fbpixel

Search icon
Search
Dress trends: Τα go-to χρώματα στα καλοκαιρινά φορέματα για φέτος
TRENDS & CATWALKS

Dress trends: Τα go-to χρώματα στα καλοκαιρινά φορέματα για φέτος

Σύμφωνα με τα SS'24 catwalks


Τα πρώτα σημάδια του καλοκαιριού έχουν καταφτάσει. Οι μέρες έχουν μεγαλώσει, η διάθεση ανεβαίνει και τα outfits αποκτάνε έναν πιο ζωηρό χαρακτήρα. Με την άφιξη των πιο φωτεινών ημερών, λοιπόν, ακόμη και όσοι προτιμούν μια ουδέτερη γκαρνταρόμπα είναι βέβαιο ότι θα νιώσουν την έλξη των όμορφων παστέλ και των bright αποχρώσεων.

Μια κατηγορία που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε με τίποτα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν είναι τα φορέματα - βλέπουμε μερικές από τις μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις του 2024 να βγαίνουν σε πλήρη ισχύ σε λινά midi φορέματα, σλιπ και ογκώδη κομμάτια. Τα πράσινα, τα ροζ και τα πορτοκαλί παραμένουν σε υψηλή θέση, αλλά πέντε συγκεκριμένα χρώματα έχουν αναδειχθεί ως οι καθοριστικές αποχρώσεις των φορεμάτων της φετινής σεζόν.

Δείτε τις χρωματικές τάσεις στα φορέματα που υποστηρίζουν οι μεγαλύτεροι οίκοι για το καλοκαίρι του 2024

1. Red

00018-isabel-marant-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: Isabel Marant SS'24

Το έντονο κόκκινο χρώμα έρχεται ξανά στο επίκεντρο με αποκορύφωμα τις πασαρέλες του SS24. Κυρίως σε midi, flowy γραμμές εμφανίστηκε στις πασαρέλες των Isabel Marant, Alexander McQueen και Alberta Ferretti. Φέτος σκοπεύουμε να το εντάξουμε στα πιο formal, night look μας και θα προτίναμε ένα μεταξένιο slip dress που θα αναδεικνύει άψογα το μαύρισμα σας.

2. Lavender Grey

00018-carolina-herrera-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: Carolina Herrera SS'24

Το παστέλ λιλά αποτελεί it colour τη συγκεκριμένη εποχή. Μπορεί να μην είναι τόσο έντονο όσο άλλα χρώματα, όμως αποτελεί μια ευκολοφόρετη αλλά και αναζωογονητική επιλογή για τις ηλιόλουστες μέρες. Φέτος, μια πιο απαλή, muted λεβάντα εμφανίστηκε σε πολλές επιδείξεις πασαρέλας, ιδίως στο τμήμα των φορεμάτων. Συνδυάστε το με μαύρο χρώμα για μια έξτρα αντίθεση, ή συνδυάστε το με λευκά αξεσουάρ για ένα πιο ανάλαφρο look. 

3. Butter yellow

00033-zimmermann-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: Zimmermann SS'24

Οι butter αποχρώσεις που αγγίζουν τα όρια του κίτρινου και του κρεμ έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση από τη φθινοπωρινή κιόλας σεζόν. Υπάρχει κάτι τόσο πολυτελές σε αυτή την ευέλικτη απόχρωση και τώρα αναρωτιόμαστε γιατί δεν ήταν πάντα η κορυφαία επιλογή χρώματος για τους θερμούς μήνες.

4. Μid-blue

00013-jw-anderson-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: JW Anderson SS'24

Τα φορέματα με ενδιάμεση μπλε απόχρωση ταιριάζουν άψογα στο mood του καλοκαιριού. Εντύπωση μας έκαναν κάποιες εμφανίσεις με έντονα cut-outs, όπως η συγκεκριμένη στο JW Anderson show. Όμως φυσικά και μπορείτε να το εντάξετε και σε πιο καθημερινά shapes όπως τα shirt dresses και τα καφτάνια. Μην ξεχνάτε πως το συγκεκριμένο χρώμα ταιριάζει μοναδικά με αποχρώσεις του μπεζ και raffia λεπτομέρειες.

5. Classic white

00005-16arlington-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Image source: 16Arlington SS'24

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα και το διαχρονικό και αγαπημένο white dress. Μπορεί να μην είναι όσο έντονο όσο τα υπόλοιπα trending χρώματα, όμως όπως και το λευκό tank top, ένα άσπρο φόρεμα αποτελεί κενό καμβά για να διαμορφώσετε το στιλ σας για το καλοκαίρι (αυτό μπορεί να γίνει μέσω αξεσουάρ ή κοσμημάτων). Φέτος, το έχουμε δει έντονα στη μορφή του bodice που είναι στενό πάνω και ανοίγει απότομα στο τελείωμα του αλλά και σε minimal ή puffy εκδοχές που τραβάνε την προσοχή. 


Feature image source: Alberta Ferretti, Carolina Herrera