fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς μια μικρή κατοικία του '60 στην Ιταλία μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο σκηνικό
INTERIORS

Δείτε πώς μια μικρή κατοικία του '60 στην Ιταλία μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο σκηνικό

Σχεδιασμένη από το studio Balance Architettura


Δεν είναι τυχαίο που το studio Balance Architettura φέρει αυτήν την ονομασία, καθώς κατορθώνει να πετυχαίνει την απόλυτη ισορροπία μέσα σ' έναν χώρο, δημιουργώντας τα πιο καλαίσθητα σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Οι αρχιτέκτονες που το συνθέτουν γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει μοντερνισμός, τον οποίο και αποτυπώνουν με κάθε πιθανό τρόπο.

Παραμένοντας στη βάση τους, την Ιταλία, πρόσφατα ολοκλήρωσαν την εσωτερική αναδιαμόρφωση μιας παλιάς κατοικίας, το χτίσιμο της οποίας χρονολογείται από τη δεκαετία του '60. Πρόκειται για ένα μικρό σπίτι που καταλήγει σε σοφίτα, ένα δείγμα της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής, που πλέον δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχική του μορφή.

Go inside!
luzzatti-balance-architettura-bla-4.jpg


Η κατοικία αυτή «αγκαλιάζει ολόψυχα» τον μινιμαλισμό με την άσπρη παλέτα, την κυβιστική γεωμετρία και τους λιτούς εσωτερικούς χώρους του. Αυτό που κάνει το έργο να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά παραδείγματα του σύγχρονου minimal design είναι η γλυπτική αίσθηση της γεωμετρικής αφαίρεσης που διαποτίζει το σπίτι.

Η τέλεια πηγή έμπνευσης για τα σπίτια του μέλλοντος, με ένα design που υμνεί την αρμονία. Σε αυτό σίγουρα σίγουρα συνέβαλε το γεγονός πως επιλέχθηκε μια παλέτα γήινων χρωμάτων, όπως είναι το ανοιχτό καφέ, το μπεζ, το πράσινο και φυσικό το λευκό, το οποίο και λειτούργησε ως καμβάς για ένα παιχνίδι τόνων που μοιάζουν σαν να είναι απευθείας βγαλμένοι από τη φύση.

Από την είσοδο κιόλας, με ευκολία κατανοεί κανείς πως πρόκειται για ένα ultra minimal περιβάλλον, κάτι το οποίο πρεσβεύει σχεδιαστικά το team του studio. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, διατηρήθηκε το βιομηχανικό ύφος για το οποίο ξεχώριζε το κτίριο. Ωστόσο, το όλο σκηνικό εκμοντερνίστηκε και, πλέον, κάνουμε λόγο για χώρους που αποπνέουν μια απαράμιλλη πολυτέλεια χάρη στη λιτή αισθητική και τις τόσο κομψές γραμμές στο design. Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η απόλυτη αρμονία είναι το στοιχείο το οποίο πρωταγωνιστεί.

luzzatti-balance-architettura-bla-7.jpg


Η επιτομή του chicness και της υψηλής αισθητικής. Έχει αποτυπωθεί με τον πιο σύγχρονο τρόπο η λιτότητα κι ένας χαρακτηριστικός, super elegant χαρακτήρας. Τα ψηλά ταβάνια που κάνουν κάθε χώρος να δείχνει πολυδιάστατος, τα τεράστια παράθυρα που χαρίζουν απεριόριστο φως, οι νέες κατασκευές που έχουν πάρει τη θέση τους και μερικές λεπτομέρειες που κρατούν εδώ και χρόνια, δίνουν ένα μοναδικό vibe από γωνιά σε γωνιά και μεταμορφώνουν το studio στο απόλυτο relaxing place to be!

Στο πρωταγωνιστικά υλικά δεν είναι άλλα πέρα από το ξύλο σε μια πολύ ουδέτερη και ανοιχτόχρωμη απόχρωση, τη στιγμή που συμπληρώνεται από το μπαμπού, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο combo που ταιριάζει συγκλονιστικά με το ύφος της κατοικίας. Παράλληλα, μερικά κεραμικά αντικείμενα ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα και δίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα «χροιά» στο σύνολο.

Ακόμη, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους της κατοικίας. Έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

luzzatti-balance-architettura-bla-9.jpg
Ανακαλύψτε τους χώρους της κατοικίας στην gallery!

Φωτογραφίες: ArchDaily