fbpixel

Search icon
Search
Δείτε την πρώτη homeware boutique ενός θρυλικού brand στο Μιλάνο
DESIGN NEWS

Δείτε την πρώτη homeware boutique ενός θρυλικού brand στο Μιλάνο

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Vudafieri-Saverino Partners


Οι Vudafieri-Saverino Partners ανέπτυξαν το concept και τo interior design για το πρώτο εμβληματικό κατάστημα Versace Home στο Μιλάνο που άνοιξε μόλις τις πύλες του. Ο χώρος καλύπτει μια έκταση άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων ακριβώς στην καρδιά της Via Durini, στο κύριο προορισμό της πόλης για luxury design. Η boutique παρουσιάζει τις συλλογές επίπλων τoυ brand και προκαλεί τις υπέροχες κατοικίες Versace, ενώ το εσωτερικό συνδυάζει την κλασική αρχιτεκτονική και τον σύγχρονο σχεδιασμό, δημιουργώντας έναν εκλεκτικό χώρο που ερμηνεύει εκ νέου την χαρακτηριστική αισθητική. Σε συνεργασία με το Luxury Living Group, οι νέες δημιουργίες του brand παρουσιάζονται σε ένα διακεκριμένο ιστορικό παλάτι, η αρχιτεκτονική του οποίου θυμίζει την κομψότητα των κατοικιών Versace. Το αρχιτεκτονικό στούντιο του Claudio Saverino και του Tiziano Vudafieri, με έδρα το Μιλάνο και τη Σαγκάη, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της λιανικής πολυτελείας και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως αυτά των Delvaux, Pucci, Tod’s, Moschino, Sonia Rykiel, Clergerie, Jimmy Choo και Buccellati.

vudafierisaverinopartners-versacehome-phpaolovalentini09-nbAEH.jpg

The idea 

Μια σημαντική πτυχή του σχεδιασμού είναι η δυαδικότητα του κλασικού και του σύγχρονου. Η κομψή και ιστορική κατοικία Via Durini ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτό το δίπολο. Η κλασική αρχιτεκτονική του palazzo συνδυάζεται με στοιχεία που παραπέμπουν σε σύγχρονους τάσεις. Οι βιομηχανικές λεπτομέρειες χρησιμοποιούνται για την επανεξέταση των χαρακτηριστικών συμβόλων και σχημάτων τoυ brand. Το αποτέλεσμα; Ένας εκλεκτός χώρος. Το μοναδικό αυτό «πάντρεμα» των διαφορετικών στιλ αντικατοπτρίζει πλήρως την προσωπικότητα αυτής της θρυλικής ιταλικής εταιρείας, οι συλλογές της οποίας συνδυάζουν τον κλασικό σχεδιασμό με το πάθος για καινοτομία και το σύγχρονο. Η Vudafieri-Saverino δημιούργησε μια μοναδική και εμβληματική ιδέα που προβάλλει τη συλλογή Versace Home, σχεδιασμένη από τους Ludovica και Roberto Palomba σε συνεργασία με την Donatella Versace.

vudafierisaverinopartners-versacehome-phsanticaleca02-wVagL.jpg

The place 

Το εξωτερικό του palazzo διαθέτει μια εκπληκτική πρόσοψη με μεγαλοπρεπείς ιωνικούς κίονες στην κορυφή, με αγάλματα που απεικονίζουν τις τέχνες. Ένα υπέροχο σετ σκαλοπατιών με φωτισμό LED οδηγεί τον επισκέπτη στο εσωτερικό του. Απλωμένη σε δύο ορόφους, η διαρρύθμιση της μπουτίκ μοιάζει με σπίτι και διαθέτει είσοδο, διάδρομο, τραπεζαρία, χώρο μελέτης, μεγάλους διαδρόμους και μια κύρια σουίτα με υπνοδωμάτιο και καθιστικό. Το πραγματικό κόσμημα είναι ο μυστικός κήπος, ο οποίος αρχικά κρύβεται από τη θέα και φέρνει μια ανάσα φρέσκου αέρα και φωτός στο κατάστημα, δημιουργώντας μια υπέροχη σύνδεση με τη φύση και τον εξωτερικό χώρο. Οι τοίχοι της boutique ερμηνεύουν ξανά τον κλασικό σχεδιασμό και τα συμμετρικά γείσα τους είναι διακοσμημένα με λεπτομέρειες από φύλλα χρυσού για να λειτουργήσουν ως φόντο για ράφια.

vudafierisaverinopartners-versacehome-phpaolovalentini04.jpg

Αφιέρωμα στο ασεβές, προκλητικό πνεύμα του Versace, το εναλλασσόμενο γυαλιστερό και ματ μαρμάρινο δάπεδο δημιουργεί μια αξιοσημείωτη αίσθηση αντίθεσης. Οι κουρτίνες είναι ένα άλλο εκπληκτικό χαρακτηριστικό: τα πάνελ πλέγματος έχουν αντικαταστήσει το ύφασμα για να δώσουν μια ώθηση στο βιομηχανικό στιλ και να αποτίσουν φόρο τιμής στη συνεχιζόμενη εξερεύνηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τον οίκο Versace.
Ο χρυσός, ένα διακριτικό χαρακτηριστικό του Versace, παίζει βασικό ρόλο στην παλέτα των χρωμάτων. Οι σύγχρονες αναφορές είναι επίσης εμφανείς στις μεγάλες οθόνες και τους τοίχους LED στα σκαλοπάτια της εισόδου, όπου το βίντεο που παίζει δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του κόσμου της μόδας και του κόσμου του Versace Home. Μια άλλη ξεχωριστή πτυχή της σκάλας είναι η ταπετσαρία του τοίχου με το εμβληματικό σχέδιο Greca του Versace, το οποίο επαναλαμβάνεται σε ολόκληρο το κατάστημα.