fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς μεταμορφώθηκε το δημοφιλές Super Paradise στη Μύκονο
INTERIORS

Δείτε πώς μεταμορφώθηκε το δημοφιλές Super Paradise στη Μύκονο

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Οmniview Design του Δημήτρη Τσίγκου


Η Omniview design έχει αναλάβει το έργο ανασχεδιασμού και ανανέωσης του παραλιακού κλαμπ Super Paradise στη Μύκονο, ενός καλοκαιρινού προορισμού που ενσωματώνεται άψογα με το γύρω τοπίο της παραλίας. Ως το πρώτο beach bar στη Μύκονο, διαθέτει ιστορική σημασία κι έχει πλούσια παράδοση να «αγκαλιάζει» διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Αυτό παραμένει στον πυρήνα της ταυτότητας του συλλόγου και συνεχίζει να διαμορφώνει την ατμόσφαιρά του.

cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-2.jpg

Το όραμα των ιδιοκτητών για το κλαμπ ήταν να συνδυάσει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αρχιτεκτονική με άποψη και χαλαρή vintage ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την αρχική του ατμόσφαιρα όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1971. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε προσεκτικά το φυσικό στοιχεία όπως η πέτρα και το ξύλο, που συμβάλλουν σε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης που ευθυγραμμίζεται με τη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική.

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει εσοχές και κόγχες σκαλισμένες στους τοίχους, αντλώντας έμπνευση από παραδοσιακά κυκλαδίτικα μοτίβα που συναντιούνται στους εσωτερικούς χώρους.
cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-1.jpg

Υμνώντας τους κυκλαδίτικους εσωτερικούς χώρους, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός θέτει ως στόχο να δημιουργήσει μια αρμονική συγχώνευση ξηράς και θάλασσας, με αποτέλεσμα έναν χώρο ενιαίο και συνεκτικό. Επιπλέον, η ενσωμάτωση γρανιτικών πετρωμάτων προσθέτει μια ξεχωριστή πινελιά στη συνολική αισθητική του κλαμπ. Συνδυάζοντας μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία με μια νοσταλγική νότα στο παρελθόν του, το Super Paradise Beach Club στη Μύκονο προσφέρει ένα μοναδικό και φιλόξενο περιβάλλον για τους επισκέπτες να απολαύσουν την εμπειρία της παραλίας ενώ βυθίζονται στην πλούσια ιστορία και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του κλαμπ.

cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-3.jpg
cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-4.jpg

Το Super Paradise έχει καθιερωθεί ως ένας τόπος μεταμοντέρνας φιλοξενίας κάτι που αντιπροσωπεύει τις ελληνικές συνήθειες. Η ομάδα σχεδιασμού της Omniview πραγματοποίησε μια ενδελεχή εξέταση κάθε στοιχείου, προσεγγίζοντας τη τέχνη με μια νέα οπτική στα παραδοσιακά μοτίβα. Η είσοδος, εμπνευσμένη από την αισθητική των θόλων, προβάλλει καινοτόμες γεωμετρικές συνθέσεις που συνδυάζουν έξυπνα πρωτεύουσες και αφαιρετικές μορφές.

cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-1.jpg

Εν τω μεταξύ, η ενσωμάτωση μικρών εσοχών στους τοίχους αντλεί έμπνευση από ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο interior μοτίβο, δημιουργικά προσαρμοσμένο για να εξυπηρετεί λειτουργικούς σκοπούς, όπως η αποθήκευση ποτών κατά μήκος του τοίχου του μπαρ και η προβολή αγγειοπλαστικής τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες. Η παιχνιδιάρικη εξερεύνηση της αποδόμησης και της ανακατασκευής τόξων επεκτείνεται στα μοτίβα της πέργκολας και στην κάτοψη, όπως το περίγραμμα του μπαρ, τα περάσματα και το stand του DJ.

Φωτογραφίες: Yiorgos Kordakis | @yiorgoskordakis

Πηγή: designboom