fbpixel

Search icon
Search
DVF Awards 2024: Η Diane von Furstenberg τίμησε εμβληματικές γυναίκες και το σπουδαίο έργο τους
PEOPLE & MOMENTS

DVF Awards 2024: Η Diane von Furstenberg τίμησε εμβληματικές γυναίκες και το σπουδαίο έργο τους

Μεταξύ των οποίων η εντιμότατη κυρία Jacinda Ardern και η εξοχότατη κυρία Graça Machel, στα βραβεία DVF 2024 που έλαβαν χώρα στη Βενετία


Την προηγούμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου, η Diane von Furstenberg φιλοξένησε τη 15η επέτειο των βραβείων Diller-von Furstenberg, τιμώντας τις εμβληματικές γυναίκες που είναι αφοσιωμένες στη μεταμόρφωση της ζωής άλλων γυναικών. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, την αξιότιμη κυρία Jacinda Ardern, την οποία παρουσίασε η Gayle King, συνιδρύτρια του Women Wage Peace, Yael Admi- συνιδρύτρια και διευθύντρια του Women of the Sun, Reem Al-Hajajreh, που παρουσιάστηκε από την Talita von Fustenberg- ακτιβίστρια για την κλιματική δικαιοσύνη και συνιδρύτρια της πρωτοβουλίας Re-Earth Initiative, Xiye Bastida, την οποία παρουσίασε η Silvia Sciorilli Borrelli- η υπέρμαχος των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και πρόεδρος της SVS Donna Help Donna, Alessandra Kustermann, την οποία παρουσίασε η Paola Cortellesi- και η υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών και ιδρύτρια του Graça Machel Trust και του Ιδρύματος για την κοινοτική ανάπτυξη, η Εξοχότητά της κ. Graça Machel, την οποία παρουσίασε η Oprah Winfrey. Η τελετή ξεκίνησε με τραγούδια της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Freya Ridings.

004-oprah-winfrey-stefano-trovati-sgp-nin3122.JPG
Oprah Winfrey
006-talita-von-furstenberg-stefano-trovati-sgp-nin3192.JPG
Talita von Furstenberg

Με αφορμή τη 15η επέτειο των βραβείων DVF, το Ίδρυμα Diller-von Furstenberg Family Foundation συνεργάστηκε με το Bill & Melinda Gates Foundation για να τιμήσει πέντε παλαιότερους τιμώμενους με μια επιπλέον επιχορήγηση για την προώθηση του σημαντικού έργου τους. Πρόκειται για τη συγγραφέα και ιδρύτρια του "A New Way of Life Reentry Project", Susan Burton, την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης και ιδρύτρια της Nadia's Initiative, Nadia Murad, την ιδρύτρια και πρόεδρο του Kakenya's Dream, υπέρμαχο της υγείας των κοριτσιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Dr. Kakenya Ntaiya, τη συνιδρύτρια και πρόεδρο της Wakami Global, Maria Pacheco, και την ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο του Empowerment Plan, Veronika Scott.

019-diane-von-furstenberg-alf-6368.JPG

«Είναι μεγάλο προνόμιο να γνωρίζω και να τιμώ αυτές τις απίστευτες γυναίκες που έχουν το θάρρος να αγωνίζονται, τη δύναμη να επιβιώνουν και την ηγετική ικανότητα να εμπνέουν», λέει η von Furstenberg. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ορόσημο, τη 15η επέτειο, και είμαι τόσο χαρούμενη που θα το γιορτάσω στη Βενετία, μια πόλη που είναι κοντά στην καρδιά μου και είναι η ίδια μια "εξαιρετική γυναίκα"».

