fbpixel

Search icon
Search
Διαβάζοντας τα βιβλία που προτείνει η Reese Witherspoon
ARTS & CULTURE

Διαβάζοντας τα βιβλία που προτείνει η Reese Witherspoon

Εσείς ξέρατε τι είναι το Reese’s Book Club;


Η Reese Witherspoon είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία κατάφερε να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, συμμετέχοντας σε κάποιες πολύ δημοφιλείς ταινίες και σειρές, όπως το «Legally Blonde», το «Walk the Line», το «Water for Elephants» και τα πιο πρόσφατα «Big Little Lies» και «The Morning Show». Μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει μία χρυσή σφαίρα κι ένα βραβείο Oscar, ενώ το 2019 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Πρόσφατα, μάλιστα, άνοιξε τα φτερά της και στον επιχειρηματικό τομέα, διαγράφοντας μια εξίσου επιτυχημένη πορεία. 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2017, η Reese εκμεταλλευόμενη την άνθηση του διαδικτύου, αποφάσισε να μεταδώσει την αγάπη της για τα βιβλία, δημιουργώντας το δικό της ηλεκτρονικό αναγνωστικό club, που ακούει στο όνομα «Reese’s Book Club». Το «Reese’s Book Club», το οποίο λειτουργεί και σαν e-shop, διαθέτει λογαριασμούς τόσο στο Instagram, όσο και στο Facebook. 

Εξερευνώντας λοιπόν, το «Reese’s Book Club» σας παρουσιάζουμε μία λίστα με τα βιβλία που ξεχωρίζει και σας προτείνει η διάσημη ηθοποιός, και τα οποία θα σας κρατήσουν ιδανική συντροφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου!

The Guest List, της Lucy Foley

1-Rfs0x.jpg

Το βιβλίο The Guest List της Lucy Foley, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή πλέον στην Αμερική χάρη στο best seller της «The Hunting Party», αποτελεί μια τεράστια αναγνωστική επιτυχία. Η ιστορία έχει ως εξής: Μία πρόσκληση καλεί 13 ανθρώπους σε ένα νησί στις Ιρλανδικές ακτές, προκειμένου να παρευρεθούν στον γάμο της χρονιάς. Εκεί πολλοί παλιοί φίλοι θα ξανασυναντηθούν, ωστόσο αυτά τα φιλικά reunions δεν έχουν πάντοτε θετική έκβαση. Όλα κυλούν αρμονικά μέχρι τη στιγμή, που ένας από τους καλεσμένους θα βρεθεί νεκρός. Όλοι φαίνονται ένοχοι και κανείς δεν μπορεί να φύγει από το νησί μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σταδιακά τα μυστικά όλων των παρευρισκόμενων θα βγουν στην επιφάνεια. Ποιος έχει κίνητρο για να διαπράξει έναν φόνο;

Such a Fun Age, της Reid Kiley 

2-AIUZT.jpg

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία read list. Η Alix Chamberlain είναι μία γυναίκα, που καταφέρνει πάντοτε να παίρνει στη ζωή της αυτό που θέλει και αυτήn της την ικανότητα προσπαθεί να τη μεταλαμπαδεύσει και σε άλλες γυναίκες. Μία μέρα η Emira Tucker, η νεαρή έγχρωμη babysitter της Chamberlain, θα κατηγορηθεί από τον security ενός super market, ότι απήγαγε το παιδί της Chamberlain. Το γεγονός αυτό κάνει έξαλλη την Emira, ενώ παράλληλα την κάνει να αισθάνεται πολύ μεγάλη ντροπή. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, όταν κυκλοφορεί ένα βίντεο που παρουσιάζει την υποτιθέμενη απόπειρα απαγωγής. Τότε η Chamberlain αποφασίζει να επέμβει προκειμένου να βοηθήσει την Emira, η οποία είναι εντελώς αβοήθητη και χωρίς οικονομική στήριξη. Στο κοινό τους αυτό ταξίδι και οι δυο θα ξαναγνωρίσουν από την αρχή του εαυτούς τους, αμφισβητώντας όλες τις βαθιά ριζωμένες απόψεις και αξίες τους.

