fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

b149387e1f424664127b03b824613752-1032x1106.png

Λατρεύω τις τσάντες, όπως και οι περισσότερες γυναίκες άλλωστε. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην dream wish list μου είναι η νέα εκδοχή της εμβληματικής Neverfull του οίκου Louis Vuitton. Η Neverfull Inside Out είναι ό,τι πιο ξεχωριστό και συγχρόνως διαχρονικό, ακριβώς επειδή μπορεί να φορεθεί και από τις δύο πλευρές, κάτι που την κάνει να ταιριάζει με ακόμα περισσότερα looks. Οι κλασικές πινελιές του οίκου αποτυπώνονται και στις δύο όψεις με τρόπο ξεχωριστό.

w-costa-navarino.jpg

Διάβασα ότι το Condé Nast Traveller ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ετήσιων Readers’ Choice Awards, με τα 4 ξενοδοχεία της Costa Navarino να αναγνωρίζονται ανάμεσα στα καλύτερα στην Ελλάδα. Το Mandarin Oriental, Costa Navarino βρίσκεται στην 3η θέση της κατηγορίας: Ξενοδοχεία, ενώ στην κατηγορία: Resorts, το The Westin Resort Costa Navarino καταλαμβάνει την 5η θέση, το The Romanos, a Luxury Collection Resort την 8η και το W Costa Navarino την 9η θέση. Μια σπουδαία διάκριση για τον κλάδο της φιλοξενίας στη χώρα μας!

sneakerness-athens-main.jpg

Αγαπώ τα ψηλοτάκουνα, αλλά τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία για τα sneakers που συνεχώς εξελίσσονται σ' ένα item αναπόσπαστο από την καθημερινότητά μας. Και από την αγάπη μου αυτήν, πληροφορήθηκα πως το Νο1 φεστιβάλ sneakers της Ευρώπης, "Sneakerness", έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου οι λάτρεις του είδους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικό τριήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, με μοναδικά δρώμενα, αφιερωμένα στην αυθεντική κουλτούρα των sneakers.


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

hotel-grande-bretagne-documentary-ertflix-photo-1.png

Αυτήν την εβδομάδα, πρώτα απ΄όλα, ξεχωρίζω τη διάκριση του ντοκιμαντέρ «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία-Η ιστορία μέσα στην Ιστορία», στις Κάννες ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές από 46 χώρες, με το βραβείο Silver Dolphin, στην κατηγορία “Documentaries and Reports (TV, Online, Cinema) - History and Personalities / Portraits”. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο εστιατόριο Annex Beach, στη La Croisette των Καννών.

Σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη, εκτέλεση παραγωγής Indigo View και συμπαραγωγή της ΕΡΤ, σενάριο της Νατάσας Σέγκου και μουσική του Μίνωα Μάτσα, το Ντοκιμαντέρ εξιστορεί, με τη φωνή του Παύλου Τσίμα που ανέλαβε και την αρχισυνταξία, την πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας, μέσα από μια εντυπωσιακή αναδρομή, σε ενάμισι αιώνα αθηναϊκής αίγλης.

461926970-1286818039404410-2563487508156994666-n.jpg
Image source: @stocking_fashion

Είναι το απόλυτο it girl και γνωρίζει πολύ καλά πως να μαγνητίζει τα βλέμματα και να κεντρίζει την προσοχή. Λάτρεψα την εμφάνιση της Zendaya στο SS25 show του Louis Vuitton. Η ηθοποιός έδωσε το παρών επιλέγοντας ένα γεωμετρικό, ασπρόμαυρο blazer, το οποίο συνδύασε με λευκή balloon skirt. Το εντυπωσιακό look της απογειώθηκε με το μαύρο διάφανο καλσόν της και τις ψηλοτάκουνες γόβες της. Το κόκκινο κραγιόν που επέλεξε της χάρισε extra πόντους. 

