fbpixel

Search icon
Search
Day to night: Τα 5 πανωφόρια που χρειάζεστε τον χειμώνα
THE LOOK

Day to night: Τα 5 πανωφόρια που χρειάζεστε τον χειμώνα

Ιδανικά όλες τις ώρες της ημέρας


Ο χειμώνας έχει κάποια key-items, που δεν γίνεται να αποχωριστούμε, όποιο κι αν το στιλ, ο χαρακτήρας και η ηλικία μας. Ένα από αυτά είναι -χωρίς δεύτερη σκέψη- τα πανωφόρια. Ο ρόλος τους είναι διπλός, διότι από τη μία μας προστατεύουν από το κρύο και από την άλλη έχουν την ικανότητα να απογειώνουν τα σύνολά μας και να μας χαρίζουν έξτρα πόντους. Καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια της εμφάνισή μας και είναι το σχέδιο που κάνει την πρώτη εντύπωση. Γι' αυτό η επιλογή τους θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Από τις μοντέρνες σιλουέτες και τις cool χρωματικές παλέτες, μέχρι τα luxe leathers και τις εξαιρετικά απαλές faux γούνες, τα καλύτερα χειμωνιάτικα outerwears της σεζόν θα σας αφήσουν να «λαχταράτε» για μια κρύα ημέρα. 

Ανακαλύψτε παρακάτω και πιο trendy designs, στα οποία δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε τον χειμώνα που μας απομένει. 

Oversized tailored coat

w950-q65.jpeg

Μια χειμερινή εναλλακτική στα boyfirend oversized blazers, η οποία θα μετατραπεί στην καθημερινή μας, day to night, επιλογή είναι, ξεκάθαρα, τα φαρδιά παλτό. Με λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά, όπως είναι το σταυρωτό κούμπωμα ή οι δύο σειρές από κουμπιά αλλά και το tweed ύφασμα που συναντήσαμε στις πασαρέλες των The Row, Victoria Beckham και Frankie Shop, αυτό το σχέδιο έχει μετατραπεί σ' ένα από τα winter must-haves. Ταιριάζουν μοναδικά με casual looks, κι εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω για να εντυπωσιάσετε, από το να το συνδυάσετε με το τζιν παντελόνι σας, ένα knitwear top κι ένα ζευγάρι μποτάκια. Για βραδινές εμφανίσεις; Το slinky slip φορέματα θα κάνουν τρομερή αντίθεση μ' αυτήν την masculine πινελιά. 

Timeless trench coat 

242891252-968696157412503-310658184422099226-n.jpg
Image source: @sylviemus_

Η καμπαρντίνα ανήκει εδώ και πολύ καιρό στα staples, αλλά το στιλ της φετινής σεζόν, υιοθετεί μία μινιμαλιστική στάση, με εκκεντρικές πινελιές που θα απογειώσουν τη μοντέρνα αισθητική. Ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η δερμάτινη εκδοχή του brand Utzon, ενώ το σχέδιο του γερμανικού οίκου Kassl Edition με τα αποσπώμενα μανίκια που μπορούν να φορεθούν σαν φουλάρι, είναι αυτό που κάθε fashion lover επιθυμεί να δοκιμάσει. Μπορείτε να τη επιλέξετε για τα office looks σας μαζί μ' ένα loose κοστούμι και μπότες. Θα τη συναντήσετε σε πολλές αποχρώσεις αλλά η classic beige θα είναι πάντα αυτή που θα της ταιριάζει περισσότερο. 

The elevetad puffer

w950-q65-2.jpeg

Αποτελούν την ιδανική λύση για όλες όσες δεν θέλετε να αποχωρίζεστε την cozy αίσθηση του σπιτιού και του παπλώματός σας. Για ακόμα μία χρονιά συνεχίζει να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των τάσεων, με τους διάσημους οίκους και τους creative directors να το παρουσιάζουν πιο ανανεωμένο από ποτέ. Το oversized style του Alexander McQueen τονίζει τη σιλουέτα κάθε γυναίκας που θα το επιλέξει με τη ζώνη που διαθέτει στη μέση, ενώ παράλληλα η δερμάτινη cropped εκδοχή του Deadwood, προσφέρει μια update πινελιά σε μια πιο σπορ αισθητική. Εκτός από το ότι θα σας κρατήσει ζεστές ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, θα μαγνητίσει κι όλα τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή.

The blanket coat 

b7078ab416b40eed0f3f99598dc2054c.jpg
Image source: @theimpression

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο της ημέρες με πολύ κρύο, από το να τυλίξουμε το σώμα μας με μία κουβέρτα, η οποία θα μας προσφέρει την απαραίτητη «ζεστασιά». Για καλή μας τύχη οι σχεδιαστές αποφάσισαν να το κάνουν πράξη και να μας προσφέρουν για τη φετινή σεζόν τα blanket coats. Για ακόμα μία φορά ο The Row δημιούργησε εντυπωσιακά σχέδια από κασμίρ, τα οποία μπορούν να σας συντροφεύσουν τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Από τη δική της πλευρά η Isable Marant, συνδύασε μία πιο φουσκωτή κάπα, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από οποιοδήποτε πανωφόρι για υψηλότερη θερμοκρασία. Ιδανικά για τα office looks αλλά και για τις ημέρες που επιθυμείτε να πετύχετε το απόλυτο layering. 

The ultra-cozy shearling coat

ea27c8d2df5ac2e354c7b90ffd1f384b.jpg
Style du monde

Οι φυσικές υφές έχουν διάρκεια στο χρόνο και σίγουρα μία γοητεία που δεν αλλάζει. Ένα shearling coat λοιπόν θα σας κρατήσει άνετε και stylish ακόμα και τις πιο δροσερές ημέρες. Τα είδαμε να κυριαρχούν σε midi μήκη και αυστηρές σιλουέτες, στους Proenza Schouler και Interior, οι οποίοι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι θα γίνει το αγαπημένο σας κομμάτι για εμφανίσεις και... μετά τα μεσάνυχτα. Χαρίστε τους το στιλ που εσείς επιθυμείτε από casual outfits με φόρμες και jeans, μέχρι πιο tailored, συνδυάζοντάς τα με slip dresses αλλά και glam designs.