fbpixel

Search icon
Search
Detox After Easter: Ο οδηγός για την πλήρη υγιή αποτοξίνωση
WELLNESS

Detox After Easter: Ο οδηγός για την πλήρη υγιή αποτοξίνωση

Χαρίστε στον οργανισμό σας αυτό που αποζητάει


Το Πάσχα σημαίνει καλοπέραση. Για την ακρίβεια πολλή φαγητό και ποτό. Σίγουρα, το διατροφικό σας πρόγραμμα γέμισε με πολλές παρασπονδίες και αυτός ήταν ο σκοπός, να το ευχαριστηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε, για να επιστρέψετε μετά στη ρουτίνα πιο έτοιμοι.

Μετά το τέλος των γιορτών, οφείλουμε να δώσουμε την απαραίτητη «ανάσα» στον οργανισμό μας. Σε αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να εστιάσουμε μετά είναι σε μια σωστή αποτοξίνωση. Δεν έχει σημασία, εάν γενικά ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη διατροφή ή όχι, καθώς τα βήματα που την περιλαμβάνουν είναι για όλους. Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία μας βοηθάει να επανέλθουμε στην φυσική μας κατάσταση, πιο ανάλαφροι. Να αποβάλλουμε τις τοξίνες και φυσικά να μας γεμίσουμε με θρεπτικά συστατικά, επαναφέροντας την ενέργειά μας. Αυτή η μέθοδος, δεν λειτουργεί θετικά μόνο για το σώμα μας, αλλά βελτιώνει και τη ψυχολογία μας. Ο στόχος μας είναι να προσαρμοστούμε γρηγορότερα στην καθημερινότητα μετά εορτών.

Οι detox συνήθειες σας προσφέρουν ένα healthy lifestyle και μπορείτε να τις καθιερώσετε γενικά μες τη ρουτίνα σας. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ. Επομένως, μετά την ξεκούραση την περίοδο του Πάσχα, ας ξανά μπούμε σε πρόγραμμα και τον τελευταίο μήνα που απομένει, ας προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Ανακαλύψτε παρακάτω την κατευθυντήρια γραμμή για να πετύχετε τα θεαματικά αποτελέσματα μέσω της αποτοξίνωσης!

Εντάξτε το πράσινο τσάι

shutterstock-640184602.jpg

Αποχωριστείτε τα υπόλοιπα ροφήματα και δοκιμάστε το. Είναι από τις πιο υγιής μεθόδους για αποτοξίνωση, καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Δίνει ενέργεια, εξαφανίζει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα, «καίει» το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τι περιμένετε, λοιπόν;

Δοκιμάστε το διαλογισμό

shutterstock-1657474324.jpg

Παράλληλα με το σώμα, θα πρέπει να γυμνάζουμε και τον νου. Όσοι το έχουν εντάξει, διαπιστώνουν θεαματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, αλλά επίσης αισθάνονται πως έρχονται πιο κοντά και ουσιαστικά με τις ανάγκες του οργανισμού. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες και μέσω ίντερνετ, οι οποίοι μπορούν να σας καθοδηγήσουν.

Πίνετε άφθονο νερό

shutterstock-1667317567.jpg

Αναμφισβήτητα, ο σύμμαχός μας. Ένα παραπάνω, εάν καταναλώσατε αρκετό αλκοόλ και αναψυκτικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια, ώστε να ενυδατωθείτε πλήρως και να καλύψετε τα χαμένα ποσοστά. Ένα extra tip είναι να δοκιμάσετε και διάφορες μεταποιήσεις. Δηλαδή, μια πολύ γνωστή είναι το νερό με το λεμόνι, η οποία θεωρείται και η πιο αποτελεσματική για το detox. Θα βρείτε πολλές τέτοιες συνταγές και μπορείτε να επιλέξετε όποια σας αρέσει περισσότερο στη γεύση.

Καταναλώστε πολλά λαχανικά και φρούτα

shutterstock-1896422671.jpg

Δημιουργήστε πιάτα γεμάτα με χρώματα. Αυτές οι δύο κατηγορίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 4 μερίδες καθημερινά. Διαχωρίστε τα στο κάθε γεύμα, ώστε να εισπράξετε τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τις φυτικές ίνες, ώστε να συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μερικά από αυτά που μπορείτε να προσθέσετε είναι: τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα ντοματίνια, κόκκινες πιπεριές, τα χόρτα, το σπανάκια, τα μύρτιλλα, οι φράουλες κτλ.

Smoothie για πρωινό

shutterstock-1727549368.jpg

Συγκεκριμένο το green one. Αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, το οποίο ετοιμάζεται σε λιγότερο από δύο λεπτά και μπορείτε να το παίρνετε και μαζί σας. Φτιάχνεται με σπανάκι και εντάσσετε και τα αγαπημένα σας φρούτα. Μπορεί ο συνδυασμός να ην σας ακούγεται ο ιδεατός, αλλά θα σας δώσει απίστευτη ενέργεια για ώρες. Επιπλέον, θα σας ικανοποιήσει την αίσθηση της πείνας και δεν θα χρειαστεί να τσιμπολογάτε διάφορα συσκευασμένα snacks.

Προσθέστε στα γεύματα τα «καλά» λιπαρά

shutterstock-720810823.jpg

Προκειμένου να εξισορροπήσει η κακή με την καλή χοληστερόλη χρειάζεται να προσθέσουμε ορισμένα βασικά συστατικά. Καλό θα ήταν να μην φορτώνουμε τα πιάτα μας με περιττό φαγητό και τα ενδιάμεσα γεύματα να μην χαρακτηρίζονται από γλυκά. Κάντε λίγη υπομονή και πάντοτε με γνώμονα το μέτρο, συμπεριλάβετε το ταχίνι, τους ξηρούς καρπούς, όπως είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο. Σκοπός είναι να απέχετε από τα επεξεργασμένα προϊόντα, ειδικά όταν περιέχουν αρκετό αλάτι.

Αποφύγετε το κόκκινο κρέας

shutterstock-416042398.jpg

Λόγω του ότι το Πάσχα χαρακτηρίζεται για την ποικιλία κρεάτων, καλύτερα θα ήταν να επιλέξετε τις πρώτες ημέρες να τα αντικαταστήσετε με άλλα είδη. Μια ιδανική επιλογή θα ήταν τα ψάρια. Πλούσια οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Σε περίπτωση που δεν είστε λάτρεις, μια εξίσου καλή εναλλακτική λύση είναι το κοτόπουλο.

Μην αμελείτε τη γυμναστική

shutterstock-1909633498.jpg

Μετά το διάλειμμα λόγω ημερών, επιστροφή στη συνήθεια. Κι αν ακόμη δεν έχετε ξεκινήσει, είναι μια ευκαιρία να μην το αναβάλλετε άλλο. Η προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρουμε τη φυσική μας κατάσταση, να «ελαφρύνουμε», αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε την έντονη άσκηση. Μπορείτε να προτιμήσετε τη γιόγκα, η οποία είναι άκρως χαλαρωτική και θα νιώσετε από το πρώτο μάθημα μια ανακούφιση.