fbpixel

Search icon
Search
Downtown Stories: Σ’ ένα αστικό διαμέρισμα με σχεδόν αρσενικό χαρακτήρα
MAGAZINE

Downtown Stories: Σ’ ένα αστικό διαμέρισμα με σχεδόν αρσενικό χαρακτήρα

H υψηλή αισθητική συναντά την ποιότητα στην πιο modern luxury εκδοχή της


Το concept ήταν εξαρχής σαφές για το διαµέρισµα στο κέντρο της πόλης, που ανακαινίστηκε πλήρως ώστε να εξυπηρετεί µε τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες µιας οικογένειας. ∆ηµιουργήθηκε βήµα βήµα το ιδανικό background ώστε να συντεθεί -µε µεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επιµέλεια από τους ιδιοκτήτες- το ιδανικό για εκείνους σπίτι, χρησιµοποιώντας κάποια έπιπλα που προϋπήρχαν και αρκετά που προστέθηκαν. Αυτό σηµαίνει ότι επιλέχθηκε ένα εξαιρετικό ψαροκόκαλο δρύινο πάτωµα σε όλη την επιφάνεια του σπιτιού κι έγιναν µια σειρά από ειδικές κατασκευές από τον Αργυρόπουλο, µε αποκορύφωµα τις φίνες boiserie στους τοίχους, που χαρίζουν µια παριζιάνικη αύρα στον βασικό χώρο και στον διάδροµο που οδηγεί στα υπνοδωµάτια.

2-CuBBV.jpg
Παλιά και νέα έπιπλα συνυπάρχουν στο καθιστικό, δημιουργώντας ένα γοητευτικό blend εποχών και αρμονίας. Η πολυθρόνα -οικογενειακό κειμήλιο- ντύθηκε με μαύρο δέρμα για να συνδυαστεί με το υπόλοιπο δερμάτινο καθιστικό της Diamantidis
1-11acM.jpg
H τέχνη του panelling με την αριστοτεχνική ποιότητα κατασκευής της Αργυρόπουλος χαρίζει στον χώρο μια ιδιαίτερη αύρα

Το καθιστικό ενοποιήθηκε µε την κουζίνα, στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έµφαση, αφού µετατράπηκε σε κυρίαρχο στοιχείο του κεντρικού χώρου. Ένας ιδιαίτερος µατ γρανίτης του Material Projects «έντυσε» µέρη του τοίχου, όπως το σηµείο όπου αναρτήθηκε η τηλεόραση, την πλάτη της κουζίνας και τη νησίδα που σχεδιάστηκε µπροστά, εκτελώντας χρέη τραπεζαρίας. Το µαύρο χρώµα καλύπτει όλες τις επιφάνειες, ενώ ο εντυπωσιακός σχεδιασµός της Stosa κάνει τη διαφορά σ’ ένα αποτέλεσµα που πραγµατικά είναι ξεχωριστό. Κρυφοί φωτισµοί και κάποιες ιδιαίτερες λεπτοµέρειες, όπως ένα σπαστό φωτιστικό τοίχου που τοποθετήθηκε πάνω από τη νησίδα, ή οι design καρέκλες της Diamantidis, προσδίδουν µια extra luxury αίσθηση. ∆ίπλα, δύο µαύροι δερµάτινοι καναπέδες οργανώνουν το καθιστικό, που συµπληρώνεται από µια παλιά συρταριέρα από ξύλο, το τετράγωνο ξύλινο coffee table του Roche Bobois και µια εντοιχισµένη βιβλιοθήκη, που κατασκευάστηκε ειδικά για να προσθέσει τη δική της σοφιστικέ πινελιά. Κάποια έργα τέχνης -σοφά τοποθετηµένα-, κοµψά αντικείµενα και λεπτοµέρειες φροντισµένες από το χέρι της χαρισµατικής ιδιοκτήτριας, δίνουν την εικόνα ενός άψογου σκηνικού, ενώ οι φίνες λινές κουρτίνες της Flora απογειώνουν το σύνολο.

3-vfsCa.jpg
Η υπέροχα σχεδιασμένη κουζίνα της Stosa εντυπωσιάζει με τον αφαιρετικό της χαρακτήρα και τα εξαιρετικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ο μαύρος ματ γρανίτης του Material Projects & More συνδυάζεται ιδανικά με τη νησίδα που λειτουργεί σαν τραπεζαρία και τις καρέκλες της Diamantidis
4-7v8b4.jpg
Το ξύλινο γραφείο του Area Domus βρήκε τη θέση του κάτω από το παράθυρο σ' ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού

Στο πίσω µέρος του διαµερίσµατος, ένας µακρόστενος διάδροµος οδηγεί στα υπνοδωµάτια και το µπάνιο. Το master bedroom ακολουθεί τους σκούρους γκρίζους χρωµατικούς τόνους του υπόλοιπου σπιτιού, ενώ η γυάλινη ντουλάπα συµπληρώνει µε διακριτικότητα τον χώρο, δίνοντας την αίσθηση µιας πολυτελούς σουίτας. Στο δεύτερο υπνοδωµάτιο, ένα γραφείο µε την εντοιχισµένη βιβλιοθήκη του τοποθετήθηκε µπροστά στο παράθυρο, εξυπηρετώντας αθόρυβα και οργανώνοντας έξυπνα τον χώρο. Το µπάνιο είναι ένα ακόµη ιδιαίτερα εντυπωσιακό σηµείο του διαµερίσµατος, αφού ντύθηκε εξολοκλήρου µε τον ίδιο µαύρο, µατ γρανίτη του Material Projects & More, ο οποίος σε συνδυασµό µε τον καθρέφτη και τους κρυφούς φωτισµούς δηµιουργούν ένα super εντυπωσιακό αποτέλεσµα. Ένα ιδιαίτερα µικρό, αλλά εξαιρετικά τακτοποιηµένο αποθηκάκι κάνει, επίσης, τη διαφορά, όπως και η µικρή ντουλάπα, που κατασκευάστηκε ειδικά στο µήκος του διαδρόµου από τον Αργυρόπουλο. Όλα προσεγµένα µέχρι την παραµικρή λεπτοµέρεια και µε λύσεις που πραγµατικά συνδυάζουν λειτουργικότητα και µοναδική αισθητική.

5-X5rAB.jpg
Οι κρυφοί φωτισμοί αναδεικνύουν υπέροχα τον σχεδιασμό του μπάνιου που χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά και είδη της Material Projects & More.

Κεντρική φωτογραφία: Απόλυτη εικόνα αρμονίας στο καθιστικό, όπου κυριαρχούν οι δερμάτινοι καναπέδες της Diamantidis, που συνδυάζονται με ξύλινα μικροέπιπλα, φωτιστικά και αντικείμενα του M&M house και άλλα αγαπημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 154 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STUDIO VD ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