρια και τη βαθύτερη έννοια της ισότητας και μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε δύο φορές, πριν να τοποθετηθούμε για τέτοια θέματα δημόσια;


shutterstock-2141555051.jpeg

Μία τάση που ξεχωρίζω ακόμη και για τώρα, την περίοδο της άνοιξης, είναι το black blazer, που παραδοσιακά έχει την τιμητική του. Είναι το απόλυτο piece που πρέπει πραγματικά να έχει η κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της και μπορεί να τη βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε της εμφάνιση, σε κάθε περίσταση, σε κάθε ώρα της ημέρας. Μπορεί να συνδυαστεί εξίσου εντυπωσιακά με denim pieces, με παντελόνια, με φούστες ή ακόμη και με πιο μακριές βερμούδες τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει και να δώσει μία πιο κλασική πινελιά ακόμη και σε ένα πολύ απλό outfit. Εσείς τι λέτε;

767278.webp

Αυτή την εβδομάδα παρακολουθήσαμε ξανά μία τραγική δολοφονία μίας νεαρής γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της και μάλιστα, έξω από αστυνομικό τμήμα! Μία νέα γυναικοκτονία ήρθε να μας υπενθυμίσει πως κάτι πάει πολύ λάθος στην κοινωνία μας. Όταν μία γυναίκα δεν μπορεί να είναι και να αισθάνεται ασφαλής ούτε σε ένα τέτοιο σημείο, τότε πραγματικά πώς, πού και πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Πήγε εκεί για να σωθεί, για να ζητήσει βοήθεια και τελικά, λίγα μόλις βήματα μακριά ο “άνθρωπος” αυτός της αφαίρεσε τη ζωή με μία κίνηση. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν όλοι πως πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κύκλο αίματος;


Μάρα Γρηγοριάδου

img-4228.jpg

Εντυπωσιάστηκα από το νέο coffee table book της Louis Vuitton, το οποίο δεν είναι μόνο για διάβασμα - είναι και για μυρωδιά. Το τελευταίο, υπερπολυτελές εγχείρημα του γαλλικού οίκου είναι ένας τόμος 380 σελίδων που εξερευνά τις πρώτες ύλες, από το ινδικό ούτι μέχρι το ιταλικό περγαμόντο, που εμπνέουν τη συλλογή αρωμάτων του. Με τίτλο A Perfume Atlas, το βιβλίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Jacques Cavallier Belletrud, τον εσωτερικό κύριο αρωματοποιό της Louis Vuitton. Ο Belletrud ταξιδεύει τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τις μακρινές τοποθεσίες που επισκέπτεται για να προμηθευτεί τα συστατικά για τις οσφρητικές του δημιουργίες. Το βιβλίο μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά για 160 δολάρια - αλλά γιατί να μην επιλέξουμε το box set της Louis Vuitton, το οποίο περιλαμβάνει εκχυλίσματα και των 45 συστατικών που καταγράφονται στο βιβλίο; Κάθε εκχύλισμα εμφιαλώνεται προσεκτικά, φέρει ετικέτα με το όνομα και την προέλευσή του και τοποθετείται σε ένα φέρετρο με το σήμα της Louis Vuitton. Το ειδικό box set διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία της Louis Vuitton έναντι 5.000 δολαρίων.

img-4230.jpg

Μία τάση που ξεχώρισα είναι τα "peplum tie blouses" τα οποία θεωρώ ότι θα αποτελέσουν κυρίαρχη τάση τους επόμενους μήνες. Έχοντας ήδη αγοράσει το signature peplum blouse της Ganni σε leopard print, ενθουσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω νέα looks με το κομμάτι και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω το καλοκαίρι.

img-4231.jpg

Διαβάσα για τα 6 make-up tips που λατρέουν τα Parisian girlies και τα εφάρμοσα και εγώ. Αφού πέτυχα τη βάση μου με ένα ελαφρύ skin tint, και χρησιμοποίησα υγρές φόρμουλες όπως ακριβώς μας συμβουλεύουν, ολοκλήρωσα το french girl makeup look μου με το χαρακτηριστικό τους κόκκινο κραγιόν. Επιπλέον, ως ρουζ χρησιμοποίησα ένα nude pink κραγιόν, και φυσικά δεν παρέλειψα να το αξιοποιήσω και ως σκιά ματιών, ακριβώς όπως οι chic & minimal Γαλλίδες!