fbpixel

Search icon
Search
Dior x Venetian Heritage Foundation: Ένα ατμοσφαιρικό dinner με καλό σκοπό που ένωσε τον πολιτισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας
PEOPLE & MOMENTS

Dior x Venetian Heritage Foundation: Ένα ατμοσφαιρικό dinner με καλό σκοπό που ένωσε τον πολιτισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας

Στην καρδιά του Arsenale Vecchio


Μαζί με το Ίδρυμα Venetian Heritage, ο οίκος Dior διοργάνωσε μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά στις 20 Απριλίου στην καρδιά του Arsenale Vecchio. Με τίτλο "Naumachia", το θέμα του χορού ήταν τα naumachia, οι θεαματικές υδάτινες αναπαραστάσεις ναυμαχιών που ξεκίνησαν από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και ήταν δημοφιλείς στις ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές τον 17ο και 18ο αιώνα. 

Αυτό το πρωτοφανές event γιορτάζει την αιώνια γοητεία του Dior για την τέχνη και την επιθυμία του θρυλικού fashion brand να προωθήσει τον πολιτισμό και τις πολλές πτυχές της δημιουργικότητας. Η εξαιρετική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την 60ή Biennale της Βενετίας, είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας, ιδίως για την αποκατάσταση της Porta Magna στο Arsenale και την ανακαίνιση του μουσείου Ca' d'Oro.

22-2-shZSY.jpg


Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Venetian Heritage και ο Dior αναζήτησαν τους ιστορικούς διαλόγους μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας και διαμόρφωσαν ένα νέο σχέδιο ένωσης μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό την εφευρετικότητα και τη αλληλεγγύη. Μαζί με το Ίδρυμα Βενετσιάνικης Κληρονομιάς, ο Dior διοργάνωσε μια μοναδική φιλανθρωπική βραδιά στις 20 Απριλίου 2024, στην καρδιά του Arsenale Vecchio.

Ένας άνευ προηγουμένου εορτασμός της αιώνιας γοητείας του Dior για την τέχνη και της διαρκούς επιθυμίας του οίκου να αφήσει τον πολιτισμό και τις πολλές πτυχές της δημιουργικότητας να λάμψουν. «Τα Naumachia ήταν θεαματικές υδάτινες αναπαραστάσεις ναυμαχιών, που προέρχονταν από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τις οποίες απολάμβαναν οι ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές τον 17ο και 18ο αιώνα», εξήγησε ο Toto Bergamo Rossi, διευθυντής κι εγκέφαλος του VHF. «Θεωρήσαμε ότι είναι το κατάλληλο θέμα για τον χώρο, καθώς παραπέμπει στον αιώνιο δεσμό της Βενετίας με το νερό και τη θάλασσα». 

22-1-pWIFl.jpg


Σκάφη σε σχήμα γόνδολας με κωπηλάτες με παραδοσιακές φορεσιές υποδέχθηκαν τους επισκέπτες στην αποβάθρα του Arsenale Vecchio, δανεισμένα από τη Regata Storica, την ιστορική ρεγκάτα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου αναπαριστώντας το Sposalizio col Mare (τον Γάμο της Θάλασσας) της Βενετίας. «Η Βενετία φημιζόταν για τις πλούσιες γιορτές της», εξήγησε ο Bergamo Rossi. «Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, εφήμερες αρχιτεκτονικές κατασκευάστηκαν ως αφιερώματα για να καλωσορίσουν βασιλείς, πλούσιους εμπόρους και καλλιτέχνες που επισκέπτονταν την πόλη. Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτή την εορταστική παράδοση».

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε σε έναν εντυπωσιακό χώρο, ο οποίος είχε διαμορφωθεί με μια εκπληκτική διακόσμηση από την Cordélia de Castellane, την καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison. Οι καλεσμένοι θαύμασαν τα υπέροχα τραπέζια που είχαν την υπογραφή της, όπου στο κέντρο τους ήταν διακοσμημένα με ξεχωριστές συνθέσεις λουλουδιών. «Ο Monsieur Dior ήταν μανιώδης λάτρης των λουλουδιών, τα οποία επηρέασαν κατά πολύ τη δημιουργικότητά του - από τις χρωματικές παλέτες μέχρι τα σχέδια και το σχήμα των φορεμάτων του, γι' αυτό και δε θα μπορούσα να μην αποτυπώσω την μεγαλύτερη αγάπη του», δήλωσε η de Castellane. 

22-hftH5.jpg


Oι τοίχοι ήταν «ντυμένοι» με πλούσιο βελούδο, τα βάζα και οι πολυέλαιοι από χρυσό γυαλί Murano απέπνεαν μια μαγική, ατμοσφαιρική ακτινοβολία, οι Βενετσιάνοι τεχνίτες δημιούργησαν ξύλινες μινιατούρες των ορόσημων της πόλης, όπως η γέφυρα Ριάλτο, το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου και μικροσκοπικές γόνδολες, που ήταν διάσπαρτες στα τραπέζια ανάμεσα σε μπουκέτα λουλουδιών- τα τραπεζομάντιλα ήταν τυπωμένα με μοτίβα Arlequin. «Το να δουλεύεις πάνω στη διακόσμηση των τραπεζιών είναι σαν να λες μια ιστορία, ή να γράφεις ένα ερωτικό γράμμα, ή να ονειρεύεσαι ένα φανταστικό ταξίδι», εξήγησε η de Castellane.

Δείτε το βίντεο: 

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τους καλεσμένους!