fbpixel

Search icon
Search
Different mindset: Τα καλύτερα Ελληνικά podcasts με θέμα την αυτοβελτίωση
WELLNESS

Different mindset: Τα καλύτερα Ελληνικά podcasts με θέμα την αυτοβελτίωση

Αλλάξτε την καθημερινότητά σας μέσα από ενδιαφέρουσες προτάσεις ακουσμάτων


Είναι αλήθεια πως τα podcasts ίσως να μην είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Τις μέρες του εγκλεισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα χόμπι συντροφικότητας. Ο πιο εύκολος τρόπος να τα περιγράψει κανείς είναι να τα παρομοιάσει με το ραδιόφωνο, με τη διαφορά ότι οι εκπομπές αυτές είναι μαγνητοφωνημένες. Αποτελούν έναν δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο να περάσετε την ώρα σας, καθώς αγγίζουν θεματικές που αφορούν σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής. Μπορείτε να ανακαλύψετε ό,τι αναζητάτε, ακόμη και πιο εξειδικευμένη θεματολογία. Ποικίλες συζητήσεις, εξειδικευμένες ομιλίες, ανάλαφρο και διασκεδαστικό περιεχόμενο και φυσικά, θέματα ψυχολογίας και αυτοανάπτυξης.

Τα self-help podcasts είναι ένα είδος αυτοβοήθειας κι ένας πιο παραγωγικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας, ακόμη και όταν είστε ήδη απασχολούμενοι. Υπάρχουν podcasts τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε θέματα όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη, η ελλιπής αυτοεκτίμηση. Σκεφτείτε το σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας, σαν έναν σύμβολο ζωής ή σαν ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Μπορούν να ευνοήσουν τη ζωή σας προς το καλύτερο, είναι εύηχα και σίγουρα αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία.

Πάμε να δούμε τα παρακάτω podcasts τα οποία θα βρείτε διαθέσιμα στο Spotify.

Ζήσε με αρμονία

1-sbUSx.png

Αυτό το podcast είναι hosted από τη ψυχοθεραπεύτρια Νταίζη Μανιατοπούλου. Είναι μια σειρά επεισοδίων αυτοβοήθειας, η οποία μοιράζετε συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν στην προσωπική σας εξέλιξη και το θάρρος σας. Σκοπός των επεισοδίων είναι να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να χτίσετε συνειδητά τη ζωή σας και να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας.

    Καλύτερα γίνεται

    2-zEl6E.jpg

    Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου είναι life coach και μαζί με αυτή την εκπομπή, θα την βρείτε και στο Youtube. H αποστολή της είναι αφυπνίσει, να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να υποστηρίξει κάθε Έλληνα να απελευθερώσει τον εσωτερικό του μεγαλείο και να διεκδικήσει ότι ονειρεύεται. Είναι από τις πιο δημοφιλής σειρά επεισοδίων προσωπικής ανάπτυξης.

      Τροφή για σκέψη

      3-hnogJ.png

      Ένα από τα πρώτα podcast στην Ελλάδα από τον Μάξιμο Αλαμάνη και τον George Headstone. Έχει πυρήνα την προσωπική ανάπτυξη, τις σχέσεις το μυαλό, τον άνθρωπο και τις καθημερινές δυσκολίες που περνάμε. Σε αυτή την εκπομπή θα εκπαιδευτείτε πως να κερδίζετε αυτά που αξίζετε στη ζωή και να πως να είστε μόνιμα χαρούμενοι με αυτά που έχετε ήδη.

        Faith it till you make it

        4-Fodva.jpg

        Αυτή η εκπομπή θα σας οδηγήσει στην αφύπνιση του εσωτερικού σας κόσμου και θα σας μάθει να καλύπτετε πως να αλλάξετε πράγματα στον εαυτό σας και έπειτα τον κόσμο. Θα σας μάθει πως να φέρεται όλο και πιο κοντά σε εσάς τους στόχους σας. Μια σειρά που ενισχύει το self-esteem και τη προσωπική σας εξέλιξη και την επίτευξη όλων όσων έχετε ονειρευτεί.

          Αξίζω τα καλύτερα

          5-TZp8G.jpg

          Τα συγκεκριμένα επεισόδια μοιάζουν με ψυχανάλυση και life couching. Βήμα βήμα, ακούγοντάς τα, θα ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που ενδεχόμενος να μην έχετε βρει ακόμη. Θα χτίσετε την αυτοεκτίμηση σας και θα μάθετε να διαχειρίζεται καταστάσεις που σας δυσκόλευα. Στόχος του είναι να σας στρέψει στην επίτευξη όλων των στόχων σας και τη βελτίωση της ψυχικής ηρεμίας και της ελευθέριας.

            Greecast

            6-zKRk6.jpg

            Το podcast που θα σας κάνει να αυξήσετε τη δημιουργικότητα σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Θα σας μάθει πως να σκέφτεστε «έξω από το κουτοί» και να βλέπετε άλλη οπτική γωνιά των πραγμάτων. Χαλαρό, ανάλαφρο, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας σας.

              Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκπομπές και το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετά πράγματα θα αλλάξουν μέσα σας. Αν ο προορισμός σας είναι η αυτoβελτίωση, σίγουρα αυτά τα podcasts θα σας φανούν χρήσιμα στο να εξελίξετε πτυχές του χαρακτήρα σας, την αυτοεκτίμηση σας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική σας πορεία.