fbpixel

Search icon
Search
Don't Miss: Τα must-go events της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις κάθε είδους τέχνης
CITY VIBES

Don't Miss: Τα must-go events της Θεσσαλονίκης για τους λάτρεις κάθε είδους τέχνης

Προσθέστε τα στη λίστα σας


Η Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από events για τους λάτρεις κάθε είδους τέχνης. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, ανάλογα με το τι προτιμάτε, από φεστιβάλ μουσικής, σινεμά, εκθέσεις μέχρι και street art. Όσο πλησιάζουμε προς την «καρδιά» της εποχής, η βεντάλια των δρώμενων θα ανοίγει ακόμα περισσότερο και ο παλμός της πόλης θα γίνεται εντονότερος. 

Παρακάτω έχουμε συλλέξει τις πιο hot επιλογές που σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε!

1. Hyatt Regency Thessaloniki- Θερινό Σινεμά 

viva-cinema-nights-sideway-poster.jpg

Κατά τη διάρκεια των ζεστών νυχτών το θερινό σινεμά αποτελεί must για πολλούς από εμάς. Πιο συγκεκριμένα, φέτος το καλοκαίρι οι Τετάρτες ανήκουν στα Cinema Nights του Hyatt Regency Thessaloniki! Έχετε την ευκαιρία να απολαύστε δροσερές βραδιές και αγαπημένες ταινίες by the pool στον θερινό κινηματογράφο του, να γευτείτε το ειδικό cinema menu 5 επιλογών, να χαλαρώστε στα άνετα καθίσματα με τραπέζια και να ζήσετε μία ξεχωριστή σινεφίλ εμπειρία. Τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου έρχονται κοντά σας σε ένα δροσερό περιβάλλον κι είναι έτοιμα να γεμίσουν το καλοκαίρι με ρομαντικούς χαρακτήρες, action σκηνές & βραβευμένες ερμηνείες. Η πρώτη προβολή ξεκινάει σήμερα με την ταινία "Sideways", ενώ θα ακολουθήσουν τις υπόλοιπες εβδομάδες οι «Ένα ταξίδι 30.5 μέτρα μακριά», «Η γέφυρα των κατασκόπωv» και "EAT, PRAY, LOVE". Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από το καζίνο και διαδικτυακά από το www.viva.gr, από τα καταστήματα Public, Media Markt, Wind & τηλεφωνικά στο 11876. Οι θέσεις δεν έχουν αρίθμηση και εξυπηρετείστε με σειρά προσέλευσης. 

Info: Hyatt Regency Thessaloniki | Τηλ: 2310 401295 | @hyattregencythessaloniki

2. Thessaloniki Buskers Festival Park Edition

285822182-985100778821311-1785499649841353119-n.webp

Αέρας εξωτερικού καταφθάνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης με το Thessaloniki Buskers Festival Park Edition να αποτελεί το νέο σημείο συνάντησης για «πλανόδιους» καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή. Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των εποχών, σε τρεις βραδιές τέχνης στην πόλη θα απολαύσουμε μοναδικές μουσικές στιγμές. Στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης, οι street artists θα παρασύρουν τους Θεσσαλονικείς σε μια πολυσυλλεκτική εμπειρία, η οποία θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας, θα αποτελέσουν το μέσο αφήγησης των πιο όμορφων καλοκαιρινών ιστοριών! 

Μια από τις παραστάσεις που ξεχωρίζουν στο πλούσιο πρόγραμμα της πρώτης χρονιάς είναι η παράσταση Green Transformations από την καλλιτεχνική ομάδα KiRKO που δομείται από ένα κράμα εναέριας έκφρασης, χορού, τέχνης του τσίρκου και μουσικής. Συνδυάζοντας την τέχνη του εναέριου χορού, του θεάτρου δρόμου και την τέχνη του τσίρκου γεννιέται ένα μοναδικό στο είδος του θέαμα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Η καλλιτεχνική ομάδα, με την υποστήριξη της ActionAid, στο πλαίσιο του προγράμματος #ClimateofChange έρχεται να μιλήσει για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα μέσα από την τέχνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Info: Thessaloniki Buskers Festival | @buskersfestival_skg

3. Θέατρο Κήπου - Street Mode Live Sessions 

image.png

Αν είστε ανοικτοί σε νέα ακούσματα, τότε σίγουρα θα λατρέψετε το Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα από τις 21 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου. Δώδεκα διαδοχικές συναυλίες στην καρδιά του καλοκαιριού μάς προετοιμάζουν για το φετινό 12ο Street Mode Festival. Η ομάδα του Street Mode επιστρέφει στην «κανονικότητα» των ζωντανών εκδηλώσεων και πριν το επερχόμενο φεστιβάλ στα τέλη του Σεπτέμβρη μάς προσκαλεί στα "Street Mode Live Sessions". Από τις 21 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, το δημοτικό Θέατρο Κήπου μεταμορφώνεται στο νέο συναυλιακό spot της πόλης και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα lives του καλοκαιριού! Δώδεκα ξεχωριστές βραδιές για να γιορτάσουμε την επιστροφή του Street Mode Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος για 12η χρόνια, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022. Το Φεστιβάλ θα «ανοίξει» το διάσημο και αγαπημένο συγκρότημα των ΠΥΞ ΛΑΞ.  

Info:  Street Mode Live Sessions | @streetmodefestival

4. 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου 

41o-festival-vivliou-thessa.jpg

Το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης μας υποδέχεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 24 Ιουνίου έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, από τις 19:00 έως τις 23:00 κάθε βράδυ. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.  Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που θα διαθέσουν οι εκδότες θα έχουν όλοι οι επισκέπτες την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες και να μάθουν τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου και τον Ελληνισμό. Για 17 ημέρες οι βιβλιοφάγοι της πόλης -κι όχι μόνο- θα διαλέξουν ανάμεσα σε όλα τα αναγνώσματα της σύγχρονης Ελληνικής βιβλιοπαραγωγής. Η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής από την Μικρασιατική καταστροφή.

Info: 41ο Φεστιβάλ Βιλίου Θεσσαλονίκης, Νέα Παραλία