fbpixel

Search icon
Search
Dining in Greek spirit: Τι αλλάζει στον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη
MAGAZINE

Dining in Greek spirit: Τι αλλάζει στον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη

Αλλαγές, μετακινήσεις και νέες προσθήκες που χρειάζεται να γνωρίζετε!


Τα πιο γευστικά νέα από τον κόσμο της γαστρονομίας και τα must-haves για τους λάτρεις ενός εκλεπτυσμένου lifestyle. Όλες οι μετακινήσεις των Ελλήνων σεφ αλλά και τα εστιατορικά ελληνικά project που βγαίνουν εκτός συνόρων είναι εδώ.

Κυκλάδες

Χωρίς αμφιβολία, η επιστροφή του εμβληματικού Mavro στην εστιατορική σκηνή της Σαντορίνης σηματοδοτεί ένα grand retour υψηλών γαστρονομικών αξιώσεων. Με επικεφαλής τον ταλα-ντούχο Δημήτρη Κατριβέση, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του στο καλύτερο σημείο στο Ημεροβίγλι, μπροστά στο ηφαίστειο, με την ωραιότερη θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Στην Πάρο, ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Θάνος Φρέσκος είναι ο head chef του νέου εστιατορίου Parōn στο διεθνώς αναγνωρισμένο ξενοδοχείο Parilio στις Κολυμπήθρες. 

koskinas.jpeg
Περικλής Κοσκινάς

O ίδιος δίνει προτεραιότητα στην τοπικότητα, με μία ξεκάθαρη φιλοσοφία εστιασμένη σε τρεις βασικές πτυχές: μηδενική σπατάλη τροφίμων, βιωσιμότητα και ηθική στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μερικά ναυτικά μίλια μακριά, στο Rooster της Αντιπάρου, ο Περικλής Κοσκινάς ετοιμάζει τη resort εκδοχή της επιτυχημένης Cookoovaya. Πιστός στο “farm-to-table” concept, σχεδίασε ένα μενού που τιμά την εντοπιότητα, αφού όλα τα προϊόντα της κουζίνας του προέρχονται από τη φάρμα του ξενοδοχείου. Εντυπωσιακή είναι η πρεμιέρα για το Elexis, το εστιατόριο του Argini Hotel στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο εμβληματικός restaurateur Απόστολος Τραστέλης εμπιστεύεται τη διεύθυνση της κουζίνας στον ικανότατο Νίκο Σταμάτη, ο οποίος ενορχηστρώνει ένα μενού με προϊόντα της ελληνικής γης, διεθνών προδιαγραφών και υψηλής γαστρονομικής αξίας.

beef-tartare.jpg
Parilio, Πάρος

Aθήνα

Η πολυεθνική αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων Bagatelle -με 15 εστιατόρια σε κοσμοπολίτικους προορισμούς- μεγαλώνει τη δράση της με το άνοιγμα ενός νέου spot στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στην Astir Marina. Με την επένδυση να ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ, στα πρότυπα των beach clubs στο St. Barts, το Saint-Tropez και τη Μύκονο, η νέα πολυαναμενόμενη άφιξη θα εντυπωσιάσει. Ως αυθεντία στην τέχνη της αρτοποιίας, το νέο Ergon Bake House στην Αθήνα στηρίζεται στη γοητεία της ξεχωριστής ταυτότητας των γεύσεών του. Κάθε στιγμή εκεί είναι μια πρόσκληση για να απολαύσετε την περίπλοκη αφοσίωση και την αριστοτεχνική δεξιοτεχνία που διαποτίζει κάθε πτυχή της εμπειρίας του.

eagles-resort-tsiotinis-alexandros.jpg
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Χαλκιδική

«Από την πρώτη επίσκεψη ένιωσα πως εδώ θα κάνω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ», λέει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης που ανέλαβε την κουζίνα στο ιστορικό εστιατόριο Kamares του Eagles Palace στη Χαλκιδική, το οποίο μόλις γιόρτασε τα 50 χρόνια παρουσίας του. Στο μενού του Τσιοτίνη πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα προϊόντα που προμηθεύεται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και από ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort.

nammos-duabi-world-restaurant-02-mediterranean-cuisine.jpg
Nammos, Κάννες

Εκτός Συνόρων

Τις signature γαλάζιες ομπρέλες του ξεδιπλώνει το Nammos στις Κάννες με την επιθυμία να αναβιώσει τη μεθυστική αύρα της περιοχής τη δεκαετία του 1960. Συγκεντρώνοντας τη θρυλική κληρονομιά του Palm Beach και το ζωηρό πνεύμα της Μυκόνου, είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια εμπειρία που θα «ταράξει τα νερά» της Κυανής Ακτής. Με ένα τριήμερο grand opening ετοιμάζεται να ανοίξει το Scorpios Bodrum τον Ιούνιο. Ένας μοναδικός προορισμός στην Αλικαρνασσό, με 12 bungalows, που συγκεντρώνει την παγκόσμια δημιουργική κοινότητα, προσφέροντας συναρπαστικές μουσικές και υψηλή γαστρονομία.

Κεντρική φωτογραφία: Mavro Restaurant, Σαντορίνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024