461984078-18249025558280945-8801243972498130940-n.jpg
Image source: @pietro.terzin

Ένας από τους αγαπημένους μου λογαριασμούς στο instagram είναι αυτός του Pietro Terzin. Ο καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με μία σειρά από fashion & beauty brands, όπως η MAX&Co. Αυτήν τη φορά, εντυπωσιάστηκα με την έκθεση "Material Dreams". Ο Ιταλός καλλιτέχνης συνεργάστηκε με την Intent Gallery στο Ντουμπάι για να παρουσιάσει τα έργα του. Είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Αυτή η έκθεση εξερευνά τη δαιδαλώδη σχέση μεταξύ πολυτέλειας, ταυτότητας και σύγχρονης επιθυμίας. Το έργο του Terzini επαναπροσδιορίζει εικονικές εικόνες εμπορικών σημάτων, προκαλώντας προβληματισμούς σχετικά με τον αντίκτυπο του καταναλωτισμού στη ζωή μας και την αυτοαντίληψή μας.


Κωνσταντίνος Τανιάς

20110671999-e1.jpg

Τα αρώματα είναι η αδυναμία μου και θεωρώ πως είναι ικανά να απογειώσουν ακόμα και το πιο απλό outfit. Πρόσφατα, λοιπόν, λάτρεψα το Ebony Wood του Zara, το οποίο έχει την υπογραφή της Jo Malone όπως και ολόκληρη η σειρά Zara Emotions. Ένα άρωμα που θυμίζει έντονα niche, με νότες από ξύλο έβενου, ροζ πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βαθύ και γλυκό ταυτόχρονα, είναι ό,τι πρέπει γι' αυτήν την εποχή. Δεν μπορώ να το αποχωριστώ! 

hondos-egnatia-003.jpg

Είδα ότι άνοιξε νέο κατάστημα Hondos Center στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα επί της Εγνατίας. Θυμάμαι σαν χθες που πριν από κάποια χρόνια λειτουργούσε στο ίδιο σημείο κι ενθουσιάστηκα που το είδα να λάμπει και πάλι, με εντελώς ανανεωμένο, σύγχρονο design, που δε γίνεται να μην το παρατηρήσεις αν περνάς από εκεί. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο opening και άλλα τόσα που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας σε αυτό το γεμάτο κόσμο σημείο του κέντρου τα τελευταία χρόνια, κάνουν την Εγνατία να ανθίζει ολοένα και περισσότερο.

photo-1.jpg

Πληροφορήθηκα ότι η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου Fourlis, παρουσίασε τη νέα σειρά BRÄNNBOLL, κι ως design lover έσπευσα να την ανακαλύψω! Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στα έπιπλα gaming με χρωματιστή διάθεση, που προφέρει χαλάρωση κι ευέλικτες λύσεις για μοναδικές στιγμές «περιπέτειας» στο σπίτι. Η ιδέα πίσω από τη νέα συλλογή, αφορά στη γρήγορη μετάβαση από το gaming στις υπόλοιπες δραστηριότητες με ευκολία και πρακτικότητα. Και πράγματι, είναι μια collection που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του είδους - και όχι μόνο.


Αγάπη Γαβριηλίδου

woman-skincare-hair.webp

Εσείς γνωρίζετε πως η εποχική τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλές γυναίκες; Διάβασα πρόσφατα, πως αυτού του είδους η τριχόπτωση είναι φυσιολογική και παρατηρείται συνήθως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη ή και τον Οκτώβρη και μπορώ να πω ότι κάπως έτσι, δόθηκε η απάντηση και σε μία δική μου, σημαντική απορία. Σε γενικές γραμμές, η τριχόπτωση είναι συνηθισμένη ανά εποχές, ενώ έτσι κι αλλιώς είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία μικρή απώλεια καθημερινά (50-100 τρίχες ανά ημέρα) βάσει τον κύκλο ζωής της τρίχας. Αν παρατηρείτε κι εσείς κάτι ανάλογο -λοιπόν- αυτή την περίοδο, δε χρειάζεται να ανησυχείτε.

kate-middleton-windsor-tout-100224-efd57f04935c4db1910e5f5ed15b504d.jpg

Έχω εντυπωσιαστεί από την στάση της Kate Middleton, μετά τη δική της μάχη με τον καρκίνο και την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών της. Η πριγκίπισσα, μέσα από όλη αυτή τη σκληρή δοκιμασία έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό κι άλλων ανθρώπων που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις με εκείνη, γι’ αυτό και η συνάντησή της με τη 16χρονη φωτογράφο, Liz Hatton, η οποία επίσης δίνει μάχη με τον καρκίνο έχει ιδιαίτερη αξία. «Χάρηκα που συναντηθήκαμε με τη Liz στο Windsor. Μια ταλαντούχα νεαρή φωτογράφος της οποίας η δημιουργικότητα και η δύναμη μας ενέπνευσε και τους δύο. Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις φωτογραφίες και την ιστορία σου μαζί μας», ανέφεραν η Kate και ο William μέσα από τα social media τους και η εικόνα, αυτή, αν μη τι άλλο έχει τη δική της σημασία.

