fbpixel

Search icon
Search
Διακοσμητικά καλοριφέρ: Πώς να τα επιλέξετε και να δώσετε stylish «αέρα» στην κατοικία σας
MAGAZINE

Διακοσμητικά καλοριφέρ: Πώς να τα επιλέξετε και να δώσετε stylish «αέρα» στην κατοικία σας

O Ανέστης Τσορτανίδης της Optimum Form μάς παρουσιάζει την ιδιαίτερη αξία των θερμαντικών σωμάτων


O Ανέστης Τσορτανίδης, αφού σπούδασε Marketing Management σε ιδιωτικό ΙΕΚ, ασχολήθηκε με τον χώρο της κατοικίας και της κατασκευής από το 1990, από τη θέση του αντιπροσώπου μιας μεγάλης εταιρίας στο χώρο των πλακιδίων και ειδών υγιεινής και στη συνέχεια, δημιουργώντας ο ίδιος μια επιχείρηση στον ίδιο κλάδο. Το 2009, ίδρυσε την Optimum Form, που ασχολείται με τη θέρμανση και ειδικότερα, τα διακοσμητικά σώματα καλοριφέρ και τα ενεργειακά συστήματα θέρμανσης.

Πώς ένα θερμαντικό σώμα μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερη αξία σ' έναν χώρο; 

H διάσταση ενός θερμαντικού σώματος παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στον χώρο, όσο και στην εικόνα του. Τα διακοσμητικά καλοριφέρ μας λόγω της μεγάλης ποικιλίας τους -σε διαστάσεις και χρώματα- έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Έτσι, μπορούμε να τα προσαρμόσουμε σε ποικίλα περιβάλλοντα και να είναι χρηστικά και λειτουργικά, αναδεικνύοντας την αισθητική τους.

optimum1.jpg

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των θερμαντικών σωμάτων σας και πώς τοποθετούνται σ' έναν περιβάλλον;

Η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους, η μεγάλη γκάμα σε χρώματα, σχεδιασμό και υλικά κατασκευής -χάλυβας, μαντέμι, αλουμίνιο- δίνουν τη δυνατότητα στον αρχιτέκτονα, τον διακοσμητή ή και τον ιδιώτη να μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Η τοποθέτηση ενός διακοσμητικού καλοριφέρ δεν είναι δύσκολη για έναν τεχνίτη που έχει κάνει μια σωστή προεργασία. Κάθε σώμα έχει οδηγίες τοποθέτησης κι έτσι ο ειδικός δεν έχει πάρα ν’ ακολουθήσει το σχεδιάγραμμα του εργοστασίου.

Δώστε μας βασικές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας κι ευελιξία, όσον αφορά στην τοποθέτηση και χρήση των σωμάτων; 

Για να εξοικονομήσουμε ενέργεια στον χώρο που θα τοποθετήσουμε τα σώματα πρέπει να προηγηθεί μια μηχανολογική μελέτη. Έτσι, θα διαπιστώσουμε τις απώλειες και θα μπορέσουμε να προτείνουμε τα καλοριφέρ που χρειάζεται κάθε χώρος. Οφείλω εδώ να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει μια εξωτερική θερμομόνωση και πόσο διαφοροποιεί τις ανάγκες για θέρμανση, αλλά και ψύξη.

optimum3.jpg

Πόσο σημαντικό έχει γίνει το design των χρηστικών αντικειμένων στη σύγχρονη κατοικία;

Το design παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε θέλουμε να είναι καλαίσθητα και να μας εκφράζουν. Τα διακοσμητικά καλοριφέρ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη σύγχρονη κατοικία και τις νέες κατασκευές. Η δυνατότητα που προσφέρει η Optimum Form, μέσα από την τεράστια ποικιλία της σε σχέδια, διαστάσεις και τιμές, φέρνει τα προϊόντα όλο και πιο κοντά στις επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου.

optimum2.jpg
Ανέστης Τσορτανίδης

About

Η Οptimum Form ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2009 και λειτουργεί σε έναν μοναδικό, minimal χώρο. Παρουσιάζει μια μεγάλη συλλογή από τους δημοφιλέστερους designers και ιταλικούς οίκους στα διακοσμητικά σώματα καλοριφέρ, καθώς και χρηστικά αντικείμενα σύγχρονου design. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τεχνικές εταιρίες, ξενοδοχεία αλλά και ιδιώτες, που αναζητούν ξεχωριστές λύσεις. Eξελίσσεται σύμφωνα με τις τάσεις του design, προσαρμόζοντας τη φιλοσοφία της και αναζητώντας διαρκώς νέα προϊόντα.

Info: Optimum Form13 χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, Εμπορικό κέντρο Eurotech, Θέρμη, Θεσσαλονίκη , τηλ: +30 2310 310115, +30 6976888304 , info@optimumform.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021