fbpixel

Search icon
Search
Design news: To νέο coffee table του Saint Laurent αντλεί έμπνευση από τη surf life
DESIGN NEWS

Design news: To νέο coffee table του Saint Laurent αντλεί έμπνευση από τη surf life

Τα ολοκαίνουρια καταστήματα και pop up stores που έχουν ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους


Νέες boutiques ανοίγουν τις πόρτες τους στους πιο fashionable δρόμους ανά τον κόσμο, έτοιμες να υποδεχθούν κάθε λάτρη του είδους. Σημαντικές ανακαινίσεις αλλά και brand new stores που πρόκειται να γίνουν ορόσημα μέσα στα επόμενα χρόνια, αποτίνουν φόρο τιμής στην απαράμιλλη κομψότητα και το high-end design, γι' αυτό και αξίζει να τις εξερευνήσουμε. Plus, μεγάλα ονόματα της μόδας και της αρχιτεκτονικής παρουσιάζουν τα ολοκαίνουρια design concepts τους, που έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Step inside...

Άνοιξε στη Μαδρίτη το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στον κόσμο

befunky-collage32.jpg

Στην έδρα την Ισπανία, και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη (79 Paseo de la Castellana), άνοιξε το μεγαλύτερο Zara στον κόσμο, το οποίο αποτελεί κάτι παραπάνω από fast fashion store. Σε 7.700 τετραγωνικά μέτρα, το design του καταστήματος έχει προσεγγιστεί με έναν άκρως μινιμαλιστικό τρόπο, τόσο εσωτερικά όσο κι εξωτερικά. Θυμίζει περισσότερο μια μοντέρνα γκαλερί, όπου οι Zara collections έχουν την τιμητική τους, χαρίζοντας χρώμα σε ένα περιβάλλον που σε ένα γενικότερο πλαίσιο απαρτίζεται από λευκό και άλλες ψυχρές αποχρώσεις. Επίσης, η Inditex αποκαλύπτει ότι το εμβληματικό κατάστημά της Zara θέτει ένα νέο πρότυπο στη βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας «μερικά από τα πιο προηγμένα περιβαλλοντικά οικολογικά αποδοτικά υλικά και πληροί τις προϋποθέσεις για τη σφραγίδα BREEAM, ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για βιώσιμη κατασκευή».

Η νέα pop up boutique της Balenciaga στο Λονδίνο ή αλλιώς ένας φούξια παράδεισος

befunky-collage32-jlomf.jpg

Για να γιορτάσει την επιτυχία και τη δημιουργικότητά του, ο οίκος Balenciaga δημιούργησε μια εμπειρία pop up καταστήματος που είναι μια οπτική μαγεία, με τα πάντα τα καλύπτονται από ροζ οικολογική γούνα. Στο επίκεντρο της boutique στο Λονδίνο (Mount Street) βρίσκονται οι τσάντες Le Cagole σε διαφορετικά χρώματα, υλικά και μεγέθη, και οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν μια τσάντα και να την προσαρμόσουν αποκλειστικά στα δικά τους γούστα. Η συγκεκριμένη pop up experience πρόκειται να είναι open για τους λάτρεις της μόδας σε πολλά καταστήματα Balenciaga σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μέχρι στιγμής έχουμε θαυμάσει αυτό του Λονδίνου, το οποίο θα είναι ανοιχτό έως τις 8 Μαΐου.

Ο Saint Laurent παρουσιάζει ένα coffee table εμπνευσμένο από longboard

befunky-collage32-ZKARC.jpg

Η εταιρία επίπλων Hervet Manufacturier ενώνει τις δυνάμεις της με τον οίκο Saint Laurent για τη δημιουργία της συλλογής Saint Laurent Rive Droite, που συνδυάζει μια σειρά από longboards κι ένα coffee table εμπνευσμένο από longboard σε δύο μεγέθη. Το διάσημο furniture brand ξεχωρίζει στον χώρο του design για τα μοναδικά ξυλόγλυπτα items του, ενώ αντλεί έμπνευση από περασμένο αιώνες, γεγονός που αποτυπώνεται και μέσω αυτής της συλλογής. Από την collection ξεχωρίζει το τραπέζι με μοτίβο ζέβρας και παραπέμπει σε σανίδα.

Το πρώτο Fendi Casa store άνοιξε τις πύλες του στο Μιλάνο

befunky-collage32-6QfdZ.jpg

Η Fendi Casa αποκάλυψε το big opening του πρώτου καταστήματός της στο Μιλάνο (Piazza della Scala). Το έργο ξεκίνησε για πρώτη φορά πέρυσι ως κοινοπραξία μεταξύ του πολυτελούς οίκου με έδρα τη Ρώμη και της Design Holding. Η τεράστια ναυαρχίδα που εγκαινιάζεται στο κτίριο ορόσημο του Μιλάνου στην Piazza della Scala γνωστοποιεί στον κόσμο ότι η Fendi είναι έτοιμη να γεφυρώσει τους «εμβληματικούς κώδικες και το DNA της» με αυτό το σχεδιαστικό της εγχείρημα. Η Fendi επέλεξε συγκεκριμένα το Μιλάνο για την πρώτη της ναυαρχίδα λόγω της διεθνούς φήμης της πόλης ως σημείο αναφοράς για την υψηλή μόδα και το design. Εκεί, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τις luxury συλλογές του οίκου που προορίζονται για ένα σπίτι βγαλμένο από παραμύθι!