fbpixel

Search icon
Search
Δυο ξεχωριστοί κονσεπτικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να γνωρίσετε
MAGAZINE

Δυο ξεχωριστοί κονσεπτικοί προορισμοί στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να γνωρίσετε

To Souel Wine Concept Bar και το σύγχρονο ζαχαροπλαστείο Forest θα γίνουν τα στέκια σας γι’ αυτό το καλοκαίρι


Souel Wine Concept Bar

Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στον τομέα του εκλεκτού οίνου στην πόλη. Με κομψή αισθητική και, θέτοντας το κρασί στο επίκεντρο, το Souel Wine Concept Bar έχει καταφέρει να καταξιωθεί στην τοπική wine-bar σκηνή, χάρη στις εξαιρετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αμπελώνα. Ειδικά για τις καλοκαιρινές βραδιές απολαμβάνουμε καλό κρασί και νόστιμο φαγητό σε μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Και όλα αυτά φυσικά μαζί με τη δική μας μοναδική παρέα!

33324739-a111-4ecf-abed-42581032f85c.jpeg

Στον μικρό αλλά θαυματουργό χώρο του βρίσκουμε περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιού - από τα αμπέλια της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών μας, μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αμερικής και της Νέας Ζηλανδίας. Κάθε βραδιά οινογνωσίας εδώ ολοκληρώνεται από σύγχρονα συνοδευτικά πιάτα, με το ανανεωμένο μενού του σεφ Γιάννη Τσικονδούρα. Από αυτά πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την καραμελωμένη burrata με προσούτο και φουντούκι και την αλμυρή τάρτα με chutney κρεμμυδιού, κατσικίσιο κορμό, κόκκινο σταφύλι και καρύδια.

Don't miss 

40e74089-6b30-4705-a22d-bdc3a7973c00.jpeg

Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο σας κρασί για το σπίτι, καθώς το Souel λειτουργεί και ως κάβα!

Info: Παύλου Μελά 16, τηλ.: 2310 26282, Facebook: Souel Wine Concept Bar, Instagram: @souelwinestudio


Forest - The Pastry Shop

57ca16b9-48dc-4216-acb3-d755a5ecbe6e.jpeg
Με τα μαγικά στοιχεία της φύσης να πρωταγωνιστούν στη φιλοσοφία του, το Forest αποτελεί ένα μοναδικό καταφύγιο γεύσης. Η minimal προσέγγισή του στις γλυκές αλχημείες και η ιδιαίτερη έμφαση στην εποχικότητα των υλικών αποτελούν τις κύριες προτεραιότητές του, γεγονός που τοέχει αναδείξει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Στοιχείο-κλειδί που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι ενδιαφέρουσες αντιθέσεις σε κάθε μπουκιά - από τις επιλογές πρωινού, τα 5 είδη buns μέχρι τα muffins με κομμάτια μαρέγκας και espresso. Φυσικά υλικά και οξύτητα γίνονται «ένα», σαγηνεύοντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μάλιστα, από αυτό το αισθητηριακό παιχνίδι δεν απουσιάζει και η παράδοση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπέροχο σιροπιαστό τσιγαράκι, που είναι τυλιχτό με φύλλο και γέμιση μαρέγκα αμύγδαλο. Διαχρονικός του στόχος παραμένει η ευχάριστη έκπληξη σε κάθε γλυκιά απόλαυση.

Don't miss 

95d3499f-d8d1-4ffc-a2d8-d1db3a04139b.jpeg

Τη διαχρονική Pavlova, ένα γλυκό ταυτισμένομε την οικογενειακή παράδοση, που το Forest παρουσιάζεισε τρεις διαφορετικές εκδοχές, αλλά και το bun με κόκκινα φρούτα και κάρδαμο, ένας ανίκητος συνδυασμός φρουτένιας απόλαυσης με αλμυρές και όξινες επιγεύσεις.

Info: Φραγκίνη 9, τηλ.: 2310 234146, Facebook: @Forest - The pastry shop, Instagram: @forest_thepastryshop