Extraordinary Women: The Honorees of DVF Awards 2024

jacinda-ardern-in-2018.jpg

Η Αξιότιμη κυρία Jacinda Ardern διετέλεσε πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας από το 2017 έως το 2023. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, αντιμετώπισε τις προκλήσεις μιας εγχώριας τρομοκρατικής επίθεσης που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας της Νέας Ζηλανδίας, μιας ηφαιστειακής έκρηξης και της πανδημίας COVID-19. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, επέβλεψε επίσης την απαγόρευση των ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου και τη δημιουργία του Christchurch Call, μιας παγκόσμιας κοινότητας που εργάζεται για την εξάλειψη του τρομοκρατικού και βίαιου εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, για το οποίο η κ. Ardern συνεχίζει να κατέχει το ρόλο της Ειδικής Απεσταλμένης. Η κα Ardern είναι υπέρμαχος της χειραφέτησης των γυναικών. Στο πλαίσιο της ηγεσία της, η Νέα Ζηλανδία έφθασε το 50% της εκπροσώπησης των γυναικών στο κοινοβούλιο και σε κυβερνητικά διορισμένα συμβούλια. Αποποινικοποίησε τις αμβλώσεις, βελτίωσε τους νόμους για την ισότητα των αμοιβών και επέκτεινε τη γονική άδεια μετ' αποδοχών στους έξι μήνες. Η κ. Ardern είναι επίσης παθιασμένη υπέρμαχος της δράσης για το κλίμα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του βραβείου Earthshot, το οποίο επικεντρώνεται σε λύσεις για την κλιματική αλλαγή και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

145-yael-admi-cat-1361.JPG

Η Yael Admi είναι συνιδρύτρια του Women Wage Peace, ενός κινήματος που ιδρύθηκε το 2014 και έχει φτάσει να αριθμεί πάνω από 50.000 μέλη, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε μια μη κομματική έκκληση για ειρήνη. Η οργάνωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών βάσης για την προώθηση της ειρηνικής επίλυσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα στάδια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Κεντρικό ρόλο στην προσέγγιση του Women Wage Peace παίζει η ιστορική του συνεργασία με το παλαιστινιακό κίνημα, Women of the Sun, μια πρωτοποριακή συμμαχία μεταξύ του ισραηλινού και του παλαιστινιακού γυναικείου κινήματος ειρήνης. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στο κοινό κάλεσμα των μητέρων το 2022, μια δήλωση που εκφράζει την κοινή επιθυμία των δύο κινημάτων για ειρηνική λύση. Το 2024, το Women Wage Peace και το Women of the Sun ήταν από κοινού υποψήφιες για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

126-reem-al-hajajreh-cat-1249.JPG

Η Reem Al-Hajajreh είναι συνιδρύτρια και διευθύντρια της Women of the Sun, μιας παλαιστινιακής γυναικείας οργάνωσης που είναι αφιερωμένη στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης. Η κ. Al-Hajajreh είναι ένθερμη υποστηρικτής της την ενδυνάμωση των γυναικών και την ειρήνη. Πιστεύει στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η που διαδραματίζουν οι γυναίκες στην προώθηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ασφάλειας, αλλά αναγνωρίζει την περιθωριοποίησή τους στις επίσημες ειρηνευτικές διαδικασίες. Με μια βαθιά δέσμευση για συμμετοχικότητα, η κ. Al-Hajajreh τονίζει την επείγουσα ανάγκη για συμμετοχή των γυναικών στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης, διασφαλίζοντας ότι η συμβολή τους αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Το 2024, οι οργανώσεις Women Wage Peace και Women of the Sun ήταν από κοινού υποψήφιες για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

168-xiye-bastida-cat-1458.JPG

Η Xiye Bastida είναι μια 22χρονη Μεξικανή ακτιβίστρια της κλιματικής δικαιοσύνης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ιθαγενών και αφηγήτρια ιστοριών. Μέσω των ριζών της Otomi, υπερασπίζεται τις αυτόχθονες κοσμοθεωρίες ως λύση για την κλιματική κρίση. Εργαζόμενη προς την κατεύθυνση της ισότητας και της ενσωμάτωσης στο κίνημα για το κλίμα, η κα. Bastida αναδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ της κλιματικής δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των ιθαγενών ως μέσο για να διασφαλίσει ότι το κίνημα αναγνωρίζεται ως ένα ουράνιο τόξο διαφορετικών φωνών. Η κ. Bastida ήταν μία από τις επικεφαλής διοργανώτριες του Fridays For Future (ένα παγκόσμιο κίνημα σχολικών απεργιών που έχει ως στόχο να κάνει την κοινωνία των πολιτών να απαιτήσει κλιματική δικαιοσύνη) και συνιδρύτρια της Re-Earth Initiative, μιας διεθνούς οργάνωσης με επικεφαλής τη νεολαία που υποστηρίζει τους νέους πρώτης γραμμής σε 27 χώρες.

