fbpixel

Search icon
Search
Dry January: Τα 5 mocktails για να απολαύσετε αυτόν τον μήνα
TASTE

Dry January: Τα 5 mocktails για να απολαύσετε αυτόν τον μήνα

Σε περίπτωση που θέλετε να κόψετε την κατανάλωση αλκοόλ αυτό το μήνα, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες λύσεις


Για πολλούς ανθρώπους, η πρώτη μέρα του νέου έτους σηματοδοτεί την αρχή των αλλαγών προς το καλύτερο. Αν νιώθετε ότι ήπιατε αρκετά κατά τη διάρκεια των διακοπών ή θέλετε να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά έχοντας το wellness ως προτεραιότητα, τότε μπορεί να θέλετε να συμμετάσχετε στο Dry January — έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να καταναλώσετε αλκοόλ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό, τα οφέλη από το διάλειμμα από το αλκοόλ είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου ύπνου, της μειωμένης κόπωσης, της αδιαθεσίας ή τις στομαχικές διαταραχές.

Σας παρουσιάζουμε μια λίστα από τα αγαπημένα μας "Mocktails" που μπορείτε να απολαύσετε τόσο κατά τη διάρκεια του Dry January, όσο και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Virginpolitan

shutterstock-1336374299.jpg

Το λατρεμένο cocktail της Carrie Bradshaw, στη μη αλκοολούχα εκδοχή του! Σε ένα shaker χτυπήστε 100ml χυμό cranberry, 25ml χυμό πορτοκάλι και 50ml χυμό grapefruit. Σουρώστε και σερβίρετε στο ποτήρι του martini. Γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Nojito

shutterstock-1396917899.jpg

Η δημοφιλής γεύση του κουβανέζικου mojito σε alcohol free εκδοχή. Μη ξεχάσετε τα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου για καλύτερο άρωμα! Σε ένα ψηλό ποτήρι βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη, χυμό από μισό lime και 8 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας. Χτυπήστε τα με ένα ξύλινο γουδοχέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη -χωρίς να πολτοποιήσετε τα φύλλα. Γεμίστε μέχρι πάνω με πάγο και προσθέστε ίση ποσότητα σόδας & χυμό λεμονιού.

Shirley Temple

shutterstock-1646237791.jpg

Ένα all time classic μη αλκοολούχο cocktail, εύκολο και γρήγορο στην παραγωγή! Διαλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους elegant ποτήρι και γεμίστε το με 250ml (1 κούπα) λεμονάδα, 25ml (2 κουταλιές της σούπας) γρεναδίνη και 12ml (1 κουταλιά της σούπας) χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με μία φλούδα πορτοκαλιού και ένα κερασάκι.

Virgin Mary

shutterstock-1723788526.jpg

Αφαιρέστε το αλκοόλ από το Bloody Mary και δημιουργήστε ένα γευστικό & αγαπημένο mocktail. Γεμίστε μέχρι την μέση το shaker με παγάκια. Προσθέστε 100ml ντοματοχυμό, λίγο χυμό από λεμόνι, 2 σταγόνες Tabasco, ένα κουταλάκι του γλυκού worcestershire sauce και αλάτι. Κουνήστε, σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με ένα κλωνάρι σέλερι και μία φλούδα λεμονιού.

Cheers & enjoy!