fbpixel

Search icon
Search
Μια συλλογή με χειροποίητα χαλιά, αληθινά έργα τέχνης υπογράφει η designer Faye Toogood
DESIGN NEWS

Μια συλλογή με χειροποίητα χαλιά, αληθινά έργα τέχνης υπογράφει η designer Faye Toogood

H collection Doodles της cc-tapis είναι μοναδική και εκτίθεται στο Μιλάνο


H γνωστή για την ευρηματικό σχεδιασμό της, εταιρία με χαλιά cc-tapis άνοιξε τις πόρτες του showroom αποκαλύπτοντας τη νέα της συλλογή Doodles που σχεδίασε η περίφημη Βρετανή designer Faye Toogood. Η συλλογή περιλαμβάνει έξι διαφορετικά σχέδια σχεδιασμένα από την Toogood, τα οποία χαρακτηρίζονται από μοναδικό αφηρημένο στυλ και αξεπέραστο παιγνίδι, θυμίζοντας αληθινά έργα τέχνης.

11-ps-cc-tapis-doodles-installation-11-photo-by-omar-sarto-low.jpg
O αφαιρετικός χώρος αναδεικνύει ιδανικά τα εκθέματα

Για το λόγο αυτό, ο εκθεσιακός χώρος στήθηκε έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αφαιρετικό περιβάλλον στο οποίο τα νέα χαλιά γίνονται το επίκεντρο, ώστε να αναδεικνύονται ως πρωτότυπα έργα τέχνης, που τοποθετημένα στους τοίχους σε όλο το χώρο, ξεκινούν έναν εικαστικό διάλογο με τους επισκέπτες.

Η Faye Toogood έδωσε την πρόσβαση στην εταιρία cc-tapis στα αυθεντικά έργα τέχνης, τα οποία δημιούργησε και ζωγράφισε με το χέρι, ώστε να τα αναπαράγει και να δημιουργήσει τη συλλογή Doodles βασισμένη στα δικά της έργα. Η συλλογή πήρε πάνω από 12 μήνες για να ολοκληρωθεί και η Daniele Lora, art-director και συνεργάτης της cc-tapis, λέει ότι "δεν επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε φωτοαντίγραφα των αρχικών έργων τέχνης αλλά προσπαθήσαμε να συλλάβουμε την υλικότητα και τον πλούτο σε κάθε κομμάτι, μεταφράζοντας την έκφραση της Faye που δημιουργήθηκε μέσω της χρήσης του χρώματος και της σκίασης. Τα έργα τέχνης ενσωματώνουν τέλεια τη φιλοσοφία του brand για τη δημιουργία χειροποίητων τεχνουργημάτων. "

Στην αισθητική των χαλιών πρωταγωνιστεί η ζωγραφική, η αφηρημένη και ελεύθερη σκέψη, καθώς το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στην ανησυχία της Toogood να «διερευνίσει» μέσα από το έργο της νέα στυλ χωρίς όρια. Η συλλογή Doodles βασίζεται σε αυτές τις τεχνικές ταλαντώσεων και τα κομμάτια διαθέτουν μια γραφική λεπτομέρεια ραφής που σχηματίζει περίεργα σχέδια που συνδέουν τα παιχνιδιάρικα κομμάτια. Αν και τα χαλιά είναι ανεξάρτητα ιδιοσυγκρασιακά, συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα γενικότερο στιλ κολάζ με χειροποίητη υλικότητα.

08-ps-cc-tapis-doodles-installation-8-photo-by-omar-sartor-low.jpg
Τα αυθεντικά έργα της designer

Τα χαλιά cc-tapis είναι αυθεντικά χειροποίητα που κατασκευάζονται στο Νεπάλ με μαλλί Ιμαλαΐων από Θιβετιανούς τεχνίτες. Η συλλογή αποτελείται από 40 μεμονωμένα βαμμένα χρώματα, για να εξασφαλιστεί η απαλή και λεπτή σκίαση που επιτυγχάνεται. Μια ξεχωριστή υφή έχει επίσης παραχθεί μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού χοντρού και λεπτού νήματος, ενώ τα κομμάτια που συνθέτουν κάθε χαλί είναι κομμένα στο χέρι, δημιουργώντας διαφορετικά ύψη και υφές, ομαλές έως και σαθρές.

Τα βασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται σε όλα τα σχέδια έχουν απαλούς τόνους που προέρχονται από την προσωπική παλέτα της Toogood και μοιάζουν να αλλάζουν αποχρώσεις ανάλογα με την περιβάλλουσα αρχιτεκτονική και τον τύπο του φωτός. Η μπεζ ποικιλία ποικίλλει από σχεδόν καστανή έως ανοιχτή κρέμ, με ζεστές κίτρινες και ροζ αποχρώσεις που μειώνονται τονικά σε πολλά σημεία δημιουργώντας ένα εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα.

07-ps-cc-tapis-doodles-installation-7-photo-by-omar-sartor-low.jpg
Τα έργα της Toogood ήταν η έμπνευση για τη νέα συλλογή χαλιών

Info: Το showroom της cc-tapis στο Μιλάνο θα είναι κατ' εξαίρεση ανοιχτό για το κοινό όλο τον Οκτώβριο (Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ.), χαιρετίζοντας τον κόσμο του design, σαν μια είδους νοσταλγικής αίσθησης για την design week!