Whisper Network, της Chandler Baker

3-8Aksm.jpg

Η Sloan, η Ardie, η Grace και η Rosalita είναι τέσσερις γυναίκες που δουλεύουν στην ίδια εταιρία για πολλά χρόνια. Μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός ισχυρού προσώπου της επιχείρησής τους, το αφεντικό τους ο Ames είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα αναλάβει τη θέση του εκλιπόντος και κατά συνέπεια θα μπορεί πλέον να ελέγχει ολόκληρη την εταιρία. Όλα αυτά τα χρόνια οι τέσσερις γυναίκες είχαν αναπτύξει σχέσεις με τον Ames για τον οποίο υπήρχε η φήμη, ότι συμπεριφερόταν απρεπώς στις γυναίκες συναδέλφους του. Καμία δεν είχε μέχρι σήμερα το θάρρος να μιλήσει. Ωστόσο όλα αυτά θα ανατραπούν, καθώς όπως αλλάζουν οι εποχές έτσι αλλάζουν και οι άνθρωποι. Από πολλούς το συγκεκριμένο βιβλίο έχει χαρακτηριστεί ως ένα θρίλερ, που συμβαδίζει με την εποχή του κινήματος «Me Too» και καλό είναι να εντάξετε στη λίστα σας για αυτόν τον μήνα.

The Henna Artist, της Alka Joshi

4-UvkZQ.jpg

Μεταφερόμαστε στην Jaipur του 1950, τότε που η δεκαεφτάχρονη τότε Lakshmi βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν κακοποιητικό γάμο, ο οποίος της έχει στερήσει κάθε ελευθερία και ξεγνοιασιά. Όταν καταφέρνει εν τέλει να ξεφύγει από τον ασφυκτικό έγγαμο βίο, αναγκάζεται να ξεκινήσει τη ζωή της από το μηδέν χωρίς καμία οικονομική στήριξη. Ωστόσο, το ταλέντο της την οδηγεί στο να γίνει henna artist. Γρήγορα μετατρέπεται στην πιο επιτυχημένη henna artist της εποχής. Όλη αυτή η φήμη και η δόξα, όπως είναι αναμενόμενο, της εξασφαλίζουν μία πολύ μεγάλη οικονομική άνεση αλλά και την είσοδό της στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Θα καταφέρει όμως να κρατήσει κρυφό το σκοτεινό και δυσάρεστο παρελθόν της; Ένα ανάγνωσμα το οποίο θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία σελίδα.

The Jetsetters, της Amanda Eyre Ward

5-1Appv.jpg

Ένα βιβλίο ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού συνδυάζει την summer διάθεση και τη χαλαρότητα με το σασπένς και οικογενειακά μυστικά που σιγά σιγά έρχονται στο προσκήνιο και ταράζουν τα ήρεμα νερά των διακοπών. Μια 70χρονη γυναίκα, η Charlotte Perkins, λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό «become a jetsetter». Ο σκοπός της πίσω από αυτήν την κίνηση είναι να καταφέρει να αναθερμάνει τις σχέσεις της με τα τρία της παιδιά, τα οποία δεν έχουν πλέον καμία σχέση ούτε με την ίδια αλλά ούτε και μεταξύ τους. Τα παιδιά της είναι η Lee, μία σχεδόν διάσημη ηθοποιός, ο Cord, ένας γοητευτικός καπιταλιστής, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει νύφη και η Regan, μία απεγνωσμένη και αγχωμένη μητέρα. Όταν η Charlotte θα κερδίσει την κρουαζιέρα στην Ευρώπη, η κάποτε αγαπημένη οικογένεια θα αναγκαστεί να περάσει δέκα ημέρες μέσα σε ένα πλοίο. Τα πράγματα στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα καθώς διάφορα λάθη και μυστικά του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια. Θα μπορέσουν άραγε τέσσερις αποκομμένοι ενήλικες να αφήσουν πίσω τους εγωισμούς τους, προκειμένου να ξαναγίνουν οικογένεια;