fbpixel

Search icon
Search
Δε θέλετε να παραγγείλετε καφέ από έξω; 8 τρόποι να τον κάνετε πεντανόστιμο στο σπίτι
TASTE

Δε θέλετε να παραγγείλετε καφέ από έξω; 8 τρόποι να τον κάνετε πεντανόστιμο στο σπίτι

Το αγαπημένο ρόφημα στις καλύτερες εκδοχές του


Εκτός από ένα υγιεινό πρωινό, τίποτα δεν ξεκινά την κάθε μας μέρα καλύτερα από ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Ενώ μας λείπει να πηγαίνουμε στα αγαπημένα μας καφέ, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρώτο φλιτζάνι του πρωινού. Καθημερινές παραγγελίες, αμέτρητα πλαστικά ποτήρια και καλαμάκια και επιπλέον χρήματα δημιουργούν σίγουρα την ανάγκη να προετοιμάσουμε στο σπίτι το αγαπημένο μας ρόφημα. Για αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τις 8 πιο δημοφιλείς επιλογές για να τον κάνουμε στο σπίτι. 

Αν, λοιπόν, θέλετε για μερικές ημέρες να κάνετε αποτοξίνωση από το delivery τότε παρακάτω σας έχουμε όλα όσα οφείλετε να δοκιμάσετε. 

Auto-Drip Coffee

auto-drip-coffee-kafes-sto-spiti.jpg

Εάν σας αρέσει να ξυπνάτε με μια «κατσαρόλα» ήδη έτοιμο καφέ, αυτή η μέθοδος είναι για εσάς. Ρυθμίστε την καφετιέρα σας από το προηγούμενο βράδυ, βάλτε την κατάλληλη ποσότητα νερού και καφέ και το πρωί στην επιλεγμένη ώρα, θα είναι έτοιμος! Μάλιστα, έτσι θα γλιτώσετε και τη συζήτηση για το ποιος θα πρέπει να τον προετοιμάζει κάθε μέρα. 

French Press Coffee

french-press-coffee-kafes-sto-spiti.jpg

Εάν είστε έτοιμοι να πάτε το παιχνίδι καφέ στο επόμενο επίπεδο, η δοκιμή του γαλλικού καφέ με πρέσα είναι η ευκολότερη επιλογή. Δεν καταλαμβάνει πολύ μεγάλο χώρο και προετοιμάζει  το ρόφημα σας σε λιγότερο από 10 λεπτά. Μάλιστα, το θετικό είναι πως δε χρειάζεται να επενδύσετε και σε κάποια μηχανή γαλλικού η οποία θα είναι ακριβή. Παράλληλα μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας οπουδήποτε πηγαίνετε. Είναι ιδανική ακόμη και για ταξίδια με το αυτοκίνητο καθώς καθαρίζεται πολύ εύκολα και δε χρειάζεται επιπλέον φίλτρα.

Pour Over

pour-over-kafes-sto-spiti.jpg

Αν σας αρέσει ο γαλλικός αλλά δεν έχετε το παραπάνω μηχάνημα τότε δε θα πρέπει να ανησυχείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε φίλτρα και μέσα τους να τοποθετήσετε την επιθυμητή ποσότητα. Στη συνέχεια ρίχνετε βραστό νερό πάνω από αλεσμένους κόκκους καφέ  και το ρόφημα σας είναι έτοιμο. Αν το σκεφτείτε καλά, σίγουρα θα έχετε δει σε κάποια καφέ να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική που πέρα από νόστιμο καφέ δημιουργεί και το ιδανικό σκηνικό για μια φωτογραφία στο instagram

Moka Pot Coffee

moka-pot-coffee.jpg

To αγαπημένο tool κάθε λάτρη του espresso δεν είναι άλλο από το Moka Pot. Αυτός ο διηθητήρας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή δυνατού καφέ θα γίνει και η δική σας on-the-go επιλογή μόλις το δοκιμάσετε. Χρησιμοποιεί μια μέθοδο διπλού θαλάμου υπό πίεση που πιέζει ζεστό νερό μέσω του καφέ σας. Το αποτέλεσμα παραμένει απόλυτα γευστικό χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε μια πιο ακριβή μηχανή.

Aeropress

aeropress-kafes-sto-spiti-antighrafo.jpg

Το Aeropress είναι μια γρήγορη και εύκολη μηχανή για τον καθαρισμό και παραμένει πάντα φορητή, κάτι που την κάνει ιδανική επιλογή. Χρησιμοποιεί μια πολύ βασική μέθοδο για την παρασκευή του φλιτζανιού σας εκματελλευόμενη απλώς τον αέρα που περνάει μέσα από ένα πλαστικό σωλήνα για να πιέσει το ζεστό νερό μέσα από το αλεσμένο καφέ. Το αποτέλεσμα συγκρίνεται με τον πιο νόστιμο καφέ που έχετε δοκιμάσει και φυσικά παράγεται από την άνεση του σπιτιού σας. Μάλιστα, είναι συνήθως και ιδιαίτερα κομψή. 

Cold Brew

kafes-sto-spiti.jpg

Η πιο βασική μέθοδος ψυχρής παρασκευής καφέ συνδυάζει καφέ και νερό και απαιτεί να το αφήσετε για μια νύχτα στο ψυγείο. Αν και συνήθως επιλέγετε να το παίρνετε από έξω, το μόνο βέβαιο είναι πως αν ξεκινήσετε να το παρασκευάζετε στο σπίτι θα δείτε πως έχει εξίσου εκπληκτική γεύση. Το μυστικό κρύβεται στην ώρα που παραμένει και φυσικά στη χλιαρή θερμοκρασία του νερού στην αρχική παρασκευή. Κάντε το σαν να κάνετε τον απλό καφέ φίλτρου. Και αν θέλετε προσθέστε επιπλέον γάλα στο τέλος.

Coffee Without a Coffeemaker

shutterstock-1723919353.jpg

Μερικές φορές χρειάζεστε καφέ και γύρω σας δεν υπάρχει καμία συσκευή. Αυτό δε θα πρέπει να σας αποθαρρύνει καθώς μπορείτε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι με λίγα είδη κουζίνας. Βράστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε τους κόκκους του καφέ και μετά καλύψτε το και βάλτε πάνω στη φωτιά. Στο τέλος πάρτε προσεκτικά μόνο το πάνω μέρος όπου δεν υπάρχουν οι κόκκοι και αφήστε εκτός του φλιτζανιού σας το κατακάθι.

Greek Coffee

greek-coffee.jpg

Ο ελληνικός καφές θα είναι πάντα η πιο αγαπημένη συνταγή καφέ. Αυτή που θα σας θυμίζει τη γιαγιά και τη μαμά σας και αυτή που θα θέλετε να πίνετε κάθε πρωί. Μπορεί, λοιπόν, να μην έχετε την απαραίτητη χόβολη αλλά σίγουρα με ένα απλό μπρίκι θα μπορέσετε να θυμηθείτε όλα εκείνα τα πρωινά που βουτούσατε τα μπισκότα σας μέσα του. Δοκιμάστε τον και σίγουρα δε θα μετανιώσετε που δεν παραγγείλατε από έξω.