fbpixel

Search icon
Search
Δείτε ένα υπέροχο ice-cream shop που μοιάζει με τρένο
DESIGN NEWS

Δείτε ένα υπέροχο ice-cream shop που μοιάζει με τρένο

Ένας χώρος που θυμίζει βαγόνι βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού


Τα μαγικά σύννεφα που κρέμονται από τις οροφές και οι πίνακες με neon αποχρώσεις είναι μόνο ορισμένα από τα πολλά παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά που χρησιμοποίησε το studio FormRoom για τη δημιουργία αυτού του Instagram-friendly καταστήματος παγωτού στο κέντρο του Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα, το εκπληκτικό Milk Train βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή του Covent Garden και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Studio FormRoom με έδρα το Shoreditch, με σκοπό να «εξυπηρετήσει πρωτίστως το ευρύ κοινό που ακολουθεί το δημοφιλές Instagram account τους».milk-train-london-formroom-interiors-ice-cream-cafes-uk-dezeen-hero-1.jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος χώρος του brand που απευθύνεται σε καταναλωτές, καθώς μέχρι πρόσφατα δούλευε αποκλειστικά B2B, και ήδη υπάρχει τεράστια απήχηση από τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας. Μέχρι τώρα, μπορούσε κάποιος να τους βρει μόνο σε pop-up food venues. Το Milk Train έχει γίνει τόσο δημοφιλές για την εξαιρετικά εντυπωσιακή παρουσίαση των παγωτών και για την απίθανη γεύση τους. Το καλύτερο; Οι υπεύθυνοι υπόσχονται ότι τα καλύτερα έπονται!

«Το ίδιο το προϊόν έχει μια αίσθηση παιχνιδιάρικου σουρεαλισμού και ο ιδιοκτήτης ήθελε να μεταφέρει την ίδια μαγεία και στο περιβάλλον του καταστήματος» δήλωσε η δημιουργική ομάδα του studio που επιμελήθηκε το πρότζεκτ. «Καθώς ήταν ο πρώτος μόνιμος χώρος τους, ο σχεδιασμός έπρεπε να είναι μοναδικός, επιτρέποντας τον εσωτερικό χώρο να εξελίσσεται όσο γρήγορα αλλάζουν και οι τάσεις στο Instagram.».milk-train-london-formroom-interiors-ice-cream-cafes-uk-dezeen-2364-col-5.jpg

Παίζοντας με το εμπορικό του σήμα, η αισθητική ενός κλασικού βρετανικού ατμοκίνητου τρένου ήταν η βασική έμπνευση για το interior design. Κατά την είσοδο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από ένα πλούσιο μενού που είναι γραμμένο σε μαύρους πίνακες με λευκά γράμματα, τα οποία μοιάζουν με εκείνους που δείχνουν τους χρόνους αναχώρησης των τρένων στους σταθμούς.

Τα καθίσματα που αριθμούνται σαν βαγόνια τρένων σε ανοιχτό μπλε δέρμα, εντυπωσιάζουν και καλωσορίζουν όσους καταφτάνουν να απολαύσουν τα λαχταριστά παγωτά. Πάνω από κάθε τραπέζι αιωρείται μία κρεμαστή σφαιρική λάμπα, ενώ τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει ελεύθερα στους χώρους.milk-train-london-formroom-interiors-ice-cream-cafes-uk-dezeen-2364-col-2.jpgΤα δισδιάστατα συννεφάκια στην οροφή μιμούνται τον ατμό που βγαίνειαπό την καμινάδα της αμαξοστοιχίας. Αυτές οι λεπτομέρειες έδεσαν υπέροχα με τα πάνελ από γυαλί που τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του καταστήματος, σχεδιασμένα έτσι ώστε να μοιάζουν με ομίχλη. Στο πίσω μέρος του καταστήματος, υπάρχουν επίσης διάφορες φωσφορίζουσες σημάνσεις και old-school βαλίτσες, πάνω στις οποίες μπορεί να καθίσει κάποιος και να απολαύσει το δροσερό του έδεσμα.

MIND THE MELTmilk-train-london-formroom-interiors-ice-cream-cafes-uk-dezeen-2364-col-4.jpg

Αυτό το σήμα στο πάτωμα του καταστήματος θυμίζει την προειδοποιητική φράση που ακούγεται στο μετρό του Λονδίνου "Mind the gap". Το λογοπαίγνιο προειδοποιεί τους θαμώνες του να τελειώσουν το παγωτό τους πριν λιώσει!milk-train-london-formroom-interiors-ice-cream-cafes-uk-dezeen-2364-col-3.jpgΤο παγωτό εξακολουθεί να είναι μια αγαπημένη τάση στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο φωτογράφος Ben Denzer κέρδισε μια σειρά από followers στο Instagram για τις πολύχρωμες εικόνες του που δείχνουν παγωμένα γλυκά σε συνδυασμό με ευχάριστα και ιδιαίτερα εξώφυλλα βιβλίων. Μάλιστα, το 2017 άνοιξε και το πασίγνωστο και άκρως Instagrammable μουσείο με θέμα το παγωτό στο Miami.

Φωτογραφία: Paul Lewis