fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς ένας βιομηχανικός χώρος στο Τορίνο μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο σπίτι
INTERIORS

Δείτε πώς ένας βιομηχανικός χώρος στο Τορίνο μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο σπίτι

Το όνομα του είναι Loft M50


Σε μια ευχάριστη αυλή στο κέντρο της πόλης του Τορίνο, το Loft M50 είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της μετατροπής ενός και μόνο τμήματος ενός κτιρίου που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φανοποιείο. Για να αποκτήσει έναν πιο φαρδύ και άνετο χώρο, αφαιρέθηκε ο τοίχος που χώριζε τους δύο στενούς και μακρόστενους επιμέρους.   

Μάλιστα, για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού εξωτερικού χώρου, έχει εξαλειφθεί ένα τμήμα της οροφής. Αυτό το φωτεινό σημείο, το οποίο αυξάνει περαιτέρω τη φωτεινότητα του γύρω περιβάλλοντος, οριοθετείται στις δύο πλευρές από μεγάλα συρόμενα παράθυρα που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού.

2-XUU6n.jpg

Για να επωφεληθεί από το ύψος του χώρου, η αρχιτέκτονας του έργου Paola Mare, κατασκεύασε τρεις σοφίτες με μεταλλική κατασκευή που «ντύθηκαν» με ξύλο: η μία από αυτές στεγάζει το υπνοδωμάτιο με εμφανή μια μπανιέρα κι ένα μικρό μπάνιο, ενώ οι άλλες δύο αποτελούν δωμάτια χαλάρωσης ή σημείο φιλοξενίας για τους επισκέπτες.

Στον μεγάλο ανοιχτό χώρο που φιλοξενεί το σαλόνι και την τραπεζαρία, οι σκάλες που οδηγούν στους ημιώροφους είναι στην ουσία μια μεταλλική κατασκευή που χαρακτηρίζεται από διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Σκοπός τους; Να απαλύνουν μια συμμετρία που θα έδινε στο εσωτερικό μια πιο αυστηρή εικόνα.

1-zLZbG.jpg

Στο ελεύθερο κάτω μέρος από τους ημιώροφους συναντά κανείς το εντυπωσιακό dressing room, ενώ η είσοδος του σπιτιού είναι μοναδικά διακοσμημένη με μία λευκή ταπετσαρία. Ας σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως το κυρίως μπάνιο και το γραφείο διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο και αποτελούν διαφορετικά μέρη της κατοικίας.

Ως σύγχρονη νέα προσθήκη δημιουργήθηκε ένα συρόμενο πάνελ με ξύλινα πηχάκια, το οποίο καταφέρνει να χωρίζει το καθιστικό από το υπόλοιπο σπίτι, ενώ παράλληλα, τα σταθερά έπιπλα και η κουζίνα που βρίσκονται στο ισόγειο ξεχωρίζουν για το μινιμαλιστικό και μοντέρνο design τους σε μια κατοικία που αποτελεί πραγματικά παράδειγμα ενός νεωτεριστικού εσωτερικού. 

3-xqxJu.jpg

Γενικά, στο interior design επικρατεί το λευκό χρώμα, που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις λεπτομέρειες από μαύρο σίδερο και «θερμαίνει» από στοιχεία κόντρα πλακέ σημύδας. Ο εντυπωσιακός καναπές Bend της B&B σε ασπρόμαυρη απόχρωση κυριαρχεί στον χώρο και δικαιωματικά «καταλαμβάνει» το καθιστικό, ενισχύοντας τον έντονο χαρακτήρα του όπως και τις μοντέρνες διακοσμητικές πινελιές που βρίσκονται παντού. Τέλος, ο φωτισμός έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ανάλογα με την περίσταση, αλλά και τη λειτουργικότητας που επιβάλλει κάθε στιγμή στην κατοικία.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!