fbpixel

Search icon
Search
Dress & Sneakers: Οι 6 πιο fashionable συνδυασμοί για εμφανίσεις γεμάτες άνεση και στιλ
THE LOOK

Dress & Sneakers: Οι 6 πιο fashionable συνδυασμοί για εμφανίσεις γεμάτες άνεση και στιλ

Τα κορίτσια του street style μας αποδεικνύουν ακόμα μία φορά ότι τα φορέματα πάνε μαζί με τα αθλητικά υποδήματα


Εάν μας έλεγαν πριν από δέκα χρόνια ότι ένας από τους πιο hot συνδυασμούς θα ήταν αυτός των φορεμάτων με τα sneakers, τότε σίγουρα θα λέγαμε «αποκλείεται». Κι όμως η ισχυρή παρουσία του street style και η ανάγκη της μόδας αλλά και των fashion lovers για άνεση, ευελιξία και πρακτικότητα έχουν αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Στις πασαρέλες το είχαμε συναντήσει πρώτη φορά από το γνωστό fashion house Chanel, το οποίο εμφάνισε τα μοντέλα του στο show για τη συλλογή Spring/ Summer 2014 με haute couture dresses και αθλητικά παπούτσια. Μετά από περίπου 6 χρόνια, ο οίκος έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης για την τάση που αυξάνει συνεχώς τη δημοτικότητά της μέρα με τη μέρα. Τη φετινή σεζόν μάλιστα έχουμε συναντήσει όλα τα στιλ φορεμάτων να συνδυάζονται με τα sneakers είτε σε πιο ήσυχες γραμμές και μονοχρωμίες είτε σε πιο maximal designs.

Παρακάτω έχουμε συλλέξει όλες τις street style εμφανίσεις που έχουμε ξεχωρίσει, οι οποίες παρουσιάζουν υπέροχες ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε καθημερινά day to night σύνολα, βασισμένα σ’ αυτήν τη φιλοσοφία. Συνεχίστε να διαβάζετε, διαλέξτε την αγαπημένη σας και απογειώστε τα looks σας, παραμένοντας πάντα in fashion!

White dress

dress-sneakers-8.jpg


Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του, αλλά ένα λευκό φόρεμα ταιριάζει σε όλες τις εποχές. Μάλιστα, αποτελεί κι έναν πολύ εύκολο τρόπο να εντάξετε αυτό το στιλ στην καθημερινότητά σας, ιδίως εάν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε σε επαφή μαζί του. Οι μονοχρωμίες και κυρίως αυτές που βασίζονται στους ουδέτερους τόνους κάνουν τα πράγματα πάντα πιο ήρεμα και αρμονικά. Επιλέξτε λοιπόν ένα white dress, ακόμα και shirt dress, για μια πιο casual αίσθηση μαζί με white sneakers. Για να διατηρήσετε την αρμονία που αναφέραμε παραπάνω μπορείτε να ολοκληρώσετε το σύνολό σας με αξεσουάρ σε άλλες neutrals αποχρώσεις όπως το μπεζ. Εάν από την άλλη νιώθετε την ανάγκη να δώσετε λίγη περισσότερη ένταση στην εικόνα σας τότε τα accessories σε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο ή το πράσινο είναι τα κατάλληλα.

Black dress

dress-sneakers-3.jpg
Image source: @fashionista

Η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε πως δεν υπάρχει γυναικεία γκαρνταρόμπα που να μην έχει έστω κι ένα μαύρο φόρεμα. Το little black dress θεωρείται must για τις fashion lovers. Επειδή λοιπόν είναι τόσο διαδεδομένο και αναπόσπαστο κομμάτι, μπορεί να νιώθετε πολλές φορές την ανάγκη για ανανέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε αθλητικά παπούτσια σε φωτεινές κι έντονες αποχρώσεις όπως ακριβώς είναι τα neon. Διατηρήστε τα αξεσουάρ σας στην απόχρωση του μαύρου και αφήστε τα εκκεντρικά υποδήματα να γεμίσουν λάμψη και στιλ την εικόνα σας αλλά και να μαγνητίσουν τα βλέμματα.

Puff sleeve dress

dress-sneakers-2.jpg
Image source: @laura_eguizabal

Το «πάντρεμα» δύο ή περισσότερων τάσεων με σωστό και αρμονικό τρόπο είναι ένα από τα καλύτερα «δώρα» που μπορείτε να κάνετε στο στιλ και στην εμφάνισή σας. Τα υπερμεγέθη μανίκια μας απασχολούν εδώ και αρκετούς μήνες, κατακλύζοντας τις εμφανίσεις των street style girls. Επενδύστε στο συγκεκριμένο design σε αέρινη και φαρδιά γραμμή και συνδυάστε το με τα γνωστά πλέον σε όλους dad sneakers. Ολοκληρώστε με μία it bag και μόλις έχετε δημιουργήσει ένα υπέροχο και πλήρως ενημερωμένο σύνολο ακόμα και για τις βραδινές σας εξόδους με φίλους.

Printed dress

dress-sneakers-1.jpg
Image source: @popsugar

Τα μοτίβα θα έχουν για πολύ καιρό ακόμα μία σημαντική θέση στην ντουλάπα μας. Ακόμα και τη φθινοπωρινή περίοδο το floral θα είναι αυτό που θα κυριαρχεί. Εμείς σας προτείνουμε να τολμήσετε να δημιουργήσετε ένα matchy matchy look. Επιλέξτε ένα φόρεμα σε hot trend colour, όπως είναι το μπλε με άσπρα διακριτικά λουλούδια ή ακόμα και μαργαρίτες που είναι από τα μεγαλύτερα microtrends της περιόδου. Φροντίστε τ’ αθλητικά σας παπούτσια αλλά και όλα τα αξεσουάρ σας να είναι στο χρώμα των λουλουδιών. Ουσιαστικά το σύνολό σας θα αποτελείται από δύο χρώματα με τη μεγαλύτερη επιφάνεια να την καλύπτει το φόντο του φορέματος.

Strap slip dress

dress-sneakers-5.jpg
Image source: @monikh

Ένα από τα αγαπημένα στιλ φορέματος των Γαλλίδων και παράλληλα ένα από τα πιο hot dress designs που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Συνδυάζοντάς το με τα sneakers σας, συνδυάστε και το girly style με το casual και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι υπέροχο. Εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε την καλοκαιρινή αίσθηση για λίγο καιρό ακόμα στις εμφανίσεις σας μπορείτε να προτιμήσετε μία oversized raffia bag. Plus, είναι μία όμορφη, εύκολη και διαφορετική επιλογή για τα καθημερινά σας office looks.

Maxi dress

dress-sneakers-7.jpg
Image source: @_jeanettemadsen_


Πολλές φορές αρκούν μόνο δύο ή τρία κομμάτια για να δημιουργήσετε το απόλυτο fashionable outfit. Αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους dress & sneakers combos αλλά τα maxi βρίσκονται πρώτα στη λίστα αυτής της κατηγορίας. Προτιμήστε ένα μακρύ φόρεμα σε pastel μονοχρωμίες και ταιριάξτε το απλά με τα καθημερινά σας αθλητικά υποδήματα. Εάν ετοιμάζεστε για μία πρωινή βόλτα προσθέστε it γυαλιά ηλίου και είστε πανέτοιμες.