fbpixel

Search icon
Search
Δείτε ένα νέο ροζ cake shop στο Los Angeles που μοιάζει παραμυθένιο
TASTE

Δείτε ένα νέο ροζ cake shop στο Los Angeles που μοιάζει παραμυθένιο

Μοναδικές δημιουργίες σε μία pink αισθητική που θα σας μαγέψει


Από την αρχή, η Claire Thomas, ιδρύτρια ήδη ενός food spot, του εστιατορίου Kitchy Kitchen που βρίσκεται επίσης στο Λος Άντζελες, και η συνεργάτιδά της Laurel Gallucci, γνώριζαν ότι το πρώτο τους κοινό κατάστημα έπρεπε να είναι ένα... αριστούργημα. Και το κατάφεραν! Δημιούργησαν ένα boutique cake shop γεμάτο ροζ τοίχους, vintage αισθητική και φυσικά εκλεκτά γλυκά. Μπαίνοντας μέσα κανείς, νιώθει πως βρίσκεται σε μια αγγλική αίθουσα τσαγιού στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ τα κουκλίστικα cakes τους μπορούν να κερδίσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη με τη μυρωδιά και τη γεύση τους. Είτε είστε λάτρεις των γλυκών, είτε όχι, σίγουρα θα κολλήσετε με τις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Οι ιδιοκτήτριες δεν ξεχνούν να κάνουν σε κάθε ευκαιρία μια αναφορά να κάνουν ένα shoutout και στον Andrew Kim, τον interior designer που ανέλαβε τη διακόσμηση, ο οποίος έχει πάντα δημιουργικές λύσεις στο τσεπάκι του και τις βοηθά να πραγματοποιήσουν το όραμά τους. Το πρότζεκτ, όμως, δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς λίγη καλή βοήθεια από τους φίλους τους. «Η αγαπητή μας φίλη Lauren Conrad μας άφησε να κάνουμε μία μίνι "επιδρομή" στο γκαράζ της για να πάρουμε μερικά από τα vintage φλιτζάνια που έχει στη συλλογή της και έτσι να διακοσμήσουμε τον χώρο, ενώ ένας οικογενειακός φίλος της Claire μας βοήθησε με την επιλογή των επίπλων, που έπρεπε να είναι στις σωστές αποχρώσεις» αναφέρει σε συνέντευξή της η Laurel.

cake1.jpg
Οι συνιδιοκτήτριες Claire Thomas και Laurel Gallucci

Οι αποχρώσεις που θα συναντήσει κανείς σε αυτό το cake shop είναι το baby pink και το έντονο φούξια, που ταιριάζουν υπέροχα με τις floral ταπετσαρίες στους τοίχους. «Το ροζ είναι το χρώμα μας και το κατάστημα είναι η... κόρη μας, της οποίας το δωμάτιο αποφασίσαμε να βάψουμε έτσι» λέει η Thomas χαριτωμένα. Μάλιστα, εκτός από τις ταπετσαρίες, σε κάθε τραπέζι βρίσκει κανείς ένα βάζο με τριαντάφυλλα, που αποπνέουν μία ρομαντική διάθεση και ομορφαίνουν τον χώρο. Ωστόσο, προκειμένου να μην «πνιγεί» το κατάστημα από το πολύ ροζ, οι ίδιες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, σπάζοντας τη μονοτονία με αποχρώσεις που ταιριάζουν στην αισθητική τους. Επίσης, εστίασαν στην ανάμειξη σύγχρονων και μινιμαλιστικών decot items, όπως τα φωτιστικά Mitzi και τα έπιπλα Room and Board. Θα έλεγε κανείς ότι πέτυχαν κάτι εξαιρετικά κομψό. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς μάλιστα, ότι στην αρχή υπήρχε μόνο μία τοιχογραφία ζωγραφισμένη στο χέρι, ένας πολυέλαιος και ένας καναπές από ροζ βελούδο!

Για να γιορτάσουν το opening του νέου τους καταστήματος, οι συνιδιοκτήτριες αποκάλυψαν και την αγαπημένη τους συνταγή για cake από το best-seller βιβλίο ζαχαροπλαστικής τους, Sweet Laurel.

cake.jpg

Υλικά:

  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κούπα πουρές κολοκύθας
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ginger
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κούπες χτυπημένη κρέμα με espresso και καρύδα  

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε χαρτί λαδόκολλας σε δύο μικρά στρογγυλά ταψάκια και στη συνέχεια αλείψτε τις άκρες με λίγο λάδι καρύδας. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το υπόλοιπο λάδι καρύδας, τον πουρέ κολοκύθας, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Έπειτα, προσθέστε τα στέρεα συστατικά στα υγρά, ανακατεύοντας έως ότου να σχηματιστεί ζύμη. 

Διαχωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στα προετοιμασμένα ταψιά και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετέ το ένα παντεσπάνι σε ειδικό cake plate και τοποθετήστε πάνω λίγη από τη χτυπημένη κρέμα με espresso και καρύδα. Έπειτα, βάλτε και το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και απλώστε ξανά κρέμα. Τέλος, προσθέστε ο,τι έχει απομείνει από αυτήν στα πλάγια και εξομαλύνετε με μία σπάτουλα για να είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση!