fbpixel

Search icon
Search
Δυο θερινά ορμητήρια στην Κρήτη που «αγκαλιάζουν» την αυθεντική φιλοξενία του νησιού
TRAVEL

Δυο θερινά ορμητήρια στην Κρήτη που «αγκαλιάζουν» την αυθεντική φιλοξενία του νησιού

Με τις πρωτοπόρους Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου στο τιμόνι των Phāea Resorts, τα Blue Palace και Cretan Malia Park προσφέρουν μια σειρά από εκλεκτές εμπειρίες


Με τις πρωτοπόρους Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου στο τιμόνι των Phāea Resorts, τα Blue Palace και Cretan Malia Park της ιστορικής συλλογής, προσφέρουν μια σειρά από εκλεκτές εμπειρίες που αγκαλιάζουν την παράδοση της Κρήτης. Η ελληνική αυθεντικότητα περιβάλλεται από αληθινό πάθος, κι η κάθε στιγμή εδώ φαντάζει μοναδική.

Breakfast for Start

1572-the-haven-breakfast.jpg

Η μέρα ξεκινά με το πρωινό που στήνεται στις φιλόξενες Μουριές του Cretan Malia Park, όπου πίσω από ανοιχτή κουζίνα ο σεφ Λευτέρης Ηλιάδης επιμελείται ένα menu από διάσημες κρητικές συνταγές. Για το Blue Palace, το The Haven Breakfast, ένα ιδιωτικό πρωινό με μια μοναδική επιλογή πιάτων, σερβίρεται στη μαγευτική αυλή του Anthós με τη συγκλονιστική θέα στο νησί της Σπιναλόγκα.

The Day Here

794-yoga.jpg

Στο Βlue Palace ένας κόσμος δελεαστικών πρωινών εμπειριών ξετυλίγεται, με πρώτη στη λίστα την κρουαζιέρα με καΐκι γύρω από τη Σπιναλόγκα. Μπάσκετ, τένις, ποδήλατο και πεζοπορία, είναι μερικές μόνον από τις καθημερινές δραστηριότητες και στα δύο καταλύματα, ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στο Kafenio, το ρουστίκ καφέ του Cretan Malia Park. Με ένα παραδεισένιο φυσικό τοπίο τριγύρω, το resort είναι προσανατολισμένο στις wellness παροχές. Κρυμμένο στη φύση, το The Cute Spa χαρίζει τις πιο πλούσιες υπηρεσίες περιποίησης, ενώ ένα yoga pavilion φιλοξενεί καθημερινά ομαδικά μαθήματα.

420-deluxe-suite.jpg

Unforgettable Afternoons & Evenings

Το “Cretan Soul Event” του Cretan Malia Park προσφέρει μαθήματα μαγειρικής με επίκεντρο την παράδοση. Γευσιγνωσίες κρασιού κι ελαιόλαδου, τρύγος και απόσταξη ρακής, όπως κι η πρωτοβουλία “Phãea Plan Bee”, με δράσεις για την προστασία της μέλισσας, απογειώνουν το πρόγραμμα του καλοκαιριού. Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, στο Blue Palace ξεκινά το “Blue Aperitivo”, όπου τέσσερα signature κοκτέιλ μιξάρονται από τον Cristiano Luciani των Longhi Bar και Riva Lounge του The Gritti Palace a Luxury Collection Hotel in Venice. Μόλις βραδιάσει, στην παραλία στήνεται το κρητικό γλέντι “Cretan Feast” στο Blue Door με τοπικές συνταγές και μουσικές.

1365-arsenali-lounge-bar.jpg

Out & About Time

Ώρα για φαγητό στο εστιατόριο Almyra του Cretan Malia Park, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος, του γνωστού εστιατορίου στη Μύκονο Noema, αναθεωρεί ιταλικές συνταγές, ενώ στο νέο Mezze εμπνέεται από τη Μέση Ανατολή. Στο Beach Shack καταφτάνει ένα καρέ ανάλαφρων προτάσεων και στις Μουριές υλικά εποχής δημιουργούν λατρευτά πιάτα. Οι γαστρονομικές εμπειρίες του Blue Palace είναι εξίσου μοναδικές. Εκεί, θα απολαύσετε τα ελληνικά πιάτα του Anthòs, μέσα από ένα farm to table concept, από τον οργανικό κήπο. Οι ασιατικές γεύσεις του Asia Deep Blue ξεχωρίζουν, ενώ στην ταβέρνα Blue Door, ψάρια της ημέρας μαγειρεύονται σε ανοιχτή σχάρα. Αρκετές φορές τον μήνα, καταξιωμένοι σεφ από την Ελλάδα διοργανώνουν χορτοφαγικά pop-up δείπνα στο Bostani του Cretan Malia Park ή four-hands-dinners στο εστιατόριο Ανθός του Blue Palace.

Info:

Blue Palace Ελούντα, Κρήτη, τηλ. +30 28410 65500, www.bluepalace.gr

Cretan Malia Park, Μάλια, Κρήτη, τηλ. +30 28970 31461, www.cretanmaliapark.gr