104-alessandra-kustermann-cat-1152.JPG

Η Alessandra Kustermann είναι μία από τις πιο αποφασισμένες υπέρμαχους των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων στην Ιταλία και πρόεδρος του κέντρου SVS Donna Help Donna για την ενδοοικογενειακή βία, ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που βοηθάει γυναίκες να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Η κ. Kustermann υλοποιεί επίσης το πρόγραμμα Cascina Ri-Nascita με την Casa di Accoglienza Donne Maltrattate di Milano (CADMI) και την Campacavallo (ερασιτεχνική αθλητική ένωση) για να προσφέρει στις γυναίκες που βγαίνουν από τη βία, μόνες τους ή με παιδιά, τη δυνατότητα να να ζήσουν σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, αποκαθιστώντας την αυτοεκτίμηση και ευεξία. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για το έργο της. Το 2021, διορίστηκε αξιωματικός του Τάγματος «Al Merito della Repubblica Italiana».

220-graca-machel-cat-1760.JPG

Η Εξοχότητά της κ. Graça Machel είναι μια Αφρικανίδα πολιτικός, της οποίας η επί δεκαετίες επαγγελματική και δημόσια ζωή έχει τις ρίζες της στην αγώνα της Μοζαμβίκης για αυτοδιοίκηση και τη διεθνή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών. Ως πρώην μαχήτρια της ελευθερίας και πρώτη υπουργός Παιδείας της Μοζαμβίκης, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και πρωτοβουλίες για τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Η πρωτοποριακή δράση της κας Machel έκθεση της UNICEF για τις επιπτώσεις των ένοπλων συγκρούσεων στα παιδιά έφερε επανάσταση στις παγκόσμιες αντιδράσεις στις ζώνες συγκρούσεων. Είναι συνιδρύτρια οργανώσεων όπως οι The Elders και Girls Not Brides και κατέχει ρόλους διακυβέρνησης σε διάφορους αναπτυξιακούς φορείς. Μέσω των ΜΚΟ της, συμπεριλαμβανομένου του Graça Machel Trust, υπερασπίζεται την ενδυνάμωση των γυναικών, την εκπαίδευση και τη χρηστή διακυβέρνηση. Το αδιάκοπο ανθρωπιστικό της έργο της έχει αποφέρει σημαντικά βραβεία, όπως το Βραβείο Προσφύγων Nansen του ΟΗΕ και το Χρυσό Μετάλλιο του ΠΟΥ. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως, η αφοσίωση της Machel στη βελτίωση των ζωών αντανακλάται στις πολυάριθμες διακρίσεις και τα τιμητικά της διπλώματα. Συνεχίζει να να εμπνέει ελπίδα και να αγωνίζεται για έναν δικαιότερο κόσμο.

023-antonia-karra-alfonso-catalano-sgpitalia-alf-5874.JPG
Αντωνία Καρρά
030-sara-battaglia-alfonso-catalano-sgpitalia-alf-6049.JPG
Sara Battaglia
022-edward-enninful-alfonso-catalano-sgpitalia-alf-5815.JPG
Edward Enninful
035-lorenzo-serafini-alfonso-catalano-sgpitalia-alf-6012.JPG
Lorenzo Serafini
035-sasha-baron-cohen-alfonso-catalano-sgpitalia-cat-2087.JPG
Sacha Baron Cohen

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Christian Louboutin, Edward Enninful, Sacha Baron Cohen, Coco Brandolini, Bianca Brandolini, Brandino Brandolini, Renzo Rosso, Arianna Alessi, Gilles Bensimon, Bryan Lourd, Dries Van Noten, Sara Battaglia, Maria Cristina Buccellati, Hubertus Hohenlohe, Diana Picasso, Martina Montadori και Federica Messaggeri.

DVF Αwards

019-stefano-trovati-sgp-nin4285.JPG

Γυναίκες που είχαν το θάρρος να αγωνιστούν, τη δύναμη να επιβιώσουν και την ηγετική ικανότητα να εμπνεύσουν. Οι τιμώμενες γυναίκες γιορτάζονται κάθε χρόνο στην τελετή απονομής των βραβείων DVF. Κάθε χρόνο απονέμονται πέντε βραβεία σε γυναίκες που έχουν επιδείξει ηγετική ικανότητα, δύναμη και θάρρος στη δέσμευσή τους για τους σκοπούς των γυναικών. Το Diller-von Furstenberg Family Foundation χορηγεί σε κάθε τιμώμενο 100.000 δολάρια για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό τους, προκειμένου να προωθήσει το σημαντικό έργο τους.