fbpixel

Search icon
Search
Don't Look Up: Η νέα ταινία του Netflix διαθέτει το πιο promising cast στην κινηματογραφική ιστορία
ARTS & CULTURE

Don't Look Up: Η νέα ταινία του Netflix διαθέτει το πιο promising cast στην κινηματογραφική ιστορία

Η καινούρια παραγωγή έχει γίνει θέμα συζήτησης για κάθε σινεφίλ


Η νέα ταινία του Adam McKay με τίτλο "Don't Look Up" έρχεται στις 10 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους και ήδη έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο πολυαναμενόμενες της χρονιάς. Τόσο το trailer και τα teaser videos όσο και οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει από τα γυρίσματα μάς κάνουν να ανυπομονούμε για τη μεγάλη πρεμιέρα.

Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν πως η τεράστια επιτυχία πριν καν την πρεμιέρα της ταινίας οφείλεται στο εντυπωσιακό cast ηθοποιών, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον μας. Πιο συγκεκριμένα, πρωταγωνιστούν ο Leonardo DiCaprio και η Jennifer Lawrence στους ρόλους δύο αστρονόμων που ανακαλύπτουν ότι ένας μετεωρίτης έρχεται κατευθείαν προς τη γη. Ακόμα, από το πρώτο teaser μάς είχε μεταφέρει στη στιγμή που οι δύο ηθοποιοί επισκέπτονται την πρόεδρο των ΗΠΑ που υποδύεται η Meryl Streep για να την ενημερώσουν, ο DiCaprio λυγίζει από το άγχος και με τη σειρά του αγχώνει τον Jonah Hill. Το cast συμπληρώνουν οι Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry, Melanie Lynskey, Rob Morgan, Mark Rylance, Michael Chiklis και Ron Perlman.

Μια πλοκή διαφορετική από τις υπόλοιπες

wpur2ijvl2-s1280x720-q85-RfwGE.jpg

Ισορροπώντας με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο σε έναν κόσμο φαντασίας και σε έναν άλλον πραγματικότητας, η ταινία ανήκει σε αυτές τις οποίες δε συναντάμε συχνά, κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους επιτυχημένους ηθοποιούς οι οποίοι πρωταγωνιστούν, αλλά κι εξαιτίας της διαφορετικής πλοκής. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να σώσουν την ανθρωπότητα από την έλευση ενός κομήτη που πρόκειται να καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Έτσι, αναλαμβάνουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να προειδοποιήσουν τον κόσμο να προστατευτεί. Το πάθος τους γι' αυτό που αναλαμβάνουν είναι ολοκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Ενωμένοι σαν μια γροθιά δύναμης κάνουν το αδύνατο δυνατό για να φέρουν εις πέρας τον στόχο τους όσο δύσκολο κι αν φαντάζει.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα cast στην κινηματογραφική ιστορία

dont-look-up-netflix-movie-leonardo-dicaprio-jennifer-lawrence.jpg

Αναφορικά με το cast, η Lawrence επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Kate Dibiasky, φοιτήτρια αστρονομίας, ενώ ο DiCaprio υποδύεται τον καθηγητή της, Dr Randall Mindy. Στο μεταξύ, η Meryl Streep εμφανίζεται ως Janie Orlean, η πρόεδρος των ΗΠΑ που είναι δύσπιστη για το επικείμενο τέλος του κόσμου. Συμμετέχουν, επίσης, η Cate Blanchett και ο Tyler Perry ως Brie και Jack, οι οικοδεσπότες της πρωινής εκπομπής "The Daily Rip". Ο Rob Morgan ως ο βοηθητικός επιστήμονας Dr. Oglethorpe και ο Jonah Hill ως ο συκοφαντικός γιος του προέδρου και αρχηγός του προσωπικού, Jason. Άλλα γνωστά πρόσωπα που αξίζουν την προσοχή μας; Οι Chris Evans, Matthew Perry, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Himesh Patel και Mark Rylance.

Μάλιστα, δε θα μπορούσαμε απλώς να αναφέρουμε το όνομα της Ariana Grande. Μια από τις πιο επιτυχημένες pop stars της νέας γενιάς που έχει έρθει για να μείνει, ο ρόλος της οποίας πρόκειται να γίνει talk of the town, χωρίς παρόλα αυτά να γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα συμμετέχει στην παραγωγή.

Ο Adam McKay και το σκηνοθετικό σημείωμα

mv5bzmq2zdnkmgytowuzni00n2q3ltk1mditodflndjkmtzkmjfmxkeyxkfqcgdeqxvymjmxnzg4mjk-at-v1.jpg
Adam McKay

Ο Adam McKay αναλαμβάνει τα σκηνοθετικά ηνία μετά το επιτυχημένο δράμα "Vice". Το 2015 είχε σκηνοθετήσει το "The Big Short" και είναι ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς του "Succession".

Μιλώντας για τη νέα του ταινία, ανέφερε: «Ορκίζομαι σε όλα τα ιερά βιβλία του πλανήτη Γη, ότι την ταινία την έγραψα πριν την πανδημία, και ήταν μια από τις πιο περίεργες εμπειρίες που είχα ποτέ. Το πιο παράξενο πράγμα γι’ αυτήν την ταινία ήταν το να τη γράφω, να κάνω casting και μετά να βλέπω όλα τα στοιχεία να βγαίνουν και τότε αναρωτιόμουν: πραγματικά την κάνεις αυτή την ταινία; Πιστεύω πως όλοι πρέπει να παραδεχτούμε πως το να βλέπουμε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να πετάει την ιδέα να πιούμε χλωρίνη για να αντιμετωπίσουμε μια ιατρική έκτακτη ανάγκη, είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση. Όταν έγινε αυτό, έστειλα αμέσως στον παραγωγό μου, τον Kevin Messick, κι έστειλε με τη σειρά του στο Leo και την Jen. Σίγουρα δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο το Vice. Θα έλεγα πως το Vice κατέληξε να είναι ένα δράμα με μερικά στοιχεία κωμωδίας».

dont-look-up.jpg


Μάλιστα, ο σκηνοθέτης τόνισε πως για τον χαρακτήρα της προέδρου, που ερμηνεύει η Meryl Streep, δανείστηκε στοιχεία από διάφορους πρόσφατους επικεφαλής αρχηγούς κρατών, αφού δε μπορούσε να αρκεστεί σε μια μίμηση του Donald Trump.

Info: Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά και στο Netflix στις 24/12.