fbpixel

Search icon
Search
Δείτε σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται μια βίλα εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη
INTERIORS

Δείτε σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται μια βίλα εμπνευσμένη από τη Σαντορίνη

Σχεδιασμένη από τους Pham Huu Son Architects


Οι Pham Huu Son Architects ολοκλήρωσαν το Santo by Sea, μια εξοχική κατοικία στο Βιετνάμ εμπνευσμένη από το όνειρο των ιδιοκτητών που αφορούσε στη δημιουργία ενός σπιτιού που θα παρέπεμπε στη Σαντορίνη. Μέσα στη γραφική φυσική ομορφιά του κόλπου Van Phong, η δομή διαμορφώνεται ως μια μινιμαλιστική ασβεστωμένη βίλα που συνδυάζει στοιχεία της παραδοσιακής ελληνικής νησιωτικής αρχιτεκτονικής και της σύγχρονης βιετναμέζικης γοητείας.

Η κατοικία βρίσκεται στην κεντρική περιοχή του Βιετνάμ, όπου ο κόλπος Van Phong απέχει περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της πόλης Nha Trang με το αυτοκίνητο προς τα βόρεια, με πολλές όμορφες παραλίες και εξαιρετικά μαγευτικά φυσικά τοπία.

santo-by-the-sea-house-pham-huu-son-architects-7-X3ceT.jpg


Το σπίτι αναπτύχθηκε με βάση την ιδέα της επιθυμίας του ιδιοκτήτη να έχει μια μεσογειακή αναβίωση και αρχιτεκτονική σαν αυτή της Σαντορίνης. Ωστόσο, η δυσκολία ήταν ότι οι πόρτες είναι πολύ μικρές και στενές καθώς και πώς να εξασφαλιστεί ένας νεωτερισμός στο σπίτι. Ξεκινώντας με αυτήν την ιδέα, το Santo by the Sea ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής νησιωτικής αρχιτεκτονικής, υιοθετώντας ένα ασβεστωμένο εξωτερικό σε πλήρη αρμονία με τη γύρω γαλάζια θάλασσα και τη χρυσή άμμο. 

Όλοι οι τοίχοι και οι οροφές παρουσιάζουν ένα φινίρισμα από τραχιά άμμο που τονίζει τον φυσικό χαρακτήρα της βίλας, διατηρώντας όμως την ανάλαφρη αισθητική της. Οι αρχιτέκτονες Pham Huu Son έχουν σχεδιάσει μεγάλες τοξωτές πόρτες και χοντρούς τοίχους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη γύρω θέα και να φέρουν φυσικό φως σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Η βίλα διαθέτει έναν κύριο χώρο στο ισόγειο και σημεία φιλοξενίας στον επάνω όροφο, που συνδέονται μ' εξωτερικές σκάλες για να εκμεταλλευτούν πλήρως τη φυσική ομορφιά. Επιπλέον, η ταράτσα προσφέρει απεριόριστη θέα, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

santo-by-the-sea-house-4-hkzfD.jpg


Μιας και η κατοικία βρίσκεται σε τοποθεσία με πολλά φρέσκα θαλασσινά, το σπίτι εκτός από τον χώρο της οικογενειακής κουζίνας στο ισόγειο διαθέτει και χώρο επεξεργασίας θαλασσινών (sushi bar) στον επάνω όροφο για να απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες μαζί με τους επισκέπτες.

Το μαγικό νησί είναι γνωστό ως το πιο ρομαντικό της Ελλάδας διαθέτοντας τιρκουάζ νερά, άσπρα σπίτια πάνω σε βράχους και όμορφες παραλίες, ενώ έχει συμπεριληφθεί στους 50 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ρομαντικές αποδράσεις.

Πριν λίγους μήνες, η Σαντορίνη συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα με τα 50 πιο Instagrammable μέρη του κόσμου αφού η γοητεία του νησιού, με τις μοναδικές αντιθέσεις δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα ταξιδιώτη. Οι άγριοι βράχοι με τα ασβεστωμένα σπίτια που στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο, τα μονοπάτια που οδηγούν σε μαγικές γωνιές και φυσικά το ηλιοβασίλεμα δημιουργούν έναν τόπο που οι αισθήσεις γεμίζουν στον υπερθετικό βαθμό. Αυτός είναι και ο λόγος που το νησί αποτελεί ονειρικό προορισμό και παράδειγμα προς μίμηση ανά τον κόσμο.

santo-by-the-sea-house-pham-huu-son-architects-10-LmMpq.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης αυτής κατοικίας!

Φωτογραφίες: Oki Hiroyuki | @oki.hiroyuki.47