fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Dos και Don'ts: Γνωρίστε τα πάντα για τις κρέμες ματιών

Εφαρμόστε τη σωστά και επωφεληθείτε στο μέγιστο από τις ιδιότητές της


Dos και Don'ts: Γνωρίστε τα πάντα για τις κρέμες ματιών

Αποτελεί ένα προϊόν που δε γνωρίζει ηλικία. Η κρέμα για τα μάτια, είτε στα 20, είτε στα 30, είτε στα 40, δεν είναι ποτέ νωρίς ή αργά για να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Και ενώ τα οφέλη της θα τα απολαύσετε από τις πρώτες κιόλας χρήσεις, ο τρόπος εφαρμογής της αποτελεί ένα "άλυτο μυστήριο". Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει μία συνιστώμενη μέθοδος για να την απλώσετε στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά υπάρχουν μερικά do's και don'ts που θα σας βοηθήσουν απόλυτα. Δε θα θέλατε άλλωστε να έχετε στα χέρια σας ένα τόσο θαυματουργό καλλυντικό και να μην το αξιοποιείτε στο μέγιστο!

Ενυδάτωση, φωτεινότητα, σύσφιξη, καταπολέμηση ρυτίδων, λείανση λεπτών γραμμών, μείωση μαύρων κύκλων και "ασπίδα" ενάντια στο πρήξιμο και τις σακούλες. Ακόμη, μην ξεχνάτε πως το πρήξιμο κάτω από τα μάτια προκαλείται από κατακράτηση υγρών στους ιστούς της under eye περιοχής. Όταν δε στρεσάρεστε ή δεν κοιμάστε καλά, το πρόβλημα γίνεται περισσότερο ορατό.

holiday-eyelashes-10-1-make-eyelash-extensions-last-longer-homepage.jpg

Όλα όσα πρέπει να ακολουθήσετε

Tap and massage

Οι απαλές κινήσεις είναι το απόλυτο must όταν η συζήτηση έρχεται στις κρέμες ματιών. Ξεκινήστε πάντα με μια μικρή ποσότητα την οποία θα απλώσετε με ταμποναριστό τροπο -από μέσα προς τα έξω- και στη συνέχεια κάνε μασάζ με το δείκτη για να απλωθεί ομοιόμορφα σε κάθε περιοχή. Ένα ακόμη tip είναι να τοποθετήσετε την κρέμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και να το κρατήσετε στην περιοχή για λίγη ώρα. Μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος αλλά σίγουρα έχει εκπληκτικα αποτέλεσματα. 

Let it absorb

O χρόνος και η προσεκτική εφαρμογή δίνουν πάντα τα τέλεια αποτελέσματα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να την αφήσετε να απορροφηθεί πριν προχωρήσετε στα επόμενα βήματα της ρουτίνας ομορφιάς σας. Θα δράσει πλήρως και θα βοηθήσει ώστε οι πόροι σας να μη φράξουν από το concealer. Έτσι, το ιδανικό αποτέλεσμα του makeup θα διατηρηθεί όλη τη μέρα. Παρόλα αυτά ακόμη και αν είναι βράδυ και δε σκοπεύετε να τοποθετήσετε μακιγιάζ είναι σημαντικό πάλι να αφήσετε μερικό χρόνο να περάσει ώστε να είστε σίγουροι ότι τα άλλα προϊόντα δε θα ακουμπήσουν στην περιοχή και δε θα κάνουν mix. 

 Without gravity

Without gravity

Bio-Performance LiftDynamic Eye Treatment, Shiseido

SEE MORE
 Strong botanical composition π

Strong botanical composition π

Restorative Bright Eye Cream, Darphin

SEE MORE
 Smooth texture

Smooth texture

Hydrating Eye Cream, Bobbi Brown

BUY ME
 Lifting effect

Lifting effect

Liftactive Yeux Anti-Wrinkle, Vichy

BUY ME
 Golden power

Golden power

Protective Rpair Stick, Korres, Hondos Center

BUY ME
 Triple effectiveness

Triple effectiveness

Rénergie Multi-Lift Ultra Eye Cream, Lancome

BUY ME

Αποφύγετε κάθε φορά

Do not touch

Αποτελώντας μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές σε ολόκληρο το σώμα και έχοντας απόλυτα λεπτές στρώσεις δέρματος, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι από αυτές που πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα. Το δέρμα εκεί έχει διαφορετική δομή από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο, πράγμα που το κάνει αυτομάτως πιο ευαίσθητο. Έτσι, οι υπερβολικές κινήσεις και το άγγιγμα μετά που βάλετε την κρέμα αποτελεί το απόλυτο no. Μην ξεχνάτε, ακόμη, πως οι κινήσεις που τεντώνουν ή και αναδιπλώνουν την επιδερμίδα ευθύνονται για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Do not overdo it with the quantity

Αν πιστεύετε πως η ποσότητα κάνει τη διαφορά τότε θα πρέπει να επανεξετάσετε τις πηγές σας. Στο skincare όλα έχουν να κάνουν με τα συστατικά, με τους σωστούς συνδυασμούς ακινήτων φυσικά με το timing! Το υπερβολικό προϊόν το μόνο που θα κάνει είναι μπει μέσα στα μάτια και να τα ερεθίσει. Άρα, μη σπαταλάτε άδικα την κρέμα σας. Μία μικρή ποσότητα αρκεί και με το παραπάνω.

1

Sensitive skin

Hydraphase Intense Eyes, La Roche Posay, Attica BUY ME

2

Tonic and firming action

Capture Total Super Potent Eye Serum, Dior, Sephora BUY ME

3

High humidity levels

Hydra-Repair Eye Balm: Helianthus Seed Extract & Tocopherol, Grown Alchemist, Attica BUY ME

4

All time favourite

Creamy Eye Treatment with Avocado, Kiehl's, Hondos Center BUY ME

5

Acid correction

Eye Contour Cream, Skinlabo BUY ME