fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Easter art de la table: Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το Πασχαλινό τραπέζι

Αφιερώστε χρόνο στο στήσιμο του τραπεζιού σας κι εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας


Easter art de la table: Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το Πασχαλινό τραπέζι

Τα τραπέζια του Πάσχα έχουν πάρει τη θέση τους στην to go list αυτών των ημερών και ο στολισμός τους βρίσκεται στο επίκεντρο. Πέρα από τα φαγητά και τα ποτά που αποτελούν προτεραιότητα, η διακόσμηση είναι το αμέσως επόμενο στο οποίο στρέφουμε την προσοχή μας τόσο ως οικοδεσπότες όσο και ως καλεσμένοι. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι το πρώτο πράγμα το οποίο αντικρίζει κανείς όταν κάθεται να γευματίσει. Ιδέες υπάρχουν πολλές και ίσως μερικές από αυτές να μην τις είχατε σκεφτεί, γι' αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα τα best ways για το πώς να δημιουργήσετε το απόλυτο Easter art de la table για τις φετινές γιορτές!

Επιλέξτε το ιδανικό τραπεζομάντιλο

3-laGoa.jpg


First of all, το τραπεζομάντιλο είναι το πρώτο στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση, καθώς αποτελεί τη «βάση» του τραπεζιού σας και ελκύει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή. Θα σας προτείναμε να επιλέξετε μια minimal επιλογή, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να «παίξετε» με extra χρώματα και πρόσθετα διακοσμητικά. Ένα απλό λευκό είναι και το ιδανικό! Ωστόσο, εάν θέλετε κάτι πιο statement, προτιμήστε ένα κόκκινο καρό, που θα επαναφέρει μνήμες στο μυαλό σας από παλιά οικογενειακά τραπέζια.

Σειρά έχουν τα σερβίτσια

2-GbbfZ.jpg


Εξίσου σημαντικά είναι και τα σερβίτσια, που ορίζουν κατά κάποιον τρόπο το στιλ διακόσμησης που επιλέγετε για το τραπέζι σας. Και πάλι, η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσετε πορσελάνινα λευκά πιάτα και κρυστάλλινα ποτήρια. Εναλλακτικά, κάντε πιο funky επιλογές με διακριτικές ανοιξιάτικες ζωγραφιές και designs που ταιριάζουν υπέροχα την ημέρα του Πάσχα. Όσο για τα σουπλά, τα ψάθινα θεωρούνται top τάση, ενώ διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο με πιο έντονο χρώμα, ώστε να χαρίσει pop χαρακτήρα στο τραπέζι σας.

Τα λουλούδια δεν πρέπει να απουσιάζουν

4-jz7B6.jpg


Τα λουλούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι από τη διακόσμηση του Πασχαλινού τραπεζιού. Είτε επιλέξετε να τα τοποθετήσετε στο κέντρο είτε σε περισσότερα σημεία, ιδανικές επιλογές σε λουλούδια αποτελούν οι πασχαλιές, τα τριαντάφυλλα, ακόμα και οι παπαρούνες για ακόμα πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο σκηνικό, που παράλληλα θα είναι εξαιρετικά παραμυθένιο. Ακόμα, βάλτε σε κάθε πιάτο κι από ένα άνθος ή μια πρασινάδα για extra floral δόσεις.

Προσδώστε festive χαρακτήρα με χρυσές πινελιές

5-gKWR2.jpg


Μαζί με το λευκό και τα pastel χρώματα που συνώνυμα του Πάσχα, οι χρυσές λεπτομέρειες δεν πρέπει να λείπουν, με σκοπό να χαρίσουν ακόμα πιο elegant και γιορτινό χαρακτήρα. Επιλέξτε χρυσά μαχαιροπίρουνα, μεταλλικά κηροπήγια, κάποιο βάζο για τα λουλούδια ή και δαχτυλίδια για τις πετσέτες στα πιάτα. Μπορείτε, επίσης, να προτιμήσετε το rose gold αντί για χρυσό.

Ενισχύστε τη διακόσμηση με extra λεπτομέρειες

extra-diak.jpg


Ακόμα κι αν σας φαίνεται λιτό το τελικό αποτέλεσμα, μπορείτε να ενισχύσετε τη διακόσμηση με μερικές πρόσθετες πινελιές που θα αναβαθμίσουν το αποτέλεσμα. Τοποθετήστε στο κέντρο ένα μεγάλο καλάθι με αβγά και άλλα διακοσμητικά και καλούδια σαν center piece ή διαφορετικά βάλτε σχεδόν ανεπιτήδευτα μερικά κεραμικά αβγά και λαγούς που θα δώσουν μοναδική διάθεση. Μια ωραία ιδέα είναι να φτιάξτε τις δικές σας place cards για τους καλεσμένους σας, μαζί με το όνομά τους αλλά κι ευχές για ένα όμορφο Πάσχα.


1

Κηροπήγιο

Kartell, Παρουσίαση BUY HERE

2

Σουπλά

Flower design, Coincasa, notos home BUY HERE

3

Ορχιδέα

Fejka, IKEA BUY HERE

4

Lenox, Παρουσίαση BUY HERE

5

Κερί

Gingerlily Single Wick, Molton Brown London BUY HERE

6

Διακοσμητικό μήλο

Gold, Casa Vogue BUY HERE

7

Πιατέλα

Τerrazzo effect, Coincasa, notos home BUY HERE