Ένα δείπνο στον Πύργο του Άιφελ, είναι παράδοση για κάθε επισκέπτη στην Πόλη του Φωτός. Όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 1889, υπήρχαν κάποια εστιατόρια στον πρώτο όροφο, τοποθετημένα σε ξύλινα κιόσκια. Φέτος η πόλη γιορτάζει την 130η επέτειο ορόσημο κι έτσι ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ Frédéric Anton (του Le Pre Catelan στο Bois de Boulogne) θα αναλάβει τα ηνία του υψηλότερου γαστρονομικού προορισμού του Παρισιού.
Το Jules Verne restaurant, πήρε το όνομά του από τον διάσημο Γάλλο μυθιστοριογράφο, ποιητή και θεατρικό συγγραφέα, βρίσκεται στο δεύτερο όροφο, έχει πρόσβαση μέσω ιδιωτικού ανελκυστήρα στο νότιο πυλώνα, και μόλις άνοιξε με νέο look στις 20 Ιουλίου. Πλήρως ανακαινισμένο από την αρχιτέκτονα και interior designer Aline Asmar d’Amman, ιδρύτρια του design studio Culture in Architecture, με βάση τη γαλλική πρωτεύουσα αλλά με πρότζεκτ σε όλον τον κόσμο.
Με περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ο διάσημος σεφ θέλει η κουζίνα του να αντικατοπτρίζει τη «μαγειρική αριστεία» της χώρας -άλλωστε είναι γνωστό πόσο περήφανοι είναι οι Γάλλοι για τη γαστρονομία τους. Επανατοποθετώντας μερικά από τα great classics, δηλαδή κάποιες από τις πιο εμβληματικές συνταγές της parisian κολτούρα, θα σεβρίρει πιάτα με εποχιακά και τοπικά προϊόντα, ήδη γνωστά αλλά με ένα μοντέρνο twist. Ο ίδιος σκοπεύει να δημιουργήσει μια γαστρονομική εμπειρία πιστή στην παράδοση των arts décoratifs, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.
Στο ίδιο χρώμα είναι και οι καλογυαλισμένες επιφάνειες των τραπεζιών από γαλλική βελανιδιά, ο σχεδιασμός της βάσης των οποίων εμπνεύστηκε από τα κοσμήματα της designer Suzanne Belperron το 1930. Διακοσμούνται με μικρά χάλκινα κηροπήγια της γλύπτριας Marie Khouri. Οι καθρέφτες αντίκες πλαισιωμένοι με φύλλα χρυσού και τα κομψά φωτιστικά φωτισμού που μοιάζουν με τροχούς αποτίνουν φόρο τιμής στη σχεδιάστρια μόδας Jeanne Lanvin και στην καλλιτέχνη Sonia Delaunay.