fbpixel

Search icon
Search
Don't miss: Όλα τα highlights στη Θεσσαλονίκη για αυτό το τριήμερο
AGENDA

Don't miss: Όλα τα highlights στη Θεσσαλονίκη για αυτό το τριήμερο

Events κι εκδηλώσεις που θα σας συναρπάσουν


Ένα ακόμα φθινοπωρινό τριήμερο του Οκτώβρη βρίσκεται εδώ και η Θεσσαλονίκη μας συνεπαίρνει στον παλμό της! Εκδηλώσεις και happenings για όλα τα γούστα, όπως εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, music stages και κινηματογραφικές προβολές, θα σας απασχολήσουν σήμερα και το weekend που είναι πιο κοντά από ποτέ!

Παρασκευή 16/10

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Info: Bensousan Han
Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα, στις 21:00.


Ο επιτυχημένος καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τζοβάνης θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στην πόλη μας με τίτλο «Στα Φτερά της Μεσογείου», ενώ θα συνοδευτεί στο ακορντεόν από τον Αστέρη Τσαλίκη. Ο καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από τα μάτια και τραγουδάει από την ψυχή, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος γεμάτος ενθουσιασμό γι' αυτό που είναι γεννημένος και παθιασμένος να κάνει. Be there και αφεθείτε στις μελωδικές του επιλογές!

Θεατρική παράσταση


Info: Θέατρο Σοφούλη, στις 21:00.

«Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ έρχεται ξανά στο Θέατρο Σοφούλη, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε κατά τον προηγούμενο καιρό. Story: Ο Ακάκιος, ο κεντρικός ήρωας του έργου, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι, είναι ένας τίμιος, ευσυνείδητος και αγνός υπάλληλος, που υπηρετεί έναν μηχανισμό, επινοημένο και φτιαγμένο ώστε να υποτάσσει, να αποβλακώνει και να αμείβει ελάχιστα. Ταλαιπωρημένος από τον βαρύ χειμώνα της Αγίας Πετρούπολης, ο Ακάκιος αναγκάζεται να αντικαταστήσει το παλιό και φθαρμένο του παλτό με ένα νέο και όμορφο. Αυτή η πράξη, όσο ασήμαντη και να φαίνεται στις μέρες μας, αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τη ζωή του και γίνεται η αιτία να βιώσει το πιο σκληρό πρόσωπο της βαθιά ταξικής ρωσικής κοινωνίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννη. Παίζουν οι: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Βασίλης Κανελλόπουλος.

Σινεμά



Info: Άλεξ θερινός, Ολύμπου 106, προβολή στις 21:30.



Στρεσαρισμένη από την προσωπική κι επαγγελματική της ζωή, μια δασκάλα κινέζικων στη Σιγκαπούρη αναπτύσσει θερμά αισθήματα για έναν ανήλικο μαθητή της, ο οποίος την ερωτεύεται. Χωρίς κανείς να το περιμένει, γεννιέται ένα μεγάλο ειδύλλιο που πρόκειται να απασχολήσει τους πάντες και να εντάξει τους ίδιους σε νέα, συναρπαστικά μονοπάτια. Η ταινία «Η εποχή της βροχής» πρέπει να μπει στη watch list σας asap. Πρωταγωνιστούν: Jia Ler Koh, Christopher Ming-Shun Lee, Shi Bin Yang, κ. ά. 

Σάββατο 17/10

Θεατρική παράσταση



Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, 18:00 και 19:00.



Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου, «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα: τον Ιούνιο 1908 στη Βιέννη και τον Απρίλιο  του 1941 στην Κηφισιά. Παίζουν οι: Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός και Ανθή Φούντα. 

Έκθεση



Info: Λέσχη Φίλων περιοδικού & εκδόσεων «ΕΝΕΚΕΝ», ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00.



Μη χάσετε την έκθεση "Photogravure project" που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, στο πλαίσιο της πρώτης παρουσίασης του νέου τεύχους του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ, στις σελίδες του οποίου φιλοξενούνται αντιπροσωπευτικά έργα φωτοχαρακτικής από τις ενότητες που παρουσιάζονται στην έκθεση. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι - μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: Αργύρης Λιαπόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Γιάννης Χολογγούνης, Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Ράπτης και Λάρα Βρεττού, καθώς και οι χαράκτες: Γιώργος Πάλλης και Στεφανία Πατρικίου. 

Κυριακή 18/10

Virtual όπερα



Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στις 19:00.



Η μεγαλειώδης παράσταση Aida του Giuseppe Verdi κάνει την αρχή με τις φετινές μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις του “The MET Live in HD” στο Μέγαρο Μουσικής. Η διάσημη όπερα παρουσιάζεται με υπότιτλους σε τέσσερις πράξεις, σε λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni και πρωταγωνίστρια την κορυφαία σοπράνο Anna Netrebko στον ομώνυμο ρόλο, ενώ αντίζηλός της θα είναι η εξίσου κορυφαία Anita Rachvelishvili, στον ρόλο της Άμνερις.

Σινεμά

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), προβολή στις 21:15

Η ταινία-θρίλερ "Vivarium" αφορά σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται αποκλεισμένο σε ένα συγκρότημα ομοιόμορφων μοντέρνων κατοικιών. Περιτριγυρισμένο μόνο από αλεπούδες και την τρομακτικά σιωπηλή φύση, δε θα αργήσει να παρασυρθεί σε έναν εφιάλτη ο οποίος δε διαφέρει πολύ απ’ αυτόν του Tom και της Jema -ενός ανύπαντρου νεαρού ζευγαριού που ψάχνει να αγοράσει σπίτι και ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη σε ένα παράξενο, άδειο προάστιο. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο παγιδεύεται εκεί, καθώς κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης από τη μεζονέτα τους αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Η συνέχεια στις οθόνες σας! Πρωταγωνιστούν: Imogen Poots, Danielle Ryan, Molly McCann, κ. ά. 

Have fun!