smoothies.jpg

Έχοντας μπει πια σε fall-mood, όλοι μας κάνουμε λίγο περισσότερο focus στη διατροφή και το σώμα μας αυτό το διάστημα και απόλυτος σύμμαχός μας, είναι τα λαχταριστά smoothies. Πρόσφατα, δοκίμασα ένα νέο ρόφημα με πρωταγωνιστή τα μούρα, που υπόσχεται ένα flat στομάχι και η αλήθεια είναι πως εκτός από νόστιμο, είναι και super αποτελεσματικό. Τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε; Τα παρακάτω υλικά:

  • ¾ φλιτζάνι μούρα
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
  • Κανέλα
  • Κουρκουμάς
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 μεζούρα βανίλια φυτικής σκόνης πρωτεΐνης

Χτυπήστε τα όλα μαζί σε ένα blender και απολαύστε το ρόφημά σας, κάθε ώρα της ημέρας.


Μάρα Γρηγοριάδου

unnamed-QA3Jb.jpg

Παρακολούθησα μία από τις πιο αμφιλεγόμενες υποθέσεις που υπήρξαν στην Αμερική κατά τη δεκαετία του 1990. Η νέα σειρά του Netflix αφιερωμένη στους αδερφούς Menendez με τίτλο “Monsters”, διαδραματίζει στην ζωή των δύο αδερφών και πως τελικά κατέληξαν να δολοφονήσουν τους ίδιους τους τους γονείς. Η σειρά αυτή έχει προκαλέσει έξαρση συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς μαζί και με τους ίδιους τους αδελφούς στην πραγματικότητα να κατηγορούν το Netflix και τον σκηνοθέτη για την άδικη απεικόνιση τους. Ενώ πρόκειται για μία βαριά ιστορία προτείνω σίγουρα να την παρακολουθήσετε ώστε να σχηματίσετε την δική σας άποψη. Επιπλέον, στις 7 Οκτωβρίου πρόκειται να δημοσιευθεί στο Netflix μια ταινία με τους ίδιους τους αδελφούς να μοιράζονται την ιστορία τους.

unnamed-1-kbHgt.jpg

Έμεινα έκπληκτη όταν έμαθα ότι ο μεγιστάνας του luxury world LVMH σύναψε δεκαετή συμφωνία με την formula 1. Με αυτόν τον τρόπο η φόρμουλα ένα καταφέρνει να «κλειδώσει» τη θέση της στον κόσμο της πολυτελείας. Ως μέρος της συνεργασίας θα συμμετέχουν διάφοροι οίκοι-συνεργάτες της LVMH συμπεριλαμβανομένου του Louis Vuitton και της Moet. Φυσικά, από μία συζήτηση σχετική με την πολυτέλεια δεν θα μπορούσε να λείπει ο best dressed αθλητής Lewis Hamilton ο οποίος έχει υπάρξει ένας από τους πιο σημαντικούς ambassadors της εταιρείας. Ανυπομονώ να ανακαλύψω πόσα έχει να προσφέρει μία τέτοιου μεγέθους συνεργασία!

unnamed-2-Wd2aS.jpg

Ως beauty editor έρχομαι συνεχώς αντιμέτωπη με νέες στάσεις, είτε μεγάλες είτε μικρές. Η τάση που έχω ξεχωρίσει αυτή τη βδομάδα είναι αυτή κατά την οποία αντί για κλάμερ προτιμούμε την γαλλική καρφίτσα για να πιάνουμε τα μαλλιά μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κομψό αξεσουάρ το οποίο μπορεί να συνοδεύσει την εμφάνιση μας από το γραφείο έως μία βραδινή έξοδο. Δεν ξέρετε πως να την χρησιμοποιήσετε; Spoiler alert: έχω φροντίσει και γι’ αυτό!