fbpixel

Search icon
Search
Designers of Dreams: Η φαντασμαγορική έκθεση στη Νέα Υόρκη που υμνεί την ιστορία του οίκου Dior
ARTS & CULTURE

Designers of Dreams: Η φαντασμαγορική έκθεση στη Νέα Υόρκη που υμνεί την ιστορία του οίκου Dior

Ένα λαμπερό event Brooklyn Museum για τα 75α γενέθλια του iconic fashion house


Βρισκόμαστε ακόμα σε μια εποχή που τα λαμπερά events δεν έχουν επανέλθει με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει κάποτε. Ωστόσο, ολοένα και περισσότερη αισιοδοξία δείχνει να υπάρχει γύρω μας, μέσα από εκδηλώσεις που τιμούν πρόσωπα και γεγονότα ανά τα χρόνια. Έτσι, λοιπόν, ο εμβληματικός οίκος Dior γιορτάζει φέτος τα 75α γενέθλιά του με μια σειρά από λαμπερές εκθέσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Εξυμνώντας την ασυναγώνιστη ιστορία του θρυλικού fashion label, οι χώροι του Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη έχουν ήδη γεμίσει με iconic δημιουργίες του οίκου -σύγχρονες αλλά και παλαιότερες- και υποδέχονται εδώ και μερικά 24ωρα κάθε fashion lover από ολόκληρο τον κόσμο. Η έκθεση φέρει τον τίτλο "Christian Dior: Designer of Dreams" και ήδη έχει συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμο από το opening της, το οποίο θα πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου.

z49ykhyw.jpeg


Ένα μοναδικό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της μόδας θα ζήσουν όσοι θα βρεθούμε στους φανταστικούς χώρους του ιστορικού μουσείου. 75 ολόκληρα χρόνια μόδας, στιλ, πρωτοπορίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας, και μια πορεία που χαράσσει τον δικό της ξεχωριστό δρόμο, όπου οι κομψότητα και οι συνεχείς εξέλιξη βρίσκονται μονίμως στο επίκεντρο.

Να πούμε στο σημείο αυτό πως η έκθεση έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα στην πόλη Chengdu της Κίνας, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και θριαμβευτικά σχόλια, αντάξια αυτών στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι το 2017.

ofn3-oxa.jpeg


Όλες αυτές τις δεκαετίες, η έμφαση στη high-end αισθητική γίνεται ολοκάθαρη μέσα από κάθε συλλογή που παρουσιάζει το γαλλικό fashion house, με έμπνευση από την τέχνη και αλλά και την εξέλιξη στον χώρο της μόδας, αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα. Μέσα από συλλεκτικά εκθέματα, οι guests έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω στον χρόνο, στις «χρυσές» εποχές για τη μόδα, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τη σχεδιαστική ταυτότητα του οίκου, αλλά και για να κατανοήσουν για ακόμα μια φορά την αξιοθαύμαστη πορεία του μέσα στα χρόνια.

Το ταξίδι ξεκινάει με μια στάση στα πρώτα χρόνια και στις πρώτες δημιουργίες του Christian Dior. Πρώτη μεγάλη στάση γίνεται στις 12 Φεβρουαρίου του 1947, οπότε και ο ταλαντούχος σχεδιαστής έκανε την ανατροπή στον κόσμο της μόδας εισάγοντας το “New Look”, τις φαρδιές φούστες με τη στενή και θηλυκή μέση.

z-kmduaa.jpeg


Η αγάπη του Dior για τα λουλούδια ήταν ξεκάθαρη και μετουσιώθηκε σε απίστευτα φορέματα που έκαναν την ανατροπή και πήραν την ονομασία "Toulip", από το σχήμα της τουλίπας. Στην έκθεση υπάρχουν δεκάδες σχετικά εκθέματα, τα οποία μας γυρνούν στο χθες.

Παράλληλα, το σπουδαίο μουσείο, πέρα από τα μοναδικά εκθέματα, κοσμείται και με υπέροχο φωτισμό και φωτεινές επιγραφές, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπέροχες δημιουργίες. Όλα είναι τόσο προσεγμένα και μελετημένα και το όλο vibe γίνεται «ένα» με το DNA του οίκου, το απαράμιλλο chicness και την υψηλή ραπτική στις καλύτερες και πιο λαμπερές περιόδους της.

s-mnh4jq.jpeg


Πλέον, η Maria Grazia Chiuri συνεχίζει δυναμικά το σημαντικό έργο, δείχνοντας τεράστια προσήλωση σε όσα ορίζουν όλα όσα ήταν από πάντα ο γαλλικός οίκος. Τιμώντας τις κλασικές και πάντα αγαπημένες γραμμές για όλες τις γυναίκες αλλά με γνώμονα την εξέλιξη και την καινοτομία, δε σταματά να μας εκπλήσσει και να γεμίζει τα ράφια των boutique με iconic, χαρακτηριστικές δημιουργίες.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 22 Φεβρουαρίου του 2022.