fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Κωνσταντίνος Τανιάς

shutterstock-2268524955.jpg

Επισκέφθηκα τους πανέμορφους Παξούς σε ένα ταξίδι που διήρκησε λίγες μόνο ώρες, αλλά ήταν αρκετές για να με κάνουν να λατρέψω αυτόν τον τόπο και να θέλω να επιστρέψω. Ένα νησί -που αν και γεμάτο κόσμο αυτήν την εποχή- είναι εξαιρετικά ήσυχο, δίνοντάς μου την αίσθηση πως βρίσκονται στο προσωπικό μου παράδεισο. Αυτό που ξεχώρισα είναι η απίστευτη αρχιτεκτονική του, που μοιάζει ανέγγιχτη στο πέρασμα του χρόνου, με τα περισσότερα σπίτια να είναι χρωματιστά και στο σύνολό τους να δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα, βγαλμένη από παραμύθι.

fashionistas-3-0.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συνεργασία της Barbie με το Αμερικανικό Ίδρυμα Τυφλών (American Foundation for the Blind) και την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (National Down Syndrome Society), που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κυκλοφορία της πρώτης κούκλας με προβλήματα όρασης και μιας μαύρης κούκλας με σύνδρομο Down. Δημιουργήθηκαν για τη σειρά Barbie Fashionistas, και στόχο έχουν να εμπνεύσουν ακόμα περισσότερα παιδιά να βρουν μια κούκλα που τα αντιπροσωπεύει και τους επιτρέπει μέσα από το παιχνίδι να αφηγηθούν ακόμα περισσότερες ιστορίες. Πραγματικά υπέροχο!

screenshot-12-1-758x406.webp

Άκουσα το podcast του Άρη Δημοκίδη στα Μικροπράγματα της LiFO, με τίτλο «H σκληρή αλήθεια για τον φονικό καύσωνα του 1987». Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ για το αξέχαστο καλοκαίρι που, με τους χιλιάδες νεκρούς του, άλλαξε την Ελλάδα για πάντα. Αισθάνομαι πως υπάρχουν πολλά κοινά με τα καλοκαίρια που ζούμε τα τελευταία χρόνια, με την κλιματική αλλαγή να χτυπάει κόκκινο. Αξίζει να το ακούσετε!


Χρύσα Σιμώνη

cc-gggtm-pullasides-11-09-23-sm-0001-2-copy.webp

Παρακολούθησα τα πρώτα επεισόδια της σειράς A Good Girl's Guide to Murder στο Netflix και είμαι απόλυτα hooked. Η πλοκή βασίζεται σε μια δολοφονία ενός 17 χρονου κοριτσιού σε μια ήσυχη αγγλική πόλη - και πέντε χρόνια αργότερα μια φοιτήτρια που είναι και η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια και να βρει τον πραγματικό δολοφόνο. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

befunky-photo-74.jpg

Εντυπωσιάστηκα με την ανακοίνωση της νέας έκθεσης: "Bamboo 1947: Τότε και τώρα. Γιορτάζοντας 60 χρόνια Gucci στην Ιαπωνία". Η έκθεση που στεγάζεται στη γκαλερί Gucci Ginza στο Τόκιο, θα παρουσιάσει πάνω από 400 τσάντες Bamboo 1947, καθεμία από τις οποίες επανασχεδιάστηκε από μια ομάδα παραδοσιακών Ιαπώνων τεχνιτών και σύγχρονων καλλιτεχνών - επιλεγμένες από τον Creative Director Sabato De Sarno.

5qsdtnycqcyvaoevkknxy4-768-80jpg.webp
Image source: @cassdimicco

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι αυτή των capri παντελονιών. Πιστεύω πως είναι πολύ πιο κολακευτικά από ότι νομίζουμε και αποτελούν το ιδανικό fashion piece για το μεταβατικό καιρό μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου. Ιδανικά θα πρότεινα το styling να έχει μια πιο 90's διάθεση σε nightout looks - σε συνδυασμό με kitten heels.


