fbpixel

Search icon
Search
Design News: H νέα σειρά της iconic σχεδιάστριας, Zandra Rhodes φέρνει τον μαξιμαλισμό στο σπίτι μας
DESIGN NEWS

Design News: H νέα σειρά της iconic σχεδιάστριας, Zandra Rhodes φέρνει τον μαξιμαλισμό στο σπίτι μας

Η KARISMATISK της ΙΚΕΑ αποτελεί μια ωδή στην αυτοέκφραση!


Αυτόν τον Οκτώβριο, η ΙΚΕΑ συνεργάζεται με την εμβληματική Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και υφασμάτων Zandra Rhodes και δίνει χρώμα και χαρακτήρα στο σπίτι σας, μέσα από ζωηρά και εκκεντρικά προϊόντα που θα σας κάνουν να νιώθετε ο εαυτός σας, κάθε στιγμή. Η νέα σειρά, KARISMATISK υπερασπίζεται την αυτοέκφραση και αποτελεί το απόλυτο κάλεσμα για μεταφέρουμε την προσωπικότητα μας στον προσωπικό μας χώρο μέσα από χρώματα, υφάσματα, μοτίβα και ενδιαφέροντα προϊόντα, τα οποία θα μπορείτε να ανακαλύψετε και να προμηθευτείτε αποκλειστικά online από το IKEA.gr.

Full of colours 

karismatisk-2-0.jpg

Η συλλεκτική σειρά "υπερασπίζεται" την ανάγκη μας να εκφράζουμε αυτό που πραγματικά είμαστε μέσα από το σπίτι μας. Η Zandra Rhodes, εμπνευσμένη από τολμηρά prints και μια φωτεινή παλέτα χρωμάτων, δημιουργεί items που εκπέμπουν χαρακτήρα και προάγουν την έκφραση. Με λαμπερά μοτίβα και ζωντανά χρώματα, τα μοναδικά αξεσουάρ διακόσμησης της σειράς φωνάζουν, όπως και η Rhodes, «είμαι εδώ»! Η KARISMATISK "αγκαλιάζει" την ενέργεια και τη γοητεία της iconic designer, προτρέποντάς μας να εκφραζόμαστε, να είμαστε τολμηροί, γενναίοι και περήφανοι για αυτό που είμαστε. Όπως λέει και η Rhodes, «να είστε ο εαυτός σας και οι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας».

The inspiration

karismatisk-1-0.jpg

Η σχεδιάστρια περιγράφει αυτή τη σειρά ως "λειτουργική αλλά ταυτόχρονα υπέροχη", ενώ συμπληρώνει ότι «θα είναι πολύ διασκεδαστικό να ζει κανείς με αυτές τις δημιουργίες στο σπίτι, καθώς αυτές θα ενισχύσουν την ίδια την εμπειρία της ζωής». Στα αντικείμενα πρωταγωνιστούν μαξιλάρια με έντονα prints και χαλιά με προσεγμένα κεντήματα, άκρως εκκεντρικά χρυσά και ιριδίζοντα «καπέλα» φωτιστικών, λειτουργικοί αλλά συνάμα καλαίσθητοι αποθηκευτικοί χώροι που δίνουν χρώμα στο χώρο σας, εντυπωσιακές βάσεις κεριών αλλά και μοναδικά βάζα. Από τη σειρά δεν θα μπορούσε να λείπει το σήμα κατατεθέν της Zandra, τα γυαλιστερά υφάσματα και τα φλοράλ ριχτάρια, στοιχεία που μπορούν να μεταμορφώσουν έναν απλό μονόχρωμο καναπέ σε «πρωταγωνιστή» του χώρου σας.

Τέλος, τη συλλογή «αγκαλιάζει» το σύμβολο της ΙΚΕΑ, η εμβληματική τσάντα FRAKTA, η οποία «μεταμορφώθηκε», αλλάζοντας χρώμα και σχέδιο, ώστε να ταιριάζει στον έντονο και ζωντανό χαρακτήρα της designer. Όλα τα items υπόσχονται στιγμές γεμάτες ενεργητικότητα και ζωντάνια μέσα στο σπίτι, με οδηγό την αυτοέκφραση και τον αυθορμητισμό.

Who is who: Zara Rhodes, A true icon

zandrarhodes.jpg

Δημοφιλής για τα ζωηρά χρώματα και τα εκκεντρικά μοτίβα της, η Zandra Rhodes είναι μια επαναστατική δύναμη στον χώρο της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας για πάνω από πέντε δεκαετίες. Ούσα απόφοιτη του Royal College of Art, ιδρύτρια του London’s Fashion and Textile Museum και έχοντας ντύσει μεγάλα ονόματα, όπως την Πριγκίπισσα της Ουαλίας Diana, και τον Freddie Mercury, η Zandra Rhodes συνεργάστηκε με την Paulin Machado, σχεδιάστρια της IΚΕΑ και μαζί δημιούργησαν την συλλεκτική συλλογή KARISMATISK, που διαθέτει ζωντανά χρώματα και τολμηρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Για την Machado, η KARISMATISK σημαίνει «κάτι που είναι οικείο και προσβάσιμο με μια χαρούμενη διάθεση» και συμπληρώνει ότι «πάντα σε ελκύουν άνθρωποι ή πράγματα με χάρισμα - το «χαρισματικό» είναι μια ωραία λέξη για να περιγράψεις κάποιον».

zandra-paulin-0.jpg
Zandra Rhodes με την Paulin Machado

Info: Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από 1η Οκτωβρίου αποκλειστικά online στο IKEA.gr.