fbpixel

Search icon
Search
Diet Restart: 10 εύκολα tips για να θωρακίσετε φυσικά τον οργανισμό σας αυτήν την περίοδο
MAGAZINE

Diet Restart: 10 εύκολα tips για να θωρακίσετε φυσικά τον οργανισμό σας αυτήν την περίοδο

Οι τροφές & οι συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής


Ακολουθήστε τα 10 tips που σας προτείνω, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας!

1. Βάλτε στην καθημερινότητά σας τροφές που έχουν βιταμίνη C και βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού, όπως:

• 1 χυμό πορτοκάλι-ρόδι με το πρωινό σας,

• 2-3 μανταρίνια συνδυασμένα με καρύδια ως snack,

• κόκκινες πιπεριές και πολύ λεμόνι στη σαλάτα σας,

• 1-2 ακτινίδια το απόγευμα.

2. Αγαπήστε το σκόρδο και προσθέστε το παντού! 

Το σκόρδο χρησιμοποιείται σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Αλλά και στη μεσογειακή διατροφή πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής, όπως, για παράδειγμα, σ‘ ένα πιάτο ζυμαρικά ολικής άλεσης με λαχανικά, που αποτελεί τον τέλειο γευστικό καμβά. Προστατεύει τις αρτηρίες και συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού από ιώσεις, χάρη στα θειούχα συστατικά του, όπως η αλισίνη.

3. Η πιπερόριζα, το γνωστό σε όλους ginger, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην πρόληψη των ιώσεων. 

Χρησιμοποιήστε το ωμό στη σαλάτα, αν σας αρέσει η γεύση του, στο φαγητό ή προσθέστε το στον χυμό -καρότο, μήλο, πορτοκάλι και ginger!

magazine.jpg

4. Να τρώτε συχνά τροφές με ψευδάργυρο, που είναι σημαντικός για την παραγωγή και τη λειτουργία των ανοσοποιητικών κυττάρων. 

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στο σώμα προκαλούν εξασθένιση του οργανισμού! Υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στα θαλασσινά -κυρίως στο καβούρι και τα στρείδια-, αλλά και στα ψάρια, το αβγό, το μοσχάρι και τον κολοκυθόσπορο.

5. Να έχετε καθημερινά στο διαιτολόγιό σας μία τροφή με προβιοτικά, όπως κεφίρ, αριάνι, ζωντανό γιαούρτι.

Η σημασία τους στην αύξηση της άμυνας γίνεται άμεσα κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι το 70% του αμυντικού μας συστήματος εδρεύει στον γαστρεντερικό σωλήνα.

6. Η ζάχαρη είναι εχθρός του ανοσοποιητικού! 

Άλλος ένας λόγος για να την αποφεύγετε όσο γίνεται περισσότερο, καθώς όσο ανεβαίνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, τόσο εξασθενεί η άμυνά σας. Όλες οι μορφές επεξεργασμένης ζάχαρης έχουν αυτήν την ιδιότητα, γι’ αυτό θα πρέπει η διατροφή σας να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερες ποσότητες γλυκών, μπισκότων, αναψυκτικών.

7. Φροντίστε να κοιμάστε καλά

Ιδιαίτερα τις ημέρες που νιώθετε αδύναμοι και πιο ευάλωτοι σε ιώσεις. Ο σωστός ύπνος μπορεί να κάνει θαύματα στην τόνωση του ανοσοποιητικού.

magazine-2.jpg

8. Πείτε «ναι» στην πρόπολη. 

Οι εκπληκτικές της ιδιότητες, αν και γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια, μελετήθηκαν διεξοδικά την τελευταία 20ετία. Βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και συνιστάται για τον βήχα, τον πονόλαιμο και το συνάχι.

9. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. 

Εχθροί του ανοσοποιητικού είναι η παχυσαρκία, αλλά και ο υποσιτισμός! Βρείτε μια διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και υιοθετήστε την ως τρόπο ζωής. Στο site μου www.thessaloniki-diaitologoi.gr δείτε πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

10. Η εχινάκεια είναι άλλο ένα συστατικό της φύσης, σύμμαχός σας απέναντι στις ασθένειες. 

Πληθώρα μελετών καταλήγουν στο ότι το συγκεκριμένο φυτό έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, λειτουργεί κατά της καταρροής και συμβάλλει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού, χάρη στην εχινακοσίδη που περιέχει. Πάρτε το σε συμπλήρωμα, συνδυασμένο με βιταμίνη C και ψευδάργυρο, αφού συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

magazine-3.jpg
Ειρήνη Πασχαλέρη

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020