Αγάπη Γαβριηλίδου

snapinstaapp-26869441-906913032818249-4267929308640575488-n-1080.jpg

Η Gen Z είναι η γενιά που σπάει τα ταμπού και όλο και περισσότερο, αντιλαμβάνομαι πως είναι και η γενιά της αλλαγής. Η γενιά που διαφέρει αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες και το κατάλαβα και πρόσφατα, διαβάζοντας μία έρευνα που έκανε focus στους Gen Ζers και τις σχέσεις. Τι ακριβώς προκύπτει μέσα από την εν λόγω έρευνα; Ουσιαστικά, έρχεται να μας δείξει πως αυτή η γενιά κάνει πολλές περισσότερες δεύτερες σκέψεις, με φόντο την επιλογή ενός συντρόφου και γενικότερα, παίρνει μία απόσταση από τις σχέσεις και τείνει να είναι πιο μοναχική. Αν μη τι άλλο, είναι κι αυτό ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που μας δείχνει πως οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη…

stighmiotipo-othonis-2024-07-26-215259.png

Εντυπωσιάστηκα -για μία ακόμη φορά- με το πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να κριτικάρει το οτιδήποτε με πολύ σκληρό τρόπο και να πάρει θέση, δίχως να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους ενός θέματος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από την εκκίνησή τους, προκάλεσαν μία σειρά από σχόλια και συζητήσεις, από την τελετή έναρξης, μέχρι την εικόνα που επικρατεί στο Παρίσι, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα που συμμετέχουν στα αγωνίσματα. Τα social media έχουν κατακλυστεί από απίστευτα σχόλια και τοποθετήσεις, με τα περισσότερα από αυτά να ξεπερνούν κάθε όριο και πραγματικά, περιμένω τη στιγμή που όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν 2-3 φορές παραπάνω ό,τι γράφουν/λένε.

3-healthy-desert-recipes-that-your-child-will-love-vogue-india-866x487.jpg

Δοκίμασα να φτιάξω τα δικά μου healthy pancakes και νομίζω πως βρήκα την ιδανική συνταγή, για όσους δεν είναι fans της μαγειρικής - όπως κι εγώ. Ποια είναι αυτή; Τοποθετήστε σε ένα blender λίγη βρώμη -ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε- ένα αυγό και cottage και χτυπήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέσετε σε αυτό το μείγμα μερικά blueberries και ξεκινήστε με ένα κουτάλι να τοποθετείτε μικρή ποσότητα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Συνοδέψτε τα pancakes με λίγο γιαούρτι και extra φρούτα της αρεσκείας σας και απολαύστε το γεύμα σας.


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-453193283-477053901938119-2031933134037757854-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα από το ιδιαίτερο pop up της Nike με τον Jacquemus οι οποίοι κατέλαβαν το The Wonder Room του Selfridges του Λονδίνου για τον εορτασμό της κυκλοφορίας της συνεργασίας τους. Εμπνευσμένος από τα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου, ο pop-up χώρος συνδυάζει τέλεια το στιλ και τον αθλητισμό. Ο χώρος διαθέτει υπερμεγέθη γλυπτά, εκ των οποίων το πιο ξεχωριστό θα πρέπει να είναι η τεράστια τσάντα Le Swoosh. Εκτός από τα προϊόντα συνεργασίας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τρεις διαφορετικές γεύσεις χυμού στο Nike x Jacquemus juice bar. Το pop up είναι διαθέσιμο για το κοινό έως τις 12 Αυγούστου.

kylie-jenner-fun-nails-era.webp

Ένα trend που ξεχώρισα είναι τα flower nails της Kylie Jenner, τα οποία έδειξε σε story της στο Instagram, που αποδεικνύουν πως επιστρέφει στο cottage era της. Η Jenner και η καλλιτέχνης νυχιών της Zola Ganzorigt άρχισαν να ταράζουν τα νερά με το πολύχρωμο χρωμιωμένο μανικιούρ διακοπών της Jenner. Πιο πρόσφατα, το δυναμικό δίδυμο προχώρησε σε ένα διασκεδαστικό και μοναδικό look εμπνευσμένο από έναν καλοκαιρινό κήπο. Στα stories της στο Instagram έγραψε "πίσω στην εποχή των fun nails μου", ενώ μοιράστηκε το τελευταίο της look. Φορούσε ένα ουδέτερο χρώμα διακοσμημένο με γωνιώδη αφηρημένα λουλούδια σε χρώματα.

snapinstaapp-449867665-827964155967731-4137407518153371712-n-1080.jpg

Απόλαυσα μια ξεχωριστή βραδιά σε ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, το Preworks event στο rooftop του Met Hotel. Το φετινό Preworks περιλάμβανε ένα ενδιαφέρον lineup με πολυτάλαντους καλλιτέχνες όπως ο Dixon και ο Ison. Εκτός της υπέροχης μουσικής, τα vibes του Reworks δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ, πόσο μάλιστα στη θέα ενός φανταστικού rooftop!