fbpixel

Search icon
Search
Doctors say: Οι σύγχρονες μέθοδοι για να επαναφέρουμε το σώμα μας μετά τις ατασθαλίες των γιορτών
MAGAZINE

Doctors say: Οι σύγχρονες μέθοδοι για να επαναφέρουμε το σώμα μας μετά τις ατασθαλίες των γιορτών

H Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Έλενα Ραδοπούλου μας εξηγεί πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος της ομορφιάς


Οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται το ιατρείο μου προβληματίζονται με το επιπλέον βάρος, την αύξηση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Το Α και το Ω είναι η σωστή διατροφή, η επάνοδος στις καθημερινές μας συνήθειες και η ομαλοποίηση του σωματικού μας βάρους. Η συστηματική γυμναστική και άθληση, επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο.  

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ομορφιάς

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία μάς έχει χαρίσει δυνατά όπλα, που σε συνδυασμό με τη διατροφή και τη γυμναστική προσφέρουν τέλεια αποτελέσματα σε συντομότερο χρόνο. Το μηχάνημα Sculpsure είναι το μόνο laser μη επεμβατικής λιποαναρρόφησης με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων. Σε μια 25λεπτη συνεδρία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ασθενής αισθάνεται εναλλάξ ψύξη και θερμότητα, επιτυγχάνεται η αύξηση της θερμοκρασίας της περίοψης μεταξύ 42-47°C, καταστρέφοντας τουλάχιστον το 25% των λιποκυττάρων της περιοχής που θεραπεύεται. Τα κατεστραμμένα  λιποκύτταρα αποβάλλονται με το λεμφικό σύστημα και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή περίπου 6 εβδομάδες μετά τη συνεδρία. Έχει πλέον έγκριση για όλο το σώμα (κοιλιά, πλαϊνά κοιλιάς, μπράτσα, μηροί, γόνατα), καθώς και την περιοχή του διπλοσάγονου. Είναι το μοναδικό από τα μηχανήματα αδυνατίσματος με ποσοστό ικανοποιημένων ασθενών που φθάνει το 90%. Θα το βρείτε αποκλειστικά στο ιατρείο μας.

Τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά διαδεδομένη η θεραπεία της κρυολιπόλυσης. Χρησιμοποιούμε τον μηχανισμό της ψύξης ώστε να  επιτύχουμε θάνατο των λιποκυττάρων. Η περιοχή που πρόκειται να θεραπευθεί ψύχεται στους -3°C. Κατά τη διάρκεια μιας 60λεπτης συνεδρίας μπορούμε να καταστρέψουμε περίπου 25% των λιποκυττάρων κάθε περιοχής, ενώ μετά τη θεραπεία, ακολουθεί δυνατή μάλαξη της περιοχής ώστε αυτά να αποβληθούν. Όταν καταστρέφονται, μειώνεται ο όγκος της λιπαποθήκης, ωστόσο ο ασθενής πρέπει να διατηρεί ένα σταθερό βάρος για να μην αυξηθεί ο όγκος των υπολοίπων.

Αυτές οι θεραπείες συνδυάζονται καταπληκτικά με λεμφικό μασάζ για γρηγορότερη αποβολή των λιποκυττάρων και χάσιμο πόντων και φυσικά, με τις ραδιοσυχνότητες που προκαλούν σύσφιξη και κολλαγονογένεση. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το μηχάνημα Venus legacy, με έγκριση από τον FDA, με πρωτόκολλα που αφορούν τόσο στο σώμα όσο και το πρόσωπο. Προτείνονται εβδομαδιαίες συνεδρίες μέχρι της επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος και μετά μηνιαίες για τη συντήρησή του. Ειδικά στο σώμα, έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με τον συνδυασμό των ραδιοσυχνοτήτων με το λεμφικό μασάζ.

Στο σώμα, στην περίπτωση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας, εξαιρετικά αποτελέσματα έχει και η μέθοδος της μεσοθεραπείας, όπου εγχέονται κοκτέιλ ουσιών επιδερμικά. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιείται σε αποκλειστικότητα το φάρμακο της παγκόσμιας εταιρίας λιπόλυσης (netzwerk lipolyse). Ανάλογα με το πρόβλημα, καθορίζεται και ο αριθμός των απαραίτητων συνεδρίων που χρειάζεται κάθε ασθενής. Τα τελευταία χρόνια, στο πρόβλημα της χαλάρωσης του σώματος έχουν αποκτήσει θέση και τα pdo νήματα. Πρόκειται για μια ακόμη εξαιρετική τεχνική που έρχεται να ολοκληρώσει τις θεραπείες μας.

Ένα άλλο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές είναι οι ραγάδες του δέρματος. Ανάλογα με το χρώμα τους (λευκές ή ερυθρές) μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με πληθώρα θεραπειών. Αρχικά, αντιμετωπίζονται με το laser fractional co2 σε συνδυασμό με αυτόλογη prp μεσοθεραπεία. Προκαλούμε μέσω του μικροτραυματισμού με το laser την κολλαγονογένεση, την οποία επιταχύνουμε με τον αυξητικό παράγοντα του prp. Τέλος, με το μηχάνημα Vivace γίνεται κλασματική όγκο-γένεση με τη μέθοδο της ενέσιμης ραδιοσυχνότητας, με, επίσης, εξαιρετικά αποτελέσματα στις ραγάδες.      

 

radopoulou-1.jpg
Eυχαριστούμε τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Έλενα Ραδοπούλου για τις πληροφορίες.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικεύθηκε στη Δερματολογική και Αλλεργιολογική Κλινική του Technisches Universität München.
Είναι πιστοποιημένη εφαρμοστής της θεραπείας Botox (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), των εμφυτευμάτων με υαλουρονικο οξύ (Deutsche Gesellschaft für Botulinum Therapie), της μεσοθεραπείας (Deutsche Gesellschaft für Mesotherapie) και της ενέσιμης λιπόλυσης.
Στο ιατρείο της παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της κλινικής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, καθώς και της Αισθητικής Δερματολογίας.
Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 2, τηλ. 2